• Home Slider01

seoul Korea tankstationHet ministerie van Land, Transport en Maritieme Zaken in Zuid-Korea heeft bekendgemaakt subsidie te gaan geven op waterstof, om het rijden op deze schone brandstof te stimuleren. De subsidie is beschikbaar voor het busvervoer, taxi’s en het vrachttransport en zal in 2022 worden ingevoerd.

De plannen werden medio mei al aangekondigd en zijn de afgelopen week door het Nationale Assemblee, onder voorzitterschap van premier Se-Kyun Jeong bekrachtigd. De subsidie bedraagt 2,54 euro per kilogram waterstof. De kostprijs van waterstof voor de busbedrijven bedraagt nu bijna 6 euro, meldt de nieuwssite Chosun.

De subsidies worden om de twee jaar aangepast, rekening houdend met de feitelijke trend van de prijs van waterstof en de commercialisering van voertuigen op waterstof. Doel van de subsidies is de aanschaf van schone voertuigen op waterstof te stimuleren. Zuid-Korea is met de Hyundai Nexo wereldmarktleider in personenauto’s op waterstof. Vorige maand is de massaproductie van vrachtauto’s op waterstof opgestart. Hyundai heeft er hiervan inmiddels 1600 verkocht aan Zwitserland.

Foto: Om het vertrouwen in waterstof uit te spreken opende de regering onder grote belangstelling vorig jaar een nieuw waterstoftankstation pal naast het Nationale Assemblee in Seoul.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl