• Home Slider01

SneeuwscooterHet bedrijf BRP-Rotax, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van powersport-producten, komt met de eerste sneeuwscooter met brandstofcellen. Het geruisloze en schone voertuig werd de afgelopen week voor het eerst in praktijk getest tijdens de FIS Ski World Cup in Hinterstoder. De nieuwe Lynx HySnow op waterstof, is volgens het bedrijf een belangrijke stap richting een schone toekomst.

 “2020 is een heel speciaal jaar voor ons. We vieren niet alleen 100 jaar innovatie en leiderschap in motorontwikkeling en -productie, we beginnen ook een echte waterstofrevolutie voor het nieuwe decennium”, zegt Wolfgang Rapberger, lid van de raad van bestuur in de Oostenrijkse media. “Het gebruik van deze hernieuwbare energiebron betekent dat we een nieuw en schoon tijdperk voor Rotax inluiden en ons potentieel voor de toekomst uitbreiden.” Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt naast sneeuwscooters ook waterscooters, motorfietsen, karts en ultra lichte vliegtuigjes.

De nieuwe Lynx HySnow is gebaseerd op de Lynx 69 Ranger Alpine, een sneeuwscooter die in Oostenrijkse skigebieden zijn waarde al vele jaren heeft bewezen. Het voertuig is volledig gereviseerd en voorzien van een hoogwaardige elektrische aandrijflijn compleet met een waterstofbrandstofcel. Door e-mobiliteit en waterstof te koppelen, is de Lynx HySnow het vlaggeschip voor duurzaamheid. Het innovatieve aandrijfsysteem betekent dat het voertuig vrijwel geruisloos rijdt, ongeacht temperatuurschommelingen, en geschikt is om in grote gebieden ingezet te worden. De Lynx HySnow is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bergen tijdens de wintersport.

Het bedrijf meldt op haar website meer dan vier en een half jaar intensief onderzoek en ontwikkeling geïnvesteerd te hebben in dit pilotproject. De Lynx HySnow wordt gezien als een technologisch meesterwerk en een belangrijke mijlpaal voor toekomstige duurzame aandrijflijnsystemen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl