• Home Slider01

Burgum OranjestinsDe beroemde Waterstof Challenge 2020 veranderde het afgelopen weekend noodgedwongen in de Social Hydrogen Challenge. Met de beperkingen rond de corona-epidemie is het niet mogelijk om met vier personen in een waterstofauto opdrachten uit te voeren. Maar het sociale alternatief werd een groot succes. Het afgelopen weekend reden drie waterstofauto’s door Nederland met verrassende boodschappen. De sociale gedachte gecombineerd met waterstof zorgde overal voor blije gezichten.

Twee dagen lang, drie waterstofauto’s, meer dan twintig Present-afdelingen, tientallen vrijwilligers en heel veel blije gezichten. Dat was de 24 uur Social Hydrogen Challenge in een paar woorden. In samenwerking met zorggroep Solis en Stichting Present Deventer werden de drie steden Deventer, Zeist en Barendrecht gekozen als startplaats. Met waterstofauto’s worden presentjes opgehaald en bij de geadresseerden afgeleverd. Er wordt een praatje gemaakt en dan weer door naar het volgende adres. Dat was het idee. In de praktijk bleek het iets meer, overal in het land werden de chauffeurs Wim Peels, Wilfried van der Veen en Arjan de Putter geïnterviewd door de pers en verscheen een stroom aan vrolijke berichten in de lokale media. De ritten werden mogelijk gemaakt door Twinning Energy in Maarn en E-xpeditie.nl in Deventer.

Een van de chauffeurs, Arjan de Putter uit Deventer is er twee dagen later nog van onder de indruk laat hij aan Waterstof Magazine weten. “Onbewust leven we allemaal in onze eigen bubbel. Maar het afgelopen weekend kwam ik in twee dagen in contact met alle lagen van de bevolking: wethouders, ondernemers, managers, vrijwilligers, psychiatrisch patiënten, ernstig zieken, bejaarden (zelfs iemand van 102!) en de pers. Ik maakte mee wat ze bij Stichting Present de ‘Present ervaring’ noemen. En het allerbelangrijkste wat ik leerde: ik bracht geen spullen mee, ik bracht aandacht mee.”

Overal besteedde de lokale pers veel aandacht aan dit sociale waterstofinitiatief. Daarmee werd het rijden op waterstof op een zeer positieve manier onder de aandacht gebracht.  Wethouder Maat van gemeente Alphen aan den Rijn, die dit initiatief steunde, verwoorde dat prachtig op Alphens.nl: “We ondersteunen dit initiatief graag. Het is in feite dubbel duurzaam. Het is gericht op duurzaam vervoer, maar ook op sociale duurzaamheid. Meer omzien naar elkaar is immers het doel van dit initiatief”.

Op de foto: Arjan de Putter bracht zaterdag samen met vrijwilligers van Stichting Present De Wâlden bloemen rond bij de bewoners van de Oranjestins in Burgum.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl