• Home Slider01

Seoul Incheon AirportIn Zuid-Korea zijn de afgelopen week plannen aangekondigd om Incheon International Airport bij Seoul te verduurzamen met waterstof. Er moet een tankstation komen en autofabrikant Hyundai zal bussen met een brandstofcel gaan leveren. Om de plannen te kunnen realiseren ondertekenden vier partijen een intentieovereenkomst.

Binnen het project werken Hyundai Motor Company, Incheon International Airport Corporation, Air Liquide Korea en Hydrogen Energy Network (HyNet) samen om de luchthaven te verduurzamen en koolstofarm te maken. Daarvoor moet in maart 2021 een waterstoftankstation operationeel zijn. Hyundai investeert in de financiering van het waterstof-tankstation en levert brandstofcelbussen, inclusief onderhoud en service. Incheon International Airport zorgt voor een locatie en Hydrogen Energy Network zorgt voor de bouw en exploitatie. Air Liquide Korea zal twee waterstoftankstations met hoge capaciteit en waterstofgas leveren.

In de komende vijf jaar zullen de waterstofbussen van Hyundai geleidelijk de huidige vloot van verbrandingsmotorenbussen van Incheon Airport vervangen, die pendelen tussen de terminals, de parkeerplaatsen voor lang-parkeren en het logistiek complex. De eerste zeven brandstofcel-elektrische bussen zullen in de tweede helft van dit jaar in gebruik worden genomen. De jaren daarop zullen telkens drie tot vijf voertuigen op fossiele brandstoffen door waterstofbussen worden vervangen.

Hyundai Motor introduceerde voor het eerst zijn brandstofcel-elektrische bussen voor dagelijks gebruik tijdens de PyeongChang 2018 Olympische Winterspelen. Sindsdien heeft het bedrijf de bussen geleverd aan de grote Koreaanse steden Busan, Changwon en Ulsan en aan de Koreaanse nationale politie.

Incheon International Airport is het grootste vliegveld van Zuid-Korea en een van de grootste van Azië. Het relatief nieuwe vliegveld, gelegen op een eiland voor de kust van Seoul, is thuisbasis van Korean Air, Asiana Airlines, en Cargo 360.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl