• Home Slider01

San Diego MobilDe stad San Diego, in het zuiden van Californië, krijgt er twee nieuwe waterstoftankstations bij. De afgelopen jaren moesten de waterstofrijders het doen met slechts éénn tankstation, gelegen aan de Interstate 5 in het uiterste noorden van de stad. Nu komen er twee bij, in het centrum en bij het internationale vliegveld bij de baai van San Diego.

Jarenlang bevond het enige waterstoftankstation van de stad, gelegen aan de grens met Mexico, zich op de kruising van twee belangrijke verkeersaders de Interstate 5 uit de richting Los Angeles en de Carmel Valley Road bij een Shell tankstation.  Een tweede lokatie opent binnen eind dit jaar, of begin 2021, aan de Mission Center Road met de kruising Fiars Road bij een bestaand Mobil tankstation (foto). De capaciteit gaat enorm omhoog, hier kunnen straks vier waterstofvoertuigen tegelijkertijd tanken. Binnen enkele maanden denkt True Zero, een van de grote waterstofleveranciers in Californië, met de bouw van de tankvoorziening te kunnen beginnen.

True Zero is ook van plan om een ​​derde tanklocatie in de stad te openen. Deze moet komen aan de Washington Street. Deze locatie, in de buurt van de internationale luchthaven van San Diego en het wereldberoemde Sea World , zal naar verwachting voor het einde van 2021 worden geopend.

De uitrol van waterstoftankstations is langzamer gegaan dan in eerste instantie gedacht. True Zero meldt dat het vergunningsproces aanzienlijk langer duurde dan in eerste instantie voorzien. De nieuwe tankstations hadden er vorig jaar al moeten staan. Naast vergunningen stonden ook het vinden van financiën en de juiste apparatuur een snelle uitrol in de weg. True Zero exploiteert bijna 20 waterstoftankstations in Californië in de regio’s San Francisco, Los Angeles en San Diego.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl