• Home Slider01

Hamberg Clevershuttle ThumbnailDe taxidienst CleverShuttle heeft met zijn vloot waterstof-voertuigen binnen twee en een half jaar meer dan vijf miljoen kilometer afgelegd. Dit komt overeen met zes en een half keer de afstand van de aarde tot de maan en terug. CleverShuttle rijdt dagelijks met tientallen Toyota Mirai’s in en rond Hamburg. De voertuigen blijken uiterst betrouwbaar bij zeer intensief gebruik.

CleverShuttle werkt bij het project in Hamburg samen met partners Toyota, Deutsche Bahn en het Japanse bedrijf Mitsui. De samenwerking is in september 2017 gestart met 20 Toyota Mirai’s in Hamburg. In een volgende stap werd de vloot op verschillende locaties uitgebreid tot 45 voertuigen. 

CleverShuttle is de grootste aanbieder van ride pooling in Duitsland. Deze dienst combineert individuele chauffeursdiensten met milieuvriendelijke en betaalbare carpooling tussen passagiers. Van de dienst wordt vooral gebruik gemaakt door technologiegerichte en milieubewuste mensen die kiezen voor CO2-vrij taxivervoer. Boekingen worden gemaakt via de app, klanten worden opgehaald op de gewenste locatie en naar de gewenste bestemming gereden. Door passagiers met vergelijkbare routes te bundelen, zorgt de taxidienst voor lage prijzen die tot 40 procent onder de gebruikelijke transportprijzen van conventionele taxi's liggen.

“De ervaring na het rijden van vijf miljoen kilometer leert dat brandstofcelauto’s zeer geschikt zijn voor dagelijks gebruik. De Mirai’s vertonen geen technische gebreken en de onbeperkte prestaties van de brandstofcel, met een piekkilometrage van bijna 200.000 kilometer per voertuig, bewijzen dat de duurzaamheid en betrouwbaarheid prima samengaan.” aldus Ferry MM Franz, directeur Toyota Motor Europe, bij de bekendmaking van deze eerste resultaten.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl