• Home Slider01

Deventer Arjan de PutterU bent ondernemer en wilt het rijden in een waterstofauto wel eens ervaren? Dat kan op 16 juni, want dan organiseert E-xpeditie.nl samen met Automotive Campus Helmond een proefrittendag met waterstofauto’s specifiek voor ondernemers. De testrit begint met een tankinstructie bij het waterstoftankstation van WaterstofNet in Helmond. Aansluitend wordt er een testrit afgelegd over een vooraf opgezette route. De proefritten zijn corona-proof en uitsluitend op afspraak. Waterstofauto-expert Arjan de Putter (foto), zelf ervaren waterstofrijder, staat de hele dag klaar om vragen te beantwoorden.

Voor belangstellenden zijn er twee waterstofauto’s beschikbaar: een Toyota Mirai en een Hyundai Nexo. Volgens kenners twee totaal verschillende auto’s met een aantal gemeenschappelijke eigenschappen. Beide auto’s rijden fluisterstil, hebben een grote actieradius van respectievelijk 500 en 600 kilometer en zijn in drie minuten volgetankt.

Met dit initiatief wil E-xpeditie.nl een bijdrage leveren aan het verstrekken van goede praktijkinformatie over rijden op waterstof. “Er wordt van alles over rijden op waterstof geroepen, maar weinig mensen hebben echt ervaring” zegt De Putter tegen Waterstof Magazine. “Rijden op waterstof is gewoon interessant voor de echte kilometervreter met een drukke agenda. En het aantal tankstations? Er komen steeds meer tankstations bij in Nederland, maar ik adviseer om pas een auto te bestellen als je een tankstation bij jou in de buurt hebt. Dat heb je gewoon nodig.”

De dag vol proefritten is bewust geen poging om auto’s te verkopen. De Putter: “Natuurlijk is het mooi als mensen echt de overstap willen maken naar rijden op waterstof, maar wij verwijzen ze dan door naar de aanbieders. Deze dag is echt bedoeld om mensen te informeren en het rijden op waterstof te laten ervaren.

Voor ondernemers is een waterstofauto extra interessant door de lage bijtelling van 8% over de volledige cataloguswaarde. Waterstofauto’s zijn gemiddeld duurder dan voertuigen op fossiele brandstoffen, ook jong gebruikt. Maar met rijden op waterstof kun je je zakelijk ook onderscheiden,” stelt De Putter. “Voor innovaties moet je als eerste bij ondernemers zijn, zij zijn gewend om moeilijke afwegingen te maken én in staat om knopen door te hakken.”

De proefrittendag wordt corona-proof georganiseerd, de proefritten gaan uitsluitend op afspraak en voor iedereen is maximaal één uur beschikbaar. Bij elke wissel wordt de auto schoon gemaakt en het gesprek wordt uiteraard op anderhalve meter afstand gevoerd. De kennismakingsdag wordt mede georganiseerd door E-xpeditie.nl, Automotive Campus, Oostendorp Auto en Ebby Road, leverancier van 2e hands waterstofauto’s uit Eindhoven

Aanmelden kan via https://e-xpeditie.nl/h2-test-drive

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl