• Home Slider01

Nanjing Bus ChinaLoop Energy, leverancier van brandstofcellen voor de markt van middelzware tot zware voertuigen, heeft een grote bestelling uit China ontvangen. Een toonaangevende busfabrikant heeft voor miljoenen Euro’s aan brandstofcellen besteld voor de busvloot van de stad Nanjing. Hier worden 7000 voertuigen op batterijen vervangen door een verbeterde versie met een brandstofcel.

Nanjing, een stad met meer dan 8,5 miljoen inwoners, loopt tegen z’n beperkingen aan met bussen op batterijen. Er zijn problemen ontstaan in de verschillende seizoenen, het rijbereik op lange afstanden en bij een hogere passagierscapaciteit. De batterijen worden daarom massaal vervangen door brandstofcellen. Loop Energy gaat een 50 kW brandstofcel in de voertuigen plaatsen. Het project heeft een looptijd van drie jaar en heeft een geschatte waarde van ruim 14 miljoen euro. De levering is mogelijk gemaakt na de ontvangst van productcertificering voor Loop's 50 kW Fuel Cell Range Extender Modulereeksen van het China Automotive Technology and Research Center, een nationale onafhankelijke test- en certificeringsorganisatie voor voertuigproducten in China.

Loop Energy, uit het Canadese Vancouver, biedt emissievrije energiesystemen voor middelzware tot zware transporttoepassingen. Loop werkt samen met motorleveranciers en voertuigfabrikanten om koolstofvrije aandrijfoplossingen te ontwerpen en te leveren met behulp van zowel elektrische als waterstofbrandstofceltechnologieën. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl