• Home Slider01

Zurich politieautoDe politie in het kanton Zurich, in het noorden van Zwitserland, test sinds de afgelopen week een voertuig op waterstof. De Hyundai Nexo wordt ingezet voor reguliere patrouille-werkzaamheden. Door een waterstofvoertuig aan de vloot toe te voegen is de verduurzaming van het wagenpark in een volgende fase beland. De politie maakt al gebruik van enkele auto’s op batterijen. Het aandeel voertuigen met alternatieve aandrijfsystemen bij de kantonpolitie Zürich bedraagt nu ongeveer 18%.

De opvallende nieuwe politieauto staat in Dübendorf, iets ten oosten van de stad Zurich, waar de snelwegen 1 en 58 bij elkaar komen. Het voertuig is voorzien van een volledige uitrusting geschikt voor patrouilles snelwegen. In de testperiode moet onder meer de geschiktheid voor dagelijks gebruik en de levensduur worden bepaald.

De waterstofauto is een Hyundai Nexo. Het voertuig is onder meer uitgerust met een speciaal signaalsysteem, een vervolgmeetapparaat, een ongevallengeheugen, een locatiesysteem, een radio en met signalerings-, sluitings-, reddings-, foto- en persoonlijk beschermingsmateriaal, meldt de Zwitserse politie in een persbericht. Het is de bedoeling dat het voertuig tot 300.000 kilometer gaat rijden om de exacte bedrijfskosten te kunnen berekenen

De politie zoekt verduurzaming niet alleen in de materialistische hoek. Een gerichte rijopleiding heeft de afgelopen jaren ook bijgedragen aan een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik van de bedrijfswagens.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl