• Home Slider01

Wallmart warehouseDoor het gebruik van vorkheftrucks op waterstof kan Walmart, de grootste supermarktketen van de wereld, optimaal reageren op de enorme vraag naar levensmiddelen. Overal in de Verenigde Staten zijn de distributiecentra 24 uur per dag volop in bedrijf om aan de enorme vraag van klanten voldoen. “Er is absoluut geen tijd om voertuigen voor intern transport urenlang aan een acculader te hangen.”

Plug Power, een Amerikaans bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en produceren van brandstofcelsystemen, waaronder vorkheftrucks, voorziet veel magazijnen van Walmart van voertuigen voor intern transport. De afgelopen weken werden de medewerkers van het Walmart distributiecentrum in Gordonsville in de staat Virginia volop geprezen om de 24-uursactiviteiten om belangrijke producten snel te leveren. Het distributiecentrum voorziet alle Walmart-winkels in de hele staat, met 8,5 miljoen inwoners, van essentiële goederen en levensmiddelen. De 273 vrachtauto’s, die permanent onderweg zijn, worden geladen met vorkheftrucks van PlugPower die binnen enkele minuten tanken bij eigen GenDrive tankstations. Door gebruik te maken van waterstof zijn de voertuigen, zonder onderbreking, 24 uur per dag inzetbaar en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de betrouwbaarheid van de voedselketen.

PlugPower meldt dat het bedrijf ongeveer 25% van de markt van intern transport in Amerika in handen heeft.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl