• Home Slider01

California hydrogen highwayDe Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert dit najaar een virtuele innovatiemissie voor bedrijven die zaken willen doen in Californië en Vancouver. Het meerdaags evenement vindt plaats op 7 en 8 december. Deelname is gratis, maar er wordt van de kandidaten wel een actieve houding verwacht.

Nederland heeft de ambitie om in de toekomst van het aardgas af te gaan. De Nederlandse geïntegreerde aanpak voor de overgang naar waterstof in de gebouwde omgeving, transport en de chemische industrie is een inspiratie voor Californië. Anderzijds is Californië wereldwijd een van de koplopers als het gaat om de toepassing van waterstof in mobiliteit. Ook binnen de USA is Californië koploper.

De missie is gericht op R&D managers, CTO’s, CEO’s en business development managers van geïnteresseerde bedrijven en kennisinstellingen, mogelijk aangevuld met overheidsvertegenwoordigers die actief zijn in de waterstofketen, van de productieketen (productie, transport en opslag) tot gebruik (industrie, energiesector, mobiliteit en gebouwde omgeving). Bedrijven die willen deelnemen aan de innovatiemissie moeten een ambitie hebben richting de Amerikaanse markt. Dat kan door samenwerkingsverbanden aan te gaan, Amerikaanse investeringen naar ons land te trekken of innovatief samen te werken.

De innovatiemissie bestaat uit 3 virtuele bijeenkomsten, verspreid over 3 middagen (in verband met het tijdsverschil zullen de bijeenkomsten eind van de middag/avond plaatsvinden). In enkele programmaonderdelen wordt ook de regio van Vancouver, Canada meegenomen.
Het programma bestaat uit virtuele bedrijfspresentaties, thematische seminars en workshops, waarbij de focus ook ligt op interactie en kennisuitwisseling. De bijeenkomsten worden georganiseerd rondom de productie van waterstof, de waterstof-infrastructuur en waterstoftoepassingen in mobiliteit, met name in zwaar transport, binnenvaart en zeevaart

Deelname aan de innovatiemissie is gratis. Wel verwacht de RVO een actieve deelname tijdens de online-bijeenkomsten die onderdeel uitmaken van deze virtuele missie. Aanmelding voor 20 november 2020. Meer informatie vindt u onder deze link. Hier vindt u ook het registratieformulier.

 

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl