• Home Slider01

Arnhem Cursus Waterstof"Kennis van waterstoftechnologie is essentieel om de waterstof-economie voortvarend te kunnen ontwikkelen.” Dat zegt Dick Breteler, samen met Edwin Tazelaar eigenaar van Hymatters in Arnhem. Het bedrijf houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen, trainingen, calculaties en regelgeving binnen de waterstof-economie.

Hymatters merkt dat veel partijen met waterstof aan de slag willen maar onvoldoende kennis op niveau hebben. Dat zijn bedrijven of adviesbureaus, maar ook overheidsinstelling als omgevingsdiensten. Voor het beoordelen van een vergunningsaanvraag is enige kennis over waterstof essentieel, aldus de initiatiefnemers. Door kennisdeling denken Tazelaar en Breteler dat bevoegde instanties en bedrijven beter en sneller in staat zijn om de juiste beslissingen te nemen.

De initiatiefnemers zijn ervan overtuigd dat alleen met vakmensen een gedegen waterstofmarkt kan worden opgebouwd. Dat geldt ook voor het opleiden van vakmensen, vandaar dat Hymatters samenwerking heeft gezocht met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en de Nederlandse Waterstof en Brandstofcel Associatie (NWBA).

De inhoud van de cursus richt zich op verschillende vakdisciplines en marktsegmenten als scheepsbouw, chemische industrie, netbeheerders, veiligheidsregio`s, omgevingsdiensten, installateurs en engineeringsbureaus. De cursus is onderverdeeld naar de thema’s van toepassingen, techniek, veiligheid, markt, en integratie met onze energie-infrastructuur. Daarbij komt de gehele keten aan bod: van productie tot en met gebruik. De fysische principes worden als uitgangspunt genomen om vervolgens de stap te maken naar de werking van componenten en systemen. Veiligheidsaspecten en regelgeving als kaders komen aan bod. Tot slot wordt de achtergrond van verschillende marktsegmenten toegelicht en een blik op de toekomst gegeven. 

De 5-daagse Cursus Waterstof wordt, naast klassikaal in Arnhem, ook online gegeven als blijkt dat daar behoefte aan is. Voor grote organisaties bestaat de mogelijkheid de cursus in-company te geven. Meer informatie en aanmelden via deze link.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl