• Home Slider01

Barendrecht Vlot verhuizingenIn Nederland heeft de eerste verhuizing met een vrachtauto op waterstof plaatsgevonden. Een wereld primeur. De opdracht is uitgevoerd door het verhuisbedrijf Mondial R. Vlot & Zn Verhuizingen en vond plaats in de plaats Barendrecht. De vrachtauto die gebruikt werd komt uit het Europese H2-share-project en is drie maanden lang getest door zusterbedrijf BREYTNER, die het voertuig hoofdzakelijk heeft ingezet voor het transport van meubelen. Voor de verhuizing is eenmalig van laadbak gewisseld.

Het verhuisbedrijf uit Sliedrecht zet zich al langere tijd in op het gebied van duurzaam ondernemen en CO2-reductie. Daarvoor wordt samengewerkt met BREYTNER, een bedrijf dat zich volledig richt op zero emissie transport. In Nederland mocht BREYTNER de waterstofwagen gedurende een periode van drie maanden testen in praktijk. Door de samenwerking is het bij verhuizingen mogelijk om een volledig elektrische verhuiswagen in te zetten.

 Voor Jan Wouter Vlot, directeur van Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen, was het een eer om deze wereldprimeur met waterstof uit te mogen voeren. “In het kader van rentmeesterschap vinden wij het belangrijk om te zorgen voor een beter milieu. Rijden op waterstof is pure innovatie en het is dan ook noodzakelijk om de theorie in de praktijk te kunnen testen. Het maakt mij bijzonder trots dat wij aan zo’n innovatief demonstratieproject deel mochten nemen.”

De vrachtauto is ontworpen en geproduceerd door de Nederlandste truck-bouwer VDL en moet gegevens opleveren over hoe in de toekomst vrachtauto’s op waterstof grootschalig geproduceerd kunnen worden. De H2-voertuigen zijn aanzienlijk stiller dan dieseltrucks, maar de waterstofunit produceert nog wel geruis. De unit zit nu nog in een robuuste kast achter de cabine, maar zal in de toekomst in het chassis geïntegreerd moeten worden. De truck wordt na Nederland ook nog getest in Duitsland, België en Frankrijk.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl