• Home Slider01

United HydrogenPlug Power is in vergevorderde onderhandelingen om een meerderheidsaandeel te verwerven in United Hydrogen (foto). Dit is het eerste onafhankelijke bedrijf met uitgebreide ervaring in de productie, distributie en logistiek van vloeibare waterstof, vergelijkbaar met industriële gasbedrijven. Wanneer de overname is afgerond, zal deze naar verwachting een onmiddellijke positieve impact hebben op de bedrijfsresultaten van Plug Power omdat de inkoopkosten van waterstof naar verwachting zullen dalen. Plug Power is grootverbruiker van waterstof.

Bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal heeft Plug Power ook bekend gemaakt een elektrolysebedrijf te willen overnemen. De naam van dit bedrijf is niet bekend gemaakt. Wanneer de acquisitie is voltooid kan Plug Power elektrolyserproducten van 100 kW tot 1 MW + aanbieden.

Plug Power is een Amerikaanse onderneming die zich bezighoudt met het ontwerp en de productie van brandstofcelsystemen als vervanger van batterijen in apparatuur en voertuigen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Latham in de staat New York en nevenvestigingen in Rochesterm New York en Spokane in Washington. Plug Power is genoteerd op Wallstreet en behaalde in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet van 43 miljoen dollar. Dit komt overeen met een sterke stijging van 89 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar. De analisten hadden verwacht dat de groei gemiddeld wat kleiner zou zijn. De beurskoers van Plug Power doet het goed, het aandeel is het afgelopen jaar met 100% gestegen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl