• Home Slider01

Seoel KoreaDe Koreaanse hoofdstad Seoel gaat de aankoop van waterstof-voertuigen flink ondersteunen. Kopers van waterstofauto’s ontvangen subsidie, de tol op snelwegen gaat naar beneden en H2-rijders krijgen korting op parkeertarieven. Het doel is om de uitstoot van fijnstof en broeikasgassen in Seoul te verminderen door milieuvriendelijke auto’s op waterstof, samen met elektrische voertuigen, financieel aantrekkelijker te maken.

Voertuigen op waterstof hebben geen verbrandingsmotoren, stoten geen luchtverontreinigende stoffen uit en hebben zelfs een luchtzuiveringsfunctie om fijnstof in de buitenlucht te verminderen. Vorig jaar steeg het cumulatieve aantal geregistreerde waterstofvoertuigen met 61 procent. Het gebruik van dieselauto’s daalde met 2,25 procent en op LPG werd 4,34 procent minder gereden.

Het plan is om dit jaar 1233 personenauto's en 17 bussen gedoseerd aan de het wagenpark toe te voegen om geen problemen te krijgen met de capaciteit van de tankinfrastructuur. De voertuigen worden dan ook in twee blokken worden geleverd, een eerste blok met 650 auto’s en een tweede met 570. In totaal wordt er ruim 35 miljoen euro aan subsidie toegekend, ruim 20 duizend Euro per auto.

Dat Seoel serieuze plannen heeft voor een schonere stad blijkt uit de reeks kortingen die kopers van voertuigen op waterstof ook nog kunnen krijgen. De tol op de snelweg worden dit jaar voor H2-rijders met 50 procent verlaagd, op openbare parkeerplaatsen in Seoel krijgen zij 50 procent korting en de voertuigen zijn helemaal van tol vrijgesteld bij het passeren van de Namsan-tunnels 1 en 3.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl