• Home Slider01

Nieuw Zeeland H2 BBQZeer onbelangrijk nieuws uit Nieuw-Zeeland. Terwijl het daar bijna winter is en in Europa bijna zomer, meldt First Gas in Nieuw-Zeeland dat het de trotse eigenaar is van een van de eerste barbecues op waterstof van het land. Dat meldt Paul Goodeve, CEO van First Gas, op social media. Het bericht wordt gekscherend gebracht en de komende weken moet nog blijken of een barbecue op waterstof een goed alternatief is voor een barbecue op houtskool met veel CO2-uitstoot.

De CEO laat weten groot voorstander te zijn van barbecueën en waterstof en gaat uitzoeken of de combinatie optimaal werkt. De eerste reacties zijn wisselend. Mensen die reageren vragen zich af of met waterstof dezelfde temperaturen kunnen worden bereikt als met steenkool of gas. En iemand reageert dat hij goede contacten heeft en helemaal in Nieuw-Zeeland aan die heerlijke Duitse worst uit Europa kan komen. Een goed begin voor een smakelijk feestje.

First Gas is gevestigd in de energierijke regio New Plymouth en zorgt voor een veilige en betrouwbare gasvoorziening aan meer dan 65.500 klanten in 40 steden. Het bedrijf bezit een van de grootste gasnetwerken van Nieuw-Zeeland met 2.504 km hogedrukgastransportleidingen en ongeveer 4.800 km gasdistributieleidingen op het Noordereiland. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl