• Home Slider01

Le Mans H2busSinds vanmorgen beschikt de metropool Le Mans officieel over een eerste waterstofbus. Het CO2-vrije voertuig is in de dienstregeling opgenomen op lijn 17 tussen Gallière – Mairie. In eerste instantie is gekozen voor een rustige route om chauffeurs en materieel aan elkaar te laten wennen. Helemaal nieuw in het straatbeeld is de bus niet, het voertuig maakte al sinds vorige maand proefritten door de stad, alleen nog zonder passagiers.

De aankondiging van de ingebruikname van de eerste waterstofbus vond afgelopen zondag plaats en werd gezien als een van de hoogtepunten op de Dag van de Alternatieve Mobiliteit. Daar konden bezoekers het voertuig ook bewonderen (foto).
Sinds juli beschikt de stad over een eerste waterstoftankstation, waar de bus kan tanken. Voorlopig is dat grijze waterstof geleverd door Linde, maar zodra groene waterstof in de regio beschikbaar is schakelt het tankstation daarop over. De tankvoorziening staat op het vliegveld van Le Mans, direct naast het wereldberoemde circuit. Oliegigant Total is de exploitant.
Voor Total is dit het eerste waterstoftankstation en Frankrijk en het 32e in Europa. Volgend jaar staat een tweede H2-station in Le Mans gepland, met een grotere capaciteit, maar waarvoor een investering van ruim een miljoen euro nodig is.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl