• Home Slider01

Elzas PragmaZenith, een bedrijfsvereniging uit de Franse Elzas, heeft vijf waterstoffietsen gekocht voor haar leden. De fietsen worden beschikbaar gesteld aan werknemers en zijn bedoeld voor lokaal gebruik tussen de woon- en werkplek. Zenith wil op deze wijze een bijdrage leveren aan een schoon milieu.

De bedrijfsvereniging is gevestigd in het noordoosten van Frankrijk. De leden zijn onder andere actief in de bodemsanering, ruwbouw, grootgrondverzet en de asbestsanering. De aanschaf van de vijf fietsen kostte meer dan 40-duizend Euro. Met de aankoop wil Zenith de economie en ecologie verder met elkaar in evenwicht brengen. Het doel is om schonere, groenere oplossingen te vinden om minder afhankelijk te zijn van de fossiele brandstoffen. Waterstof biedt, volgens Michel Heintz, voorzitter van de bedrijvenvereniging, een perfecte aanvulling op hernieuwbare energiebronnen zoals fotovoltaïsche energie of windenergie.

De vijf fietsen zijn geleverd door het Franse bedrijf Pragma Industries, gevestigd in Biarritz, aan de Golf van Biskaje. De fietsen worden geassembleerd in Toulouse en hebben een actieradius van 120 km. Daarvoor wordt 2 liter waterstof gebruikt dat wordt aangeleverd in cilinders onder een druk van 300 bar.

Het volgende doel van de bedrijfsvereniging is een eigen opweklocatie voor groene waterstof en een tankstation. Hier moeten in de toekomst eigen gemotoriseerde bedrijfsvoertuigen en bouwmachines van waterstof worden voorzien.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl