• Home Slider01

Hyundai fabriek koreaAutomaker Hyundai zet de deuren open van de vrachtwagenfabriek waar in serie de eerste trucks die rijden op waterstof worden geproduceerd. De eerste tien vrachtauto’s zijn nu per schip onderweg van Zuid-Korea naar Europa. De trucks gaan vanaf september rijden in Zwitserland. Tot het einde van het jaar komen er nog 40 bij.

De nieuwe 2021 Hyundai Xcient Fuel Cell-vrachtwagen wordt aangedreven door een 190 kW waterstof-brandstofcelsysteem met dubbele 95 kW-brandstofcelstapels. De waterstof wordt opgeslagen in hogedruktanks die een gezamenlijke opslagcapaciteit hebben van iets meer dan 32 kilo onder 350 bar. Daarmee hebben de voertuigen een actieradius van ongeveer 400 km op één tankbeurt. Het tanken van elke vrachtwagen duurt ongeveer 8-20 minuten. Naast de XCIENT-brandstofcel ontwikkelt Hyundai Motor een lange-afstands-trekker die in staat is 1.000 kilometer af te leggen op een enkele lading. Deze zal worden uitgerust met verbeterde brandstofcellen met een hoge duurzaamheid en kracht.

Inmiddels zijn er 1600 vrachtauto’s op waterstof besteld door transporteurs in Zwitserland. Voor verdere groei in Europa richt Hyundai zich op Oostenrijk, Noorwegen, Duitsland en Nederland.

Kijk via deze link mee tijdens het productieproces en de proefritten van de eerste in serie geproduceerde vrachtauto’s ter wereld die rijden op waterstof.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl