• Home Slider01

Coolidge plant NikolaIn de plaats Coolidge in de Verenigde Staten zijn de grondwerkzaamheden begonnen voor de nieuwe vrachtautofabriek van Nikola. Het bedrijf wil in Arizona uitsluitend emissievrije voertuigen produceren die rijden op een accu of waterstof. Nikola pakt het groots aan, de eerste fabriek vraagt een investering van ruim 500-miljoen Euro.

De start van de werkzaamheden werd gevierd met een kleinschalig covis-vriendelijk evenement. In de woestijn aan de rand van Coolidge moet een fabriek van 1 miljoen m2 verrijzen op een perceel van 430 hectare. De eerste bouwfase zal eind volgend jaar gereed zijn, de tweede in de zomer van 2023. Ondanks een grote mate van automatisering zullen er ook nog 1800 fulltimers komen te werken. De fabriek zal op termijn 24 uur per dag operationeel zijn en bijna 35.000 vrachtauto’s per jaar kunnen produceren.

Zoals Waterstof Magazine eerder meldde worden de eerste vrachtauto’s geproduceerd in Europa. Samen met partner IVECO zal Nikola een fabriek inrichten in de Duitste stad Ulm. Hier zullen de komende jaren batterij-elektrische vrachtwagens van de band rollen gevolgd door trucks met een brandstofcel in 2023. Speciaal voor de Europese markt wordt dat de Nikola Tre, een vrachtauto zonder grote vooruitstekende neus. Deze zijn stukken praktischer in gebruik op het Europese wegennet dat wat krapper is aangelegd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl