• Home Slider01

Hyzon truck TotalHyzon Motors, bouwer van zware voertuigen op waterstof heeft een strategische investering aangekondigd van Total Carbon Nuetrality Ventures. TCNV is de durfkapitaalafdeling van de Franse energiegigant Total SE. Als onderdeel van Total's streven om samen te werken om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken, richt Total Carbon Neutrality Ventures zich op het vinden, financieren en promoten van technologieën en oplossingen die bijdragen aan een koolstofarme toekomst. 

HYZON Motors is een wereldwijde leverancier van emissievrije bedrijfsvoertuigen met brandstofcellen, waaronder zware vrachtwagens, bussen en touringcars. Hyzon werd opgericht als een spin-off van het in Singapore gevestigde Horizon Fuel Cell Technologies Pte Ltd en heeft al 17 jaar ervaring in het ontwikkelen van waterstoftechnologieën voor transporttoepassingen. Het bedrijf implementeerde in 2019 al ongeveer 400 brandstofcellen in bedrijfsvoertuigen.

Hyzon is dit jaar al verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan. Begin dit jaar breidde Hyzon zijn bestaande activiteiten uit door een nieuw Amerikaans hoofdkantoor en engineeringcentrum te openen in de voormalige brandstofcelfaciliteit van General Motors in Honeoye Falls, New York. Met de partner Holthausen Clean Technology is Hyzon gestart met haar Europese activiteiten in de Nederlandse stad Groningen en vorige week werd bekend dat de Australische Fortescue Metals Group gaat samenwerken met Hyzon om een ​​nieuwe vloot waterstofbussen te bouwen.

Met productiefaciliteiten in Noord-Amerika, Europa en Azië, verwacht Hyzon de komende drie jaar ongeveer 5.000 brandstofcelwagens en bussen te leveren. Tegen 2025 zal de verwachte bedrijfsklare capaciteit van Hyzon meer dan 40.000 brandstofcelvoertuigen per jaar bedragen.

Investeerder Total is een gediversifieerd energiebedrijf dat brandstoffen, aardgas en koolstofarme elektriciteit produceert en verkoopt. Daarvoor zijn 100.000 medewerkers actief in meer dan 130 landen over de hele wereld.

Europese partner Holthausen Clean Technology zette vorige week een nieuwe bedrijfsfilm online die u kunt bekijken via deze link.   

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl