• Home Slider01

Vaticaanstad PausmobielZijne Heiligheid Paus Franciscus heeft van de Katholieke Bisschoppenconferentie van Japan een nieuwe pausmobiel gekregen die rijdt op waterstof. Het voertuig is afkomstig uit de Toyota-fabriek en is speciaal aangepast om in de pauselijke mobiliteitsbehoeften te voorzien. De pausmobiel op waterstof is geen primeur, tijdens een bezoek aan Japan, in november 2019, werd de Paus ook al rondgereden in een waterstofauto.

De pausmobiel heeft een lengte van 5,1 meter en een hoogte (inclusief dak) van 2,7 meter waardoor de paus kan staan ​​en zichtbaar is voor mensen. De 'Mirai', een woord dat in het Japans 'toekomst' betekent, is de eerste in massa geproduceerde sedan op waterstof en werd gelanceerd in 2014. Het is een emissievrije auto die wordt aangedreven door een brandstofcelsysteem. De actieradius van het voertuig is 500 km en er komt slechts schoon water uit de uitlaat.

Paus Franciscus heeft een diepe interesse in mondiale milieukwesties. Hij deelde al in 2015 een oproep om de aarde en alles daar omheen te beschermen, door onze levensstijl te veranderen om ons "gemeenschappelijk huis" te behouden. Schoon vervoer past in deze visie.

Bij de overhandigingsceremonie nabij de residentie van de Paus in Vaticaanstad waren ds. Pater Domenico Makoto Wada, die de katholieke bisschoppenconferentie van Japan vertegenwoordigde, en zijne excellentie Seiji Okada, ambassadeur van Japan bij de Heilige Stoel aanwezig. Toyota werd vertegenwoordigd door een delegatie van zes mensen onder leiding van Miguel Fonseca, Senior Vice President van Toyota Motor Europe, en Mauro Caruccio, CEO van Toyota Motor Italia.

De auto is een van de twee Toyota Mirai-voertuigen die speciaal door Toyota zijn gemaakt en aan de Katholieke Bisschoppenconferentie van Japan zijn geschonken.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl