• Home Slider01

Aragon NexoDe eerste waterstofauto van Spanje is de afgelopen week geregistreerd. In de regio Aragón heeft de Aragón Hydrogen Foundation een Hyundai Nexo in gebruik genomen. Het voertuig zal worden ingezet om de mobiliteit op waterstof verder onder de aandacht te brengen. In het gebied wordt binnen het Europese project H2PyiR gewerkt aan een netwerk van waterstoftankstations.

Het hoofddoel van het project H2PyiR is de ontwikkeling van een grensoverschrijdende corridor van tankstations voor waterstofvoertuigen die de Spaanse regio’s Catalonië en Aragon moet verbinden met Frankrijk en Andorra. Hierdoor wordt het midden en het zuiden van Europa middels een schone infrastructuur met elkaar verbonden. Bij aanvang van het project werd gecommuniceerd dat deze tankstations er binnen drie jaar zouden komen. Daaraan wordt nog volop gewerkt.

De vice-president van de regering van Aragon en de voorzitter van de Aragon Hydrogen Foundation, Arturo Aliaga, hebben de Hyundai Nexo afgelopen vrijdag in de stad Huesca officieel overhandigd gekregen. Eigenaar is de Stichting voor de Ontwikkeling van Waterstof in Aragon, die is gevestigd in het Walqa Technology Park in Huesca, 50 km ten noorden van Zaragosa. De stichting viert dit jaar haar 15-jarig jubileum.

In de regio Aragon werden de afgelopen jaren opvallende waterstofprojecten ontwikkelt. Zo kwam de stichting met de eerste koffiemachine op waterstof die in een bergweide werd geplaatst, een kart en een hogedrukspuit op waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl