• Home Slider01

Velden Bayern MiraiDe Duitse dealer Schober van het automerk Toyota heeft dertig waterstofauto’s gekocht voor de lease. De tweedehands voertuigen kunnen gehuurd worden voor een all-inclusive prijs van iets meer dan 400 euro per maand. Schober is gevestigd in de plaats Velden in Bayern, maar stelt de voertuigen voor het hele land beschikbaar.

De aankoop van de serie Mirai’s is onderdeel van een groter plan. Eigenaar en directeur Joachim Schober wil de eerste CO2-vrije Toyota-dealer van Europa worden. Als overtuigd pionier op het gebied van schone energie zet hij zich in voor duurzame mobiliteit. Op termijn wil hij zelf waterstof produceren uit duurzame energie met een elektrolyser en mogelijk een eigen waterstoftankstation exploiteren.

Met de dertig lease-Mirai’s richt hij zich op bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van de nieuwe waterstofeconomie. In de leaseprijs zit de verzekering en service al inbegrepen, alleen de brandstofkosten komen daar nog bij. De maandelijkse prijs van iets meer dan 400 euro is gebaseerd op een contract van 12 maanden en 12.000 kilometer.

Joachim Schober hoopt dat met meer brandstofwagens op de weg, er meer publieke belangstelling er ontstaat voor waterstof als schone energiebron voor de mobiliteit van de toekomst.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl