• Home Slider01

Chili mijnbouwvoertuigHet Chileense bureau voor economische ontwikkeling CORFO heeft aangekondigd dat het ongeveer 300-duizend euro subsidie gaat verstrekken aan het Hydra-project. Binnen Hydra werken het energiebedrijf Engie en onderzoeksbureau Mining3 samen aan de ontwikkeling van voertuigen op waterstof in de mijnbouw.  

Het project beoogt het ontwerp en de levering van een nieuwe aandrijflijn voor mijnbouwvoertuigen die op groene waterstof gaan rijden in plaats van diesel. De eerste fase is het uitvoeren van een haalbaarheids- en technische studie. Daarna zal een ​​prototype van een brandstofcel en een batterij-aandrijflijn van 100-200 kW worden ontworpen. Met het eerste prototype zal worden getest onder reële mijnomstandigheden op grote hoogte met veel stof en hoge temperaturen. Daarnaast zal het project helpen bij het opstellen van veiligheidsprotocollen voor waterstofgebruik in de mijnbouw. Deze protocollen voor de industrie zijn essentieel voor de succesvolle inzet van waterstof binnen verschillende bedrijfstakken. 

Volgens de bij het initiatief betrokken organisaties is het einddoel van het Hydra-project om mijnbouwvoertuigen op verschillende mijnbouwlocaties in Chili om te bouwen naar waterstof. Volgens een persverklaring van het Chileense ministerie van Energie kan met de omschakeling naar waterstof de CO2-uitstoot van het land met 17% tot 27% worden verminderd.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl