• Home Slider01

Papoea Kri eco resort

Een opvallende oproep vanuit Papoea-Nieuw-Guinea. De Nederlander Max Ammer, eigenaar van het Kri Eco Resort (foto) is in Tanbrauw bezig met de Vakopleiding Centrum waarbij gedacht wordt aan het bouwen en plaatsen van macro high head hydro-elektrische power installaties. Deze moeten afgelegen gebieden en dorpjes van stroom voorzien. In de toekomst moet hier ook waterstof geproduceerd worden. De Nederlander zoekt bedrijven voor samenwerking.

Ammer, al 30 jaar in Papoea actief, ziet een overvloed aan groene energie in het land en wil daarmee waterstof produceren voor de export naar landen in de regio zoals Singapore. In Papoea-Nieuw-Guinea zijn veel bedrijven met technische kennis en door een beperkte regelgeving kunnen projecten snel worden opgestart. Universiteiten staan in het land klaar om mee samen te werken.

‘Er is in Papua & West Papua een geweldig overschot aan locaties waar hydro-elektrische power installaties geplaatst kunnen worden en dit groene energie overschot lijkt ons een prima basis om duurzame waterstof te produceren. Exportmogelijkheden zijn aanwezig om op andere plaatsen, b.v. Singapore, voertuigen te laten rijden op waterstof of om opnieuw elektriciteit op te wekken,’ zeht Ammer tegen Waterstof Magazine.

Denkt u een bijdrage te kunnen leveren aan de waterstof-ontwikkelingen in Papoea-Nieuw-Guinea? Neem rechtstreeks contact op met Max Ammer via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stichting Raja Ampat Research and Conservation Center

De stichting RARCC betrekt inheemse gemeenschappen bij de ontplooiing van financiële zelfvoorzienende projecten en kleine bedrijven die het behoud en de bescherming van de huidige en toekomstige generaties van de Raja Ampat-archipel stimuleren. De RARCC werkt ook in de opvoeding van kinderen, aangezien zij de toekomstige hoeders zijn van een van de laatste paradijzen op aarde. De RARCC is een volledig gecertificeerde ANBI naar Nederlands recht.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl