• Home Slider01

Changwon vuilnisauto 2019De regering in Zuid -Korea heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Hyundai Motor Co en andere waterstof gerelateerde bedrijven om verschillende voertuigen op waterstof te testen. De stad Changwon, in de provincie South Gyeongsang, zal tot eind 2021 proefdraaien met een vuilniswagen op waterstof (foto). In de hoofdstad Seoul wordt de taxivloot op waterstof uitgebreid van tien taxi’s naar twintig. Het ministerie van Handel, Industrie en Energie is van plan de waterstofvoertuigenprogramma's in 2022 uit te breiden naar andere regio's

Volgens de overeenkomst die is ondertekend met het ministerie van Handel en het Korea Automotive Technology Institute (KATECH), zal Hyundai een waterstofvuilwagen van 5 ton testen in Changwon, 400 kilometer ten zuiden van Seoul. Hyundai gaat ook dit jaar in Changwon een waterstoflaadstation voor grote waterstofvoertuigen op zetten. De waterstofvrachtwagen van 5 ton kan met één lading tot 599 kilometer afleggen met een snelheid van 60 km/h. De autofabrikant wil bedrijfsvoertuigen in de openbare sector geleidelijk vervangen door waterstofvoertuigen.

De test met taxi’s op waterstof wordt uitgebreid. De eerste tien voertuigen werden in gebruik genomen toen het nieuwe waterstoftankstation naast het regeringscentrum in Seoul werd geopend. Er komen er nu tien bij, allen Hyundai Nexo’s.  De Hyundai Motor Group wil de komende decennia uitgroeien tot een toekomstgerichte aanbieder van mobiliteitsoplossingen. Daarvoor zullen vele miljarden Euro’s worden geïnvesteerd in fabrieken voor de productie van waterstofauto's en aanverwante R & D-activiteiten.

Hyundai is van plan om in 2030 twee afzonderlijke fabrieken op te richten voor de productie van 500.000 waterstofvoertuigen. Een auto op waterstof wordt als milieuvriendelijk beschouwd, aangezien deze alleen waterdamp uitstoot bij het opwekken van elektriciteit.

Zuid-Korea wil een samenleving opbouwen die waterstof gebruikt als de belangrijkste energiebron voor voertuigen en ander dagelijks gebruik. Het beleid wordt beschouwd als een van de belangrijkste projecten van de regering van Moon Jae-in. De komende drie jaar moet het aantal waterstoftankstations toenemen tot boven de 300.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl