• Home Slider01

Jeonju HyunailHyundai Motor Co heeft afgelopen week het eerste waterstoftankstation van het land geopend dat zich richt op zware bedrijfsvoertuigen. Het tankstation met hoge capaciteit is geplaatst bij de Hyundaifabriek in Jeonju, 240 km ten zuiden van Seoel. Dankzij een dubbele verdeler kunnen zonder problemen 22 voertuigen per uur worden getankt. Dit is het negende tankstation van Hyundai in Korea.

Waterstofbussen en vrachtwagens, evenals waterstof personenauto’s kunnen voortaan tanken bij het zelfbedieningsstation dat zich dichtbij belangrijke verkeersaders bevindt. Jeonju is ook de plaats waar Hyundai over enige tijd de eerste vrachtauto’s op waterstof wil lanceren. Dit zijn 10-tons voertuigen van hetzelfde type dat aan Zwitserland wordt geleverd.  

De stap is in lijn met het regeringsbeleid om verkoop waterstofauto’s te stimuleren en de laadinfrastructuur te versterken. Zuid-Korea streeft ernaar het aantal waterstoftankstations tegen 2022 met honderden te verhogen tot 310. Momenteel zijn er 37 waterstoftankstations in het land. De komende decennia wil Hyundai Motor Co de productie van waterstofvoertuigen fors opvoeren. In 2030 wil de autofabrikant al 500.000 waterstofvoertuigen produceren om CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl