• Home Slider01

Cannes BoatshowEen flinke teleurstelling voor de blonde Chloé Zaied. De aankondigingen dat het Yachting Festival 2020 van Cannes volgende week en La Rochelle Grand Pavois aan het einde van september dit jaar worden geannuleerd komt op een slechtst moment voor de jonge ondernemer. Met een revolutionaire motorboot op waterstof wilde ze dit najaar de show stelen, maar de belangrijkste botenshows gaan niet door.

De Hynova 40-tender is niets minder dan de eerste plezierboot ter wereld die gebruikmaakt van aan boord opgeslagen waterstof om te varen zonder vervuiling. Het vaartuig is uitgerust met Rexh2 (Range Extender Hydrogen), een emissievrije, stille en hybride waterstof-elektrische technologie. Een veilige en duurzame ecologische innovatie om een ​​elektromotor van groene stroom te voorzien, meldt de werf op haar site.

Met een afmeting van 12 meter en een capaciteit van 12 passagiers, kan het kleine jacht acht uur varen bij een snelheid van 12 knopen. De pieksnelheid is 26 knopen. Het vaartuig kan in de haven in een paar minuten worden volgetankt voor een volgende vaartocht.

“Na de teleurstelling over het annuleren van de twee belangrijke boten-festivals zijn we alweer bezig met andere projecten om ons nieuwste product aan het publiek te presenteren,” meldt Cloé Zaied, CEO en oprichter van Hynova. Naast deze innovatie in de pleziervaart wil haar bedrijf Hynova Yachts het gebruik van groene waterstof verder promoten. Hynova is opgericht in 2020 en de scheepswerf bevindt zich in La Ciotat, aan de Middellandse Zee tussen de Franse steden Marseille en Toulon.

Het bedrijf laat wel weten dat waterstoftankstations nog een zeldzaamheid zijn. Wel staan er inmiddels H2 tankstations in de havens van Toulon en Le Castellet. De Franse overheidsinstanties stimuleren het gebruik van waterstof als brandstof, ook in de scheepvaart.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl