• Home Slider01

Vernon ArianeGroupHet internationale energiebedrijf ENGIE en de ArianeGroup, actief in de ruimtevaart, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten op het gebied van hernieuwbare vloeibare waterstof. Met deze vloeibare waterstof willen de bedrijven het koolstofarm maken van zwaar transport en vervoer over lange afstanden versnellen. De maritieme sector, het spoorvervoer en de luchtvaart kunnen van deze ontwikkeling profiteren. Het onderzoek naar vloeibaar waterstof zal plaatsvinden in het researchcentrum van de ArianeGroup in de noord-Franse stad Vernon, waar Europa’s grootste waterstoftestcentrum is gevestigd.

Het bedrijf heeft veel ervaring opgedaan bij de ontwikkeling van de Ariane-draagraketten bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. Deze raketten vliegen al tientallen jaren op vloeibare waterstof. ENGIE draagt ​​zijn expertise in vloeibaar gemaakte gassen bij om technologische oplossingen te ontwikkelen voor duurzaam vervoer. Het energiebedrijf is al betrokken bij de ontwikkeling van oplossingen op basis van hernieuwbare waterstof voor intensief transport. De Groep werkt samen met de wereldwijde mijnbouwleider Anglo American om de eerste mijntransporttruck op waterstof te ontwikkelen. ENGIE was ook het bedrijf die tijdens tests in Nederland de regionale passagierstrein van ALSTOM van hernieuwbare waterstof voorzag.

Engie beschouwt hernieuwbare waterstof als een essentieel onderdeel van de energiemix. "Het zal een van de belangrijkste industriële instrumenten die ons zullen helpen de overgang naar koolstofneutraliteit te bewerkstelligen. Het herstelplan van Frankrijk ondersteunt de ontwikkeling van waterstof krachtig en de Europese Green Deal bewijst de cruciale rol die het zal spelen in de energietransitie."

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl