• Home Slider01

Rhone Alpes AteweyHet Franse bedrijf Atawey gaat de komende jaren vijftien nieuwe waterstoftankstations in de Franse regio Auvergne- Rhône-Alpes plaatsen. De overeenkomst daarvoor is deze week getekend en heeft betrekking op de uitrol van vijftien stations waar zowel auto’s en fietsen waterstof kunnen tanken. Met waterstoffietsen richten de aanbieders zich op toeristische of professionele toepassingen. Elders in Frankrijk is het bedrijf inmiddels vol aan de slag. Tegen het einde van het jaar denkt Atawey  elders in het land al 18 waterstoflaadstations voor fietsen en auto’s te hebben geïnstalleerd. Voor 2022 is het de bedoeling om er nog een tiental te plaatsen. Voor het onderhoud van de tankstations heeft Atawey een landelijke overeenkomst met Engie Cofely gesloten.

De regio Auvergne-Rhône-Alpes wil het eerste gebied in Frankrijk worden waar waterstof grootschalig wordt toegepast bij bedrijven en in de mobiliteit. Tachtig procent van de belangrijkste waterstofspelers in Frankrijk zijn gevestigd in deze regio.

Atawey is een Frans bedrijf gespecialiseerd in waterstoftechnologie. Het bedrijf ontwerpt en produceert kant-en-klare energieopslagoplossingen voor off-grid-toepassingen en waterstof-tankstations voor fietsen en auto's met een capaciteit van 350 en 700 bar, inclusief waterstofproductie ter plaatse.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl