• Home Slider01

Beurskoers ITM PowerOp de internationale aandelenbeurzen wordt steeds meer de aandacht gevestigd op bedrijven die zich richten op waterstoftechnologie. Bedrijven als PowerCell in Zweden, Nel Hydrogen in Noorwegen, Ballard in Canada, FuelCell Energy uit de USA en ITM Power uit Engeland begeven zich in groeimarkten en hebben vooral het sentiment mee. De afgelopen jaren stegen de aandelen spectaculair. Wie twee jaar geleden aandelen van Nel kocht zag de waarde met 300% stijgen, FuelCell Energy steeg met 500% en ITM Power met bijna 800%. Investeerders in waterstofaandelen werden de afgelopen jaren slapend rijk, werken loont niet meer.

De afgelopen jaren werd Nel gezien als de grootste kanshebber om maximaal van de waterstofontwikkelingen te profiteren. Maar concurrent ITM Power ontwikkelt zich snel, helemaal nu internationaal gasleverancier Linde een belang van 20,1% in ITM Power heeft genomen.  

ITMPPower opende onlangs de grootste PEM elektrolyse fabriek van de wereld, gevolgd door de mededeling dat er een dochteronderneming is opgericht voor de bouw en exploitatie van waterstoftankstations onder de naam ITM Motive. De tanklocaties zijn nog steeds relatief duur en worden nog slechts sporadisch gebruikt omdat er relatief weinig voertuigen op waterstof rondrijden. Maar toch geeft het bericht het signaal af dat de industrie op langere termijn anticipeert op een toenemende vraag naar tankstations. En als er voldoende tankstations zijn, gaan meer consumenten de bijbehorende auto's te kopen.

ITM Power richt zich in eerste instantie op het VK en is van plan hier tegen eind 2020 elf tankstations te bouwen. Alle stations krijgen een ITM Power-elektrolyser en een Linde-compressie-, opslag- en toedieningssysteem. ITM Power werkt in dit project samen met Shell om snel meer tankstations op goede locaties te verwerven.

Beursanalisten zie een gouden toekomst voor het Engelse ITM Power, mede omdat zelfs de coronacrisis nauwelijks grip op het aandeel krijgt. Sinds half maart is de waarde alweer met 100% gestegen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl