• Home Slider01

Skelmersdale AsdaHet beursgenoteerde Plug Power uit het Verenigd Koninkrijk gaat supermarktketen Asda voorzien van vorkheftrucks op waterstof. Dit geeft de derde supermarktketen van Groot-Brittannië de mogelijkheid om 24 uur per dag met deze voertuigen voor intern transport te kunnen rijden. Het langdurig bijladen van batterijen met de bijbehorende stilstand is niet meer nodig. De uitrol van de waterstofvoertuigen begint in het distributiecentrum in Skelmersdale.

Asda's partnerschap met Plug Power omvat een koopovereenkomst voor een kant-en-klare oplossing waarbij de waterstofvoertuigen, de tankstations, de waterstof en service zijn inbegrepen.  "Elke nieuwe kans om de acceptatie van brandstofcellen uit te breiden, is een belangrijke stap in het opbouwen van de waterstofeconomie", zegt Andy Marsh, CEO van Plug Power. “De focus op het milieuvriendelijker maken van hun organisatie maakt Asda tot een ideale partner en we zijn optimistisch dat deze implementatie slechts het begin is van een lange en vruchtbare relatie.”

Asda kondigt aan dat het de eerste detailhandelaar in het VK is die brandstofcellen gebruikt om de ecologische voetafdruk te verkleinen. Er wordt gestart met een proefperiode van zes maanden die zal plaatsvinden in het gekoelde distributiecentrum van Skelmersdale, ten westen van Manchester. "Duurzaam ondernemen is een grote prioriteit voor ons, dus we zijn verheugd om een ​​nieuwe manier van werken te introduceren die een aanzienlijke impact zal hebben op onze ecologische voetafdruk", zegt Darren Pettener, algemeen directeur van Asda's Skelmersdale CDC. "We zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze proef biedt en ook wat we in de toekomst kunnen bereiken."

Asda, opgericht in 1949, is momenteel de op twee na grootste supermarktketen van het VK met een marktaandeel van meer dan 15 procent en een jaaromzet van meer dan 22 miljard euro. Asda is een volledige dochteronderneming van de multinationale retailer Walmart Inc., die zelf al lange tijd Plug Power-klant is en een wereldleider is in het implementeren van brandstofcellen in de logistiek. 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl