• Home Slider01

Glasgow vuilniswagenDe Schotse stad Glasgow krijgt de grootste vloot vuilniswagens op waterstof van de wereld. Deze week heeft de regionale overheid besloten om 7 miljoen euro uit te trekken voor de aankoop van 19 vuilniswagens en een waterstoftankstation. De groene waterstof zal op de tanklocatie worden geproduceerd. Het geld komt uit het potje ‘Waterstof voor Transport’ waarin een totaalbedrag van ruim 25-miljoen euro zit.

In de nieuwe duurzame strategie van Glasgow wordt voorgesteld dat alle 2000 voertuigen van de gemeente tegen eind 2029 emissievrij moeten zijn. Het is de bedoeling dat tegen 2030 alleen nog elektrische en waterstof-voertuigen, in alle maten en soorten, zullen worden ingezet. De vloot gemeentelijke voertuigen is zeer divers, van straatvegers tot minibussen en van vuilniswagens tot strooiwagens. Het verouderde materieel heeft een revisie nodig om te voldoen aan de eisen van een moderne stad. De meeste voertuigen van de gemeente rijden nu nog op diesel.

Ook de Britse regering ziet een grote toekomst voor groene waterstof weggelegd en ondersteunt de belangrijkste initiatieven. In Tees Valley is een nieuwe Hydrogen-hub opgericht en deze week zijn de eerste proefritten met de waterstoftrein HydroFLEX, gebouwd in het Verenigd Koninkrijk, begonnen. Groot Brittannië wil dat het land een leidende rol speelt bij de ontwikkeling van een nieuwe duurzame waterstofeconomie.

Exclusieve beelden van de eerste Britse waterstoftrein die deze week uitlekten bekijkt u via deze link.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl