• Home Slider01

San Bernadino StratosShareStratosShare, het online platform voor de verhuur van auto’s op waterstof in Californië breidt uit. Het bedrijf heeft bekend gemaakt vijf nieuwe Toyota Mirai’s aan de bestaande vloot voertuigen toe te voegen. StratosShare is een onderdeel van H2 StratosFuel en heeft voor de aankoop van de vijf schone auto’s subsidie ontvangen van de California Energy Commission.

StratoShare maakt het voor mensen in Californië mogelijk om voertuigen te huren die op waterstof rijden. Ze kunnen deze voertuigen per dag of per uur of zelfs per kwartier huren via een eigen app. Het huren van een Toyota Mirai kost 70 euro per dag met een maximum van 290 km. Daarboven kost iedere kilometer 31 eurocent. Een uur lang een Mirai huren kost 13 euro en een kwartier 3,35 euro. Betalen gaat via de app.

Gebruikers kunnen via de app de dichtstbijzijnde auto vinden en direct reserveren. Via de app kan het voertuig vervolgens worden ontgrendeld. In iedere auto ligt een tankkaart die bij ieder waterstoftankstation kan worden gebruikt. De helpdeks is 24 uur per dag bereikbaar voor technische vragen of bij noodgevallen als een lekke band of onverhoopt een lege tank.

StratosShare vraag eenmalig 13 Euro inschrijfkosten. Dat bedrag wordt automatisch teruggestort bij de eerste keer dat een voertuig minimaal een uur wordt gehuurd. Voorlopig staan de auto’s op vier verschillende lokaties, in het oosten van de metropool Los Angeles, bij de internationale luchthaven San Bernadino, het hoofdkantoor StratosFuel, de Universiteit California Riverside en de gemeentelijke luchthaven Riverside.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl