• Home Slider01

Busan BridgeDe Zuid-Koreaanse regering heeft vanmorgen bekendgemaakt subsidie te gaan verlenen aan vijf steden voor de bouw van eigen waterstoffabrieken. De productielocaties zijn onderdeel van een groter plan om de tankinfrastructuur  van waterstof te vergroten en de uitrol van voertuigen met een brandstofcel te versnellen. De fabrieken moeten gezamenlijk 7.400 ton waterstof produceren.

De regering heeft vorig jaar de "Roadmap to Revitalize the Hydrogen Economy" gepresenteerd. Als onderdeel van het plan ondersteunt de regering de oprichting van waterstofproductiefaciliteiten die nodig zijn om een ​​waterstoftransportnetwerk te creëren. Vorig jaar werden drie steden Samcheok, Changwon en Pyeongtaek geselecteerd als locaties voor kleinschalige waterstofproductiefaciliteiten. Nu komen daar de steden Gwangju en Changwon bij met een middelgrote waterstofproductie-installatie en Busan (foto), Daejeon en Chuncheon met een kleine fabriek.

De middelgrote waterstoffabriek kan meer dan vier ton waterstof te produceren per dag, een kleine waterstofproductie-installatie meer dan een ton. De regering is van plan vijf faciliteiten te bouwen met een totaalbudget van 18.5 miljoen euro. 

De drie steden voor kleinschalige voorzieningen zijn geselecteerd door een commissie van deskundigen. Daarbij spelen grote waterstofverbruikers als openbaarvervoersbedrijven en het aantal auto’s op waterstof een rol. Soms is het ter plaatse produceren van waterstof een betere oplossing dan het van grote afstand aanvoeren. De regering verwacht dat het project de beschikbaarheid van de waterstof in het land aanzienlijk zal vergroten, waardoor de mobiliteit op waterstof zich sneller zal ontwikkelen.

Ook in de toekomst wil de overheid de waterstofproductie-installaties blijven uitbreiden in overeenstemming met de verspreiding van waterstofauto's en -bussen en de oprichting van waterstoflaadstations. Het doel is om tegen 2040 in Zuid-Korea 2,75 miljoen waterstofauto's en 40.000 waterstofbussen op de weg te hebben. Deze moeten dan kunnen tanken bij een van de 1.200 waterstoflaadstations.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl