• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Nederland: nieuwe Hyzon vrachtauto’s op waterstof te koop voor 25.000 euro (28.000 USD)

Winschoten troostwijk waterstofEen opvallende veiling in Nederland. Wegens bedrijfsbeëindiging is de complete voorraad en het inventaris van de Europese vestiging van Hyzon Motors Europe te koop. Troostwijk veilingen heeft 695 verschillende kavels te koop gezet, waaronder een aantal Hyzon trucks, brandstofcelsystemen en waterstoftanks.

De duurste Hyzon waterstoftrucks staan te koop voor 25.000 euro exclusief BTW en veilingkosten. Het is een vraagprijs, kopers kunnen meer of minder bieden. De veilingmeester heeft geen minimum prijs ingevoerd. Op de website van veilingbedrijf Troostwijk staan 11 trucks te koop. De prijs is overigens erg laag, twee jaar geleden waren deze voertuigen nog te koop voor meer dan een half miljoen euro. Garantie zit er niet op en dat drukt de prijs.

Daarnaast worden er meer dan 10  brandstofcelpakketten aangeboden bestaande uit een fuel cell, radiatorset, dcdc omvormer, uitlaat, ionisatiefilter, waterfilter, luchtfilter, besturingsunit, diverse slangen en bekabeling. Ook zijn waterstoftanks in de aanbieding. Losse tanks, maar ook tanks in een rek die kunnen worden geplaatst achter de chauffeurscabine. De tanks hebben een capaciteit van 205 liter en waterstof kan worden opgeslagen onder 350 bar. Pioniers in de waterstofsector kunnen dus goedkoop aan de slag. 

Het zijn niet alleen waterstof gerelateerde producten. De complete bedrijfsvoorraad en inventaris van Hyzon Europe is te koop, waaronder vaak ongebruikte professionele gereedschappen, complete inrichtingen voor de werkplaats, tientallen laptops, bureaus, kantoorapparatuur en zelfs een paar Hyzon fietsen. Deze rijden overigens niet op waterstof.

Belangstellenden zijn welkom tijdens de kijkdag in Winschoten op woensdag 4 september 2024 tussen 9 en 12 uur. De veiling is op 6 september.

Neem een kijkje op de website van Troostwijk Veilingen via deze link

Lees ook: vergunningsprocessen-zorgen-voor-flinke-vertraging-waterstofnetwerk-in-rotterdam

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen