• Home Slider01

Parijs AlmaDe Franse hoofdstad Parijs krijgt een nieuw waterstoftankstation. Het wordt het tweede H2-station binnen de Boulevard Périphérique, andere tankstations liggen bij de vliegvelden Parijs-Charles de Gaulle ten noorden van de stad, Orly in het zuiden en bij Versailles. Het nieuwe tankstation zal voornamelijk worden gebruikt door de chauffeurs van Hype, het taxi-project op waterstof.

In een publicatie, die de afgelopen week verscheen, geeft de stad Parijs aan een aanvraag te hebben ontvangen voor een waterstoftankstation in het 16e arrondissement in de wijk Porte de Saint-Cloud. Dicht bij de afslag van de Boulevard Périphérique moet het tankstation komen te staan op een parkeerplaats op de hoek Avenue Dode de la Brunerie en Avenue Georges Lafont. In de vergunningsaanvraag staat dat er een oppervlakte nodig is van 930m2.

De naam van de exploitant die aanvraag heeft gedaan is niet gepubliceerd, maar waarschijnlijk is dat de Air-Liquide-groep, partner in het Hype taxi-project. Het bedrijf exploiteert ook het andere waterstoftankstation in het hartje van Parijs aan de Pont de l'Alma (foto), dicht bij de Eiffeltoren.

Aangezien het tankstation voornamelijk zal worden gebruikt om Hype-waterstoftaxi's te vullen, moet de installatie worden geconfigureerd op 700 bar. De waterstof zal op de tanklocatie zelf worden geproduceerd via elektrolyse. De Hype-taxi’s op waterstof in Parijs hebben inmiddels meer dan 5,5 miljoen kilometer gereden en 800-duizend passagiers vervoerd. Het project begon met 5 H2-taxi’s in 2015 en groeit flink door, eind dit jaar moeten dat er 600 zijn.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl