• Home Slider01

Toyota charging station busDe Japanse autofabrikanten Toyota en Honda hebben gezamenlijk een stroom-aggregaat ontwikkeld die mobiel stroom kan produceren met een brandstofcel. Het systeem voor een snelle noodstroomvoorziening is geplaatst in een bus met de naam "Moving e" die is ontwikkeld door Toyota. Het voertuig kan naar de betreffende locatie worden gereden en maakt daar emissievrij stroom. De bus kan ook externe stroomvoorzieningsapparaten en batterijen opladen met de energie van de brandstofcel via het laadstation dat aan de achterkant van het voertuig is geïntegreerd. Zo kan bijvoorbeeld na het uitvallen van een elektriciteitsnet snel een alternatieve stroomvoorziening worden verzorgd.

Maar de energiebus kan ook worden gebruikt op plekken waar tijdelijk veel stroom nodig is zoals grote festivals en evenementen. Als mobiel laadstation rijdt de bus direct naar de plaats van gebruik. Dankzij de grote waterstoftanks genereert de brandstofcelaandrijving een vermogen van maar liefst 454 kWh en een maximaal vermogen van 18 kW. De bus is voorzien van twee stroomgeneratoren type Power Exporter 9000, 36 draagbare batterijen van het type Honda Mobile Power Pack en 36 Honda Mobile Power Pack Charge & Supply Concept apparaten. Om deze verantwoord te kunnen vervoeren is het voertuig helemaal opnieuw ingericht en zijn alle passagiersstoelen verwijderd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl