• Home Slider01


Santa Ana hydrogen stationIn Californië is het grootste waterstoftankstation van de Verenigde Staten geopend. In de plaats Santa Ana, in het zuidoosten van de metropool Los Angeles heeft het bedrijf Trillium een tankstation opgeleverd voor het regionale openbaar-vervoersbedrijf. Tien bussen die rijden op waterstof gaan er dagelijks tanken, maar er is capaciteit voor 50 voertuigen. De tanktijd bedraagt 6 á 10 minuten en is daarmee gelijk aan de tanktijd van dieselbussen.

“De dispensers bevinden zich in een tankgebouw (foto) waar de juiste voorzorgsmaatregelen zijn genomen om veilig te kunnen tanken,” laat Chad Previch, External Communications Manager van Loves, moederbedrijf van Trillium aan Waterstof Magazine weten. “Na het installeren is het systeem goedgekeurd door Orange County Fire. De tanks die vloeistof en gas bevatten, bevinden zich buiten het gebouw met open ventilatie, brandwerende muren en brand- en gasdetectie. Ze zijn omheind met een hekwerk, zodat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft.” 

Trillium is leverancier van hernieuwbare brandstoffen en alternatieve energieoplossingen voor mobiliteit in de Verenigde Staten. Partner Air Products heeft de tankvoorziening en opslag geleverd. Bij dit ene grote waterstoftankstation in de VS zal het niet blijven. Nel Hydrogen heeft van Trillium alweer een order voor een 1 MW elektrolyser ontvangen. Deze moet aan het einde van dit jaar geplaatst worden in de plaats Urbana, in de staat Illinois. Daar heeft het plaatselijke busbedrijf twaalf voertuigen met een brandstofcel besteld.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl