• Home Slider01

Perth HYZON superbus 002Hyzon Motors en het Australische industriële technologiebedrijf WarpForge hebben een Memorandum of Understanding ondertekend rond de ontwikkeling van een geheel nieuwe bus op waterstof. Hyzon levert de brandstofceltechnologie en WarpForge concentreert zich op de opbouw met geheel nieuwe materialen. Beide bedrijven spreken over een superbus die in de loop van volgend jaar moet gaan rijden. Het voertuig zal worden ontworpen in de WarpForge -fabriek in Perth, in het westen van Australië.

WarpForge’s specialiteiten zijn lichtgewicht onderdelen voor voertuigen die zorgen voor een groter laadvermogen en een grotere brandstofefficiëntie. Hyzon wil zijn kerntechnologie, de brandstofcellen, toepassen in deze nieuwe voertuigen. Hierdoor ontstaat een nieuwe lichtgewicht bus-chassis dat een aanzienlijke gewichts- en brandstofbesparingen oplevert. De superbus krijgt daarmee een groter rijbereik, tegen lagere productiekosten met verbeterde veiligheidsvoorzieningen en emissievrij rijden.

Door brandstofceltechnologie van wereldklasse te combineren met toonaangevende composiettechnologie denken Hyzon en WarpForge in de komende jaren de concurrentie, met veel traditionele en zware mobiliteitstoepassingen, voorbij te kunnen streven. De wereldwijde sector van zwaar transport en materieel wordt een belangrijk doelwit voor de implementatie van alternatieven voor fossiele energie. Samen denken de bedrijven in staat zijn om waterstofmobiliteit zonder schadelijke uitstoot naar een hoger niveau te tillen.

Hyzon Motors breidde eerder dit jaar bestaande activiteiten uit door een nieuw Amerikaans hoofdkantoor en onderzoekscentrum te openen in de voormalige fabriek van General Motors in Honeoye Falls in de staat New York. Hyzon tekende eveneens een overeenkomst voor een Europese fabriek in de Nederlandse provincie Groningen met partner Holthausen Clean Technology. Met productiefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië, verwacht Hyzon de komende drie jaar enkele duizenden brandstofcelwagens en bussen te leveren. Tegen het einde van 2025 zal moeten dit er meer dan 40.000 per jaar zijn.

WarpForge is een industrieel technologiebedrijf dat baanbrekende productietechnologie heeft ontwikkeld dat een innovatief alternatief is voor beton, staal en hout. Het ontwikkelde materiaal is ook nog eens sterker, lichter en goedkoper.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl