• Home Slider01

Bayern BMW1De Duitse BMG Group heeft het belang van waterstof opnieuw bevestigd. Dat kwam naar voren tijdens het bezoek van de Duitste minister van Economie Peter Altmaier en de voorzitter van de raad van bestuur, Oliver Zipse, aan het BMW Hydrogen Center (foto).  Zipse kondigde daarbij met name de introductie aan van een nieuwe generatie voertuigen met een brandstofcel in 2022.

 
Minister Altmaier liet weten dat de politiek het belang van groene waterstof voor het energiesysteem van de toekomst erkent en stimuleert. Maar de politiek blijft afhankelijk van de verschillende initiatieven binnen het bedrijfsleven. Voor het gebruik van waterstof binnen de mobiliteit is het van het eerste belang dat er een goede tank-infrastructuur voor personenauto’s en vrachtauto’s wordt opgetuigd. BMW-topman Oliver Zipse verwelkomt de uitbreiding van de tankinfrastructuur. “Als er geen tankstations bijkomen kunnen de inspanningen van de auto-industrie wel eens snel afnemen”.

De BMW-groep heeft inmiddels besloten haar investeringen in de sector voort te zetten en heeft onlangs de start aangekondigd van kleine serieproductie waterstofauto’s vanaf 2022. De motorsystemen zijn een eigen ontwerp van de BMW-groep, de brandstofcellen worden ingekocht bij Toyota. Het nieuwe aandrijfsysteem van de BMW i Hydrogen NEXT biedt een vermogen van 275 kW (374 pk). Het voertuig wordt uitgerust met twee tanks die samen zes kilogram waterstof bevatten onder een druk van 700 bar. De eerste serie voertuigen op waterstof moeten de fabriek in 2022 moeten verlaten. Voor het grote publiek is de H2-auto waarschijnlijk in 2025 beschikbaar.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl