• Home Slider01

Nederland: Doetinchem krijgt tien waterstofbussen uit Europees JIVE 2

Nederland: Doetinchem krijgt tien waterstofbussen uit Europees JIVE 2

Doetinchem bus waterstofEen groot succes voor Nederland. Opnieuw zijn 10 bussen op waterstof uit het project ‘JIVE 2’ toegekend. Daarmee komt het totaal aantal bussen uit op 60, dat is 40% van het totaalaantal van 152 bussen die beschikbaar werden gesteld aan veertien Europese steden in zeven landen. De RebelGroup, de provincie Gelderland en vervoerder Arriva hebben een half jaar aan het project gewerkt. Vanmorgen zijn Gedeputeerde Staten van Gelderland met de extra subsidie akkoord gegaan

Eind 2019 werd bekend dat in de provincies Groningen en Drenthe in totaal dertig bussen op waterstof gaan rijden. Twintig bussen vanuit de stad Groningen op regionale lijnen door de provincies Drenthe en Groningen en tien bussen vanuit de stad Emmen. Tegelijkertijd maakte de provincie Zuid-Holland bekend dat er twintig bussen gaan rijden vanuit Rotterdam op regionale lijnen richting het zuidelijke gelegen eiland Goeree-Overflakkee. Deze bussen krijgen een eigen waterstoftankstation, deels gefinancierd uit het Merlin-project.

Zojuist maakt vervoerder Arriva bekend dat uiterlijk december 2021 tien nieuwe waterstofbussen gaan rijden vanuit Doetinchem in de Gelderse Achterhoek. Deze bussen worden ingezet op regionale lijnen in de Achterhoek en de Cleantech Regio. De voertuigen gaan gezamenlijk meer dan 1 miljoen kilometer afleggen. JIVE 2 schrijft voor dat de bussen minimaal 50-duizend kilometer per jaar moeten afleggen, Arriva laat de voertuigen 100-duizend kilometer rijden. De totale geraamde maximale meerkosten voor de 10 bussen zijn voor 4 jaar 6,4 miljoen euro. Provincie, Arriva en Europa investeren hier gezamenlijk in. Daarnaast wordt er nog een bijdrage gevraagd aan het Rijk. De provincie heeft al ervaring met waterstofbussen. Twee bussen, gemaakt door het bedrijf HyMove in Arnhem hebben tot volle tevredenheid enkele jaren gereden vanuit Apeldoorn en rijden nu in de Duitse stad Munster.

Het Europese subsidieproject JIVE 2 heeft een looptijd van zes jaar, is gestart in januari 2018 en wordt medegefinancierd door een subsidie ​​van 25 miljoen euro van de FCH JU (Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking) in het kader van het Horizon 2020-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie. Het projectconsortium bestaat uit 23 partners uit negen landen. JIVE en JIVE 2 gaan gezamenlijk 300 waterstofbussen laten rijden in 22 Europese steden.

Spanje: wereldprimeur met eerste internationale spoorverbinding op waterstof

Spanje: wereldprimeur met eerste internationale spoorverbinding op waterstof

Canfranc station AragonSpanje wil de internationale treinverbinding tussen Zaragoza en de stad Pau heropenen met treinen op waterstof. De plannen die hiervoor zijn ingediend kunnen op steun rekenen van minister-president Pedro Sánchez en vallen binnen het investeringsprogramma van 1,5 miljard euro voor waterstofontwikkelingen. Dat is goed nieuws voor het Frans-Spaanse bedrijf Dhamma Energy dat in juni de eerste plannen presenteerde aan het ministerie van Industrie, in het kader van een oproep om groene waterstofprojecten te identificeren.

Dhamma Energy is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de opwek van groene stroom en de productie van waterstof. Het initiatief omvat het installeren van een waterstoffabriek op basis van electrolyse in de Noord-Spaanse stad Huesca, inclusief de opwek van groene stroom. Spoorbeheerder Adif heeft zich achter deze plannen geschaard, treinfabrikanten CAF en Alstom zijn in beeld als leverancier van de voertuigen.

Volgens Philippe Esposito Erdozain, een van de oprichters van Dhamma Energy, moet direct bij de Canfranero-spoorlijn een elektrolyser van 40 MW worden gebouwd om groene waterstof te produceren. Dit deel van het project zou in 2023 gereed moeten zijn, tegen 2025 moet de fabriek worden uitgebreid tot 150 MW. Een zonnepark van 50 MW moet de fabriek van 100% hernieuwbare energie voorzien. De totale investeringskosten bedragen tussen de 80 en 90 miljoen euro, hierbij zijn de aanpassingen van de spoorlijn en de aanschaf van treinen op waterstof niet inbegrepen.

Twee producenten van treinen op waterstof hebben zich inmiddels gemeld. Beiden hebben fabrieken in de buurt van de spoorlijn. CAF heeft een belangrijke fabriek in het Spaanse Zaragoza en een kleinere in de buurt van de Franse stad Pau. Het bedrijf uit Aragon is onlangs door de Europese Commissie geselecteerd om een ​​prototype van een trein op waterstof te ontwikkelen. De tweede treinproducent Alstom, heeft een fabriek aan de Franse kant van de grens en heeft al ervaring met de bouw van treinen op waterstof. De eerste zeer betrouwbare waterstoftreinen ter wereld, die rijden in het noorden van Duitsland, zijn ook door Alstom gebouwd.  

De regering van de Nood-Spaanse regio Aragon heeft zich inmiddels positief uitgelaten over de plannen van de nationale regering. Volgens de regionale bestuurders kan dit spoorwegproject een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van schone technologieën. De bestuurders zijn enthousiast om Spanje en Frankrijk opnieuw via Canfranc (foto) per spoor met elkaar te verbinden met een trein uit Spanje die rijdt op hernieuwbare waterstof uit Aragon.

Waterstof is niet nieuw in het noorden van Spanje. Vijftien jaar geleden werd de Aragon Hydrogen Foundation opgericht, een samenwerkingsverband tussen bedrijven en instellingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Walqa Technology Park in Huesca, een van de steden waar in de toekomst de waterstoftrein doorheen rijdt. Maar voor die tijd zal de internationale spoortunnel Canfranc, dwars door de Pyreneeën, eerst gerestaureerd moeten worden. Aan de Franse kant loopt de trein die start in Pau nu dood in het plaatsje Bedous in de Pyreneeen, aan de Spaanse kant rijdt de trein nu niet verder dan Canfranc. Dit verlaten station is het op een na grootste van Europa - het hoofdgebouw is 240 meter lang en heeft 365 ramen en 156 deuren. Dergelijke afmetingen kunnen worden verklaard door de noodzakelijke overstap van passagiers en om bagage en vracht tussen de Spaanse en Franse treinen te verplaatsen.

Portugal: onderzoek naar corruptie bij Nederlands waterstof-initiatief

Portugal: onderzoek naar corruptie bij Nederlands waterstof-initiatief

Sines zonnepanelenn kopie 3In Portugal is een onderzoek gaande naar corruptie door de minister van Staat, Economie en Digitale Transitie, Pedro Siza Vieira en de plaatsvervangend staatssecretaris van Staat en Energie João Galamba, schrijven de Portugese media. De komende jaren wil Portugal miljarden investeren om de export van groene waterstof naar noord-Europa tot een belangrijk exportproduct te laten uitgroeien. Vorig jaar is een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie dat de bewindslieden goedgezinde zakenlieden voorrang verlenen bij het gunnen van de projecten rond de grootschalige opwek van waterstof.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Centrale Afdeling Onderzoek en Criminaliteit en de Nationale Eenheid voor Corruptiebestrijding naar aanleiding van een klacht. Hierin wordt gemeld dat er sprake is van een voorkeursbehandeling van bedrijvenclusters bij de aanbesteding een nationaal waterstofplan. Genoemd wordt het project Green Flamingo bij de havenstad Sines, een initiatief van de Nederlander Marc Rechter, waarin de komende jaren honderden miljoenen euro’s worden geïnvesteerd.  De bewindslieden Pedro Siza Vieira en João Galamba worden ervan verdacht het consortium van het Portugese elektriciteitsbedrijf EDP, het olie- en gasbedrijf Galp, het netwerkbedrijf REN  en de Martifer Group te bevoordelen en staan nu onder toezicht van politie en justitie.

De in Portugal wonende Nederlander Marc Rechter is initiatiefnemer van het project Green Flamingo. Zijn bedrijf Resilient Group wil een groene waterstoffabriek met een uiteindelijke capaciteit van 1.000 megawatt bouwen, waar met behulp van zonne-energie water via elektrolyse wordt gesplitst in zuurstof en waterstof. Eerder dit jaar hebben de regeringen van Nederland en Portugal hierover een Memorandum of Understanding getekend. De waterstof wordt vanuit de haven van Sines naar Rotterdam verscheept. Bij het project zijn ook de Nederlandse bedrijven ABN-AMRO, Anthony Veder en Vopak betrokken. Voor zover bekend zijn zowel de initiatiefnemer als deze bedrijven niet als verdachten aangemerkt.

Volgens het Portugese weekblad Zaterdag, dat het corruptie-onderzoek eerder deze maand onthulde, worden Pedro Siza Vieira en João Galamba, nauwlettend in de gaten gehouden op het gebied van beïnvloeding, corruptie en andere economische en financiële misdrijven. Tot de verdachten behoren naast leden van de regering ook managers en voormalige managers van bedrijven als EDP, Galp, REN en Martifer. Het gaat om de toezeggingen die zijn gedaan tijdens regeringsbijeenkomsten met verschillende bedrijven. 70 bedrijven hebben plannen ingediend waarvan er 37 zijn geselecteerd.

De ministers ontkennen de beschuldigingen. Bij het Openbaar Ministerie valt het onderzoek onder geheimhouding en worden er verder geen mededelingen gedaan.

Nederland: Nederlandse Waterstofprijs 2020 naar Jan Piet van der Meer

Nederland: Nederlandse Waterstofprijs 2020 naar Jan Piet van der Meer

Jan Piet vd meerOp 26 november 2020 heeft het bestuur van de Nederlandse Waterstof & Brandstofcel Associatie NWBA tijdens haar Algemene Ledenvergadering bekend gemaakt dat de Nederlandse Waterstofprijs 2020 dit jaar toekomt aan de heer Jan Piet van der Meer.

Het bestuur van de NWBA heeft Van der Meer de bij de prijs horende Erik Middelman Innovation Award toegekend voor zijn verdiensten voor de sector. Deze prijs is bedoeld voor personen die baanbrekend werk hebben verricht in het implementeren van de waterstof-economie door de zichtbaarheid ervan te verhogen, door technologie en bedrijfsmatige activiteiten te ontwikkelen en mensen samen te brengen.

De Jan Piet van der Meer is al meer dan 20 jaar actief in de wereld van brandstofcellen en waterstof. Hij is vanaf 2003 ongeveer 10 jaar werkzaam geweest bij Nedstack als directeur en heeft samen met de naamgever van de Award, Erik Middelman, de ontwikkeling geleid van de huidige fuel cell stack van Nedstack.

Daarnaast is Van der Meer initiator geweest van diverse brandstofcel toepassingen zoals de ontwikkeling van back-up systemen, bootmodules, de Hytruck, heftrucksystemen, vuilnisauto’s en toepassingen in bustransport. Ook heeft hij gedurende zijn periode bij Nedstack enkele jaren in het gezaghebbende bestuur gezeten van de Europese Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU) en daarmee de belangen van de Nederlandse waterstof economie ondersteund.

De heer Van der Meer was nauw betrokken bij de oprichting van voorlopers van de NWBA. Ook binnen de NWBA heeft Van der Meer een grote bijdrage geleverd aan de acceptatie van waterstof en brandstofcellen binnen Nederland

De Nederlandse Waterstofprijs is eerder uitgereikt aan Kees van der Klein (ECN), Frank Denys (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat), Gijs van Breda Vriesman (Shell), Ian Williamson (HyEnergy) en Alexander Hablé (Ministerie van Infrastructuur en Milieu).

William van Niekerk, voorzitter van de NWBA: “Het bestuur van de NWBA is trots op alles wat Jan Piet van der Meer voor de Nederlandse waterstof- en brandstofcelindustrie heeft betekend. Wij zijn daarnaast bijzonder blij dat Max Middelman, zoon van de overleden naamgever van de Erik Middelman Innovation Award deze heeft overhandigd aan Jan Piet van der Meer.”

Jan Piet van der Meer: “In het gezelschap van de prijswinnaars voel ik mij zeer thuis, ik voel mij zeer vereerd nu een van hen te mogen zijn.”

De NWBA is in 2002 opgericht met als doel het bevorderen van de ontwikkeling en toepassing van waterstof- en brandstofceltechnologie in Nederland en heeft als leden o.a. Shell, Air Liquide en Rebel Group. www.nwba.nl

Frankrijk: vanuit Toulon op waterstof naar de Gouden Eilanden

Frankrijk: vanuit Toulon op waterstof naar de Gouden Eilanden

Toulon Port CrosVaren op waterstof naar de gouden eilanden aan de Franse zuidkust. Dat is het doel van het bedrijf Les Bateliers de la Côte d'Azur, dat al ruim 20 jaar toeristen overzet vanuit de havenstad Toulon naar de eilanden als Porquerolles en Port-Cros. Vier van de zeven boten zijn inmiddels omgebouwd van diesel naar een accu. Nu stapt de rederij in waterstof.

De twee eigenaren, de broers Yves en Christophe Arnal, zijn overtuigde milieuactivisten, schrijven ze op social media. De afgelopen maand is een koopcontract getekend voor een groene waterstofshuttle. Een investering van 5,8 miljoen euro, waarvan 2,2 miljoen wordt gesubsidieerd door het Agentschap voor Milieu- en Energiebeheer (Ademe). Voor de ombouw van de veerboot is Franse startup Hyseas Energy uit Cannes gecontracteerd. Dit bedrijf heeft als doel schone technologieën te ontwikkelen voor de scheepvaart. Oprichter Arnaud Vasquez is optimistisch over verduurzaming. “In 1820 haalden de stoomboten een rendement van 10%, in 1920 was er de dieselmotor met een rendement van 20% en in 2020 biedt de waterstof-brandstofcel een rendement van 50%. Kortom, we doen het met z’n allen steeds beter.”

De omgebouwde veerboot naar waterstof moet in 2022 gaan varen, is rolstoelvriendelijk en biedt ruimte aan 200 passagiers. Het 26 meter lange schip kan 10 uur varen bij een snelheid van 10 knopen. De pieksnelheid is 12 knopen. Er kan maximaal 260 kilogram waterstof in het vaartuig worden opgeslagen bij 350 bar.

Milieuactivisten Yves en Christophe Arnal van rederij Les Bateliers de la Côte d'Azur hebben inmiddels vier boten naar electriciteit omgebouwd voor een totaalbedrag van 1 miljoen Euro. Daarmee hebben ze de CO2-uitstoot van het maritieme bedrijf inmiddels met 60% verminderd.

Nederland: Webinarserie over waterstofmobiliteit met Duitse ervaring

Nederland: Webinarserie over waterstofmobiliteit met Duitse ervaring

Webinarserie rebelDuitsland behoort tot de absolute wereldtop bij de uitrol van openbare waterstoftankstations. Inmiddels beschikt het land over 87 tankstations die operationeel zijn, acht stations die al wel geopend maar nog in de proeffase zitten en 11 tanklocaties in de plannings- en goedkeuringsfase. Bij de uitrol van deze H2-stations is veel ervaring opgedaan. In een kleiner land als Nederland zijn inmiddels vijf openbare waterstoftankstations operationeel en zitten er tientallen in de ontwikkelfase.

Om de ervaring in Duitsland en Nederland optimaal te kunnen benutten organiseren de Rebel Group en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat drie webinars die uiteenlopende zaken rond de invoering van mobiliteit op waterstof belichten. De digitale bijeenkomsten richten zich primair op beleidsmakers van gemeenten en provincies, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. De webinars zijn gratis te volgen, opgave vooraf is noodzakelijk. Aan het woord komen sprekers uit Duitse gemeenten, uitvoeringsorganisaties en publieke-private coöperaties.

  • 7 december: Van nul naar 100 tankstations voor waterstof – hoe heeft Duitsland dat gedaan? Welke strategie zit erachter? Welke succesfactoren horen hierbij?
  • 9 december: Kip, ei en waterstof – hoe kan de vraag gegenereerd worden? Wie moet daarvoor (grensoverschrijdend) samenwerken?
  • 14 december: Groen, blauw of grijs? Waterstof, het milieu en externe veiligheid.

Tijd: 10:00 – 11:30 CET

Belangstelling? Meldt u dan aan via deze link.

China: waterstof in de mobiliteit vertienvoudigd in vijf jaar tijd

China: waterstof in de mobiliteit vertienvoudigd in vijf jaar tijd

Nanjing universiteit china1China neemt iets meer tijd om het klimaatakkoord van Parijs te halen. Niet in 2050, maar in 2060 wil het land nul procent CO2 uitstoten. Een van de manieren om dat te halen is een ‘Waterstof 15-jarenplan voor nieuwe-energie voertuigen’ van de Chinese Staatsraad. Het land zal zich concentreren op de opbouw van de brandstofcel-toeleveringsketen en de ontwikkeling van vrachtwagens en bussen op waterstof. 

China streeft ernaar om tegen 2030 een miljoen brandstofcelvoertuigen op de weg te hebben, volgens een door de autoriteiten opgesteld ontwikkelingsplan. Daarvoor is nog een lange weg te gaan, vorig jaar zijn er slechts 2.700 H2-auto's in het land verkocht.

Met het toenemend gebruik van groene waterstof, opgewekt door zonne- en windenergie, gaat de CO2-uitstoot en de uitstoot van schadelijke gassen naar beneden. Een van de Chinese nutsbedrijf wil daarom een enorm zonnepark bouwen in de regio Binnen-Mongolië dat maar liefst 500.000 ton waterstof per jaar kan produceren. De bouw moet volgend jaar starten. Staatsolieraffinaderij Sinopec liet eind oktober weten dat het gaat investeren in waterstofproductie, transport en brandstofcellen en gaat tankstations bouwen voor waterstofvoertuigen. In eerste instantie ligt de focus op vrachtwagens en bussen.

“De jaarlijkse verkoop van brandstofcelvoertuigen in China zal de komende vijf jaar vertienvoudigen tot 50.000 exemplaren, voordat tegen 2035 een half miljoen zal worden bereikt”, zegt Wang Chaoyun, de voorzitter van Anhui Mingtian Hydrogen Energy Technology Co. Hij voorspelt dat China binnen drie jaar de grootste markt ter wereld zal zijn voor waterstofvoertuigen. De in Shanghai gevestigde autofabrikant SAIC Motor Corp. Liet onlangs weten dat het van plan is om tegen 2025 10 types waterstofvoertuigen te lanceren.

Hyundai Motor uit Zuid-Korea kondigde begin november aan met vijf Chinese partners te gaan samenwerken om de ontwikkeling van bedrijfsvoertuigen op brandstofcellen te bevorderen. "Hyundai gelooft dat China een enorm potentieel heeft voor bedrijfsvoertuigen op waterstof", zegt In Cheol Lee, Executive Vice President van Hyundai en hoofd van de divisie bedrijfsvoertuigen. “Hyundai en zijn regionale partners streven ernaar om tegen 2025 ongeveer 4.000 brandstofcel-elektrische bedrijfswagens in China te leveren.”

De Aziatische dochteronderneming van drankengigant Anheuser-Busch InBev SA / NV heeft inmiddels vier waterstofwagens aan haar vloot toegevoegd en daarmee is China het eerste land is waar de het bedrijf  H2-trucks inzet voor biertransporten.

Tenslotte ReFire, een start-up uit Shanghai gespecialiseerd in brandstofcelmotoren. Het bedrijf produceert ongeveer 1.000 motoren per jaar voor Chinese producenten van vrachtwagens en bussen en bereidt zich voor op een stijgende vraag. De verwachting is dat de jaarlijkse capaciteit al in 2024 zal stijgen tot 20.000. De kloof in met voertuigen op batterijen zal kleiner worden naarmate waterstof meer geaccepteerd wordt, zei Chief Executive Officer Robin Lin. “We wachten vooral op lagere prijzen van waterstof. Dat scheelt enorm, dan wordt waterstof een gemakkelijke keuze.”

Op de foto: Waterstofauto's gemaakt door Nanjing University reden acht jaar geleden al op de universiteitscampus  in het oosten van China

Duitsland: drie steden in het Ruhrgebied ontwikkelen gezamenlijk waterstofplan

Duitsland: drie steden in het Ruhrgebied ontwikkelen gezamenlijk waterstofplan

Bottrop wasserstoffOnder de titel "HyExperts-regio Emscher-Lippe" zijn de Duitse steden Bottrop, Gelsenkirchen en het district Recklinghausen gezamenlijk gestart met een waterstofplan voor de hele regio. Gisteravond was de eerste bijeenkomst en daar hebben de steden, experts en het bedrijfsleven een gezamenlijk onderzoek geïnitieerd dat moet leiden tot een plan van aanpak. Het project wordt gefinancierd door het federale ministerie van Transport en Digitale Infrastructuur voor een totaalbedrag van 300.000 euro als onderdeel van het nationale innovatieprogramma ‘Waterstof- en brandstofceltechnologie’.

Van regionale opwekking tot het gebruik van waterstof in bussen, vrachtauto’s en personenwagens: waterstofmobiliteit kent vele facetten. Om samen de nodige structuren te creëren, zullen Bottrop, Gelsenkirchen en het hoofddistrict Recklinghausen de komende maanden een regionaal implementatieconcept uitwerken dat alle stadia van de waardeketen van toekomstige waterstofmobiliteit beslaan. In het gebied zit nu slechts een openbaar waterstoftankstation, dar moeten er meerdere worden. Het lokale bedrijfsleven moet optimaal van de nieuwe waterstofeconomie gaan profiteren. Tussen november en de zomer van 2021 worden drie regionale H2-forums georganiseerd.  

“Waterstof is als energiedrager een belangrijk onderdeel van klimaat-neutrale mobiliteit en heeft de potentie om nieuwe waarde toe te voegen aan de regio”, zegt Bodo Klimpel, districtsbeheerder van het district Recklinghausen. “Onze regio Emscher-Lippe biedt met zijn innovatieve industriële locaties de beste voorwaarden om op dit gebied een landelijke pioniersrol op zich te nemen. Samen moeten we nu de bestaande structuren en netwerken uitbreiden.”

De steden werken daarom samen aan een regionaal uitvoeringsconcept dat niet alleen bedoeld is om de klimaatbescherming te bevorderen, maar ook meedenkt met bestaande structuren en nieuwe waarde in de regio kan creëren. Het H2-plan "HyExperts Region Emscher-Lippe" moet rekening houden met alle facetten van toekomstige waterstofmobiliteit, van openbaar vervoer tot logistiek en van afvalverwerking tot privévervoer.

“We brengen de waterstof-opwek, transport, toepassing en innovaties samen onder één dak. We willen in de “HyExperts-regio Emscher-Lippe” een slim systeem opzetten dat de sterke punten van onze regio optimaal benut voor de komende waterstofmobiliteit ”, aldus Bernd Tischler, burgemeester van Bottrop. “We willen specifieke oplossingen ontwikkelen die ook in andere regio’s bruikbaar zijn.”

Duitsland: Siemens produceert waterstoftrein voor Deutsche Bahn

Duitsland: Siemens produceert waterstoftrein voor Deutsche Bahn

Siemens Mireo plusDe Deutsche Bahn (DB) start in 2024 met het testen van waterstoftreinen. In de deelstaat Baden-Württemberg wordt dan begonnen met een proefperiode van een jaar waarin een trein op waterstof een dieselvoertuig in de normale dienstregeling zal vervangen. De proef vindt plaats op een regionale lijn tussen Tübingen, Horb en Pforzheim, in de regio rond Stuttgart. Als de proef slaagt zullen 1300 dieseltreinen door treinen met een brandstofcel worden vervangen.

In Duitsland heeft ongeveer 40% van het spoornetwerk geen bovenleiding. Dit staat gelijk aan 13-duizend kilometer spoor, hoofzakelijk bestaande uit regionale lijnen die minder druk bereden worden. In 2050 moeten alle dieseltreinen hier zijn verdwenen.

De nieuwe waterstoftrein van de DB wordt geproduceerd door fabrikant Siemens. De bestaande trein van het type Mireo Plus (foto) wordt geschikt gemaakt voor waterstof en krijgt een bereik van 600 km met een topsnelheid van 160 kilometer per uur. Tegelijkertijd ontwikkelt Deutsche Bahn een nieuw waterstoftankstation. De waterstof moet worden geproduceerd in een elektrolyser die komt te staan bij de DB-fabriek in Tübingen. In 15 minuten moeten de treinen kunnen worden volgetankt. De DB-fabriek in Ulm wordt uitgerust voor het onderhoud van de waterstoftrein. Volgens Deutsche Bahn heeft het federale ministerie van Transport subsidie voor het project toegezegd.

Voor treinfabrikanten belooft de technologie een lucratieve business te worden. Siemens ziet een marktpotentieel van 10.000 tot 15.000 treinen in Europa, die in de komende tien tot vijftien jaar zullen worden vervangen. Een trein van het type Mireo Plus geproduceerd voor Deutsche Bahn kost afhankelijk van de uitrusting vijf tot tien miljoen euro. 

Volgens DB zal de geplande testrit met de waterstofaandrijving in de regio rond Tübingen 330 ton kooldioxide per jaar besparen. 

Australië: waterstofvoertuigen-fabrikant H2X richt zich op maritieme sector

Australië: waterstofvoertuigen-fabrikant H2X richt zich op maritieme sector

Brisbane WildCatH2X, het Australische waterstofbedrijf dat auto’s, bestelwagens en tractoren op waterstof gaat bouwen, heeft er een nieuw bedrijfsonderdeel bij. De nieuwe botenafdeling H2X Marine is een samenwerking aangegaan met WildCat Marine in de stad Brisbane in het oosten van het land. Hier moet in 2021 de eerste veerboot op waterstof van de werf rollen. Het nieuwe bedrijf zal in eerste instantie een reeks emissievrije passagiersveerboten produceren voor industrieel en commercieel gebruik, elk aangedreven door brandstofceltechnologie. 

"We zijn inmiddels begonnen met de bouw van het eerste schip en zullen ongeveer 40 botenbouwers en specialisten op het gebied van waterstofaandrijvingen in dienst hebben wanneer we de maximale productiecapaciteit hebben bereikt", zegt Sam Blackadder, CEO van H2X Marine in de Australische media.

H2X is nog een startup gericht op waterstofaandrijvingen, WildCat Marine uit Queensland is al een gevestigde scheepsbouwspecialist met meer dan 30 jaar ervaring in commerciële schepen, inclusief passagiersveerboten. Het bedrijf is actief van het eerste ontwerp tot het bouwbeheer. WildCat Marine heeft projecten voltooid in verschillende delen van de wereld met productie in Brisbane voor de binnenlandse markt en voor export export. De bedrijven gaan samen fors investeren in de nieuwe technologie die wordt gezien als een flinke groeimarkt.

De eerste veerboot op waterstof moet in het eerste kwartaal van 2021 gaan varen. Dit is nog een demonstratiemodel van H2X Marine met de naam Maroochy. Dit aluminium schip krijgt een capaciteit van 50 passagiers en is uitgerust met twee elektromotoren van 120 kW die worden aangedreven door brandstofcellen die gaan draaien op groene waterstof. 

Scheepsbouwer WildCat Marine werd in 1987 opgericht om de industrie te voorzien van kwaliteitsschepen, voornamelijk commerciële hogesnelheidspassagiersveerboten (foto) en binnenschepen. Het bedrijf met vestigingen in Australië en Nieuw-Zeeland levert op de thuismarkten en in de Aziatische regio.

H2X heeft zicht tot op heden gericht op voertuigen op land. Het bedrijf is gevestigd in Illawarra in New South Wales, 75 km ten zuiden van Sydney. Hier wil H2X tegen 2025 20.000 voertuigen per jaar produceren vanuit een fabriek in Port Kembla. De CEO Brendan Norman zegt dat de onderneming ongeveer 5.000 directe banen gaat creëren, hoofdzakelijk in Illawarra. De waterstofvoertuigen die nu in ontwikkeling zijn, zijn een Snowy SUV met een actieradius van 600 km, een bestelwagen / taxibus met een rijbereik tussen de 400 en 700 km en een tractor. Volgend jaar zijn de eerste proefmodellen klaar. In 2022 is de testperiode voorbij en begint de grootschalige productie.

H2X heeft kantoren in Sydney, Australië, in Indianapolis in de Verenigde Staten, in Kuala Lumpur in Maleisië en in Barcelona in Spanje.

Frankrijk: Metropool Rouen Normandië koopt elf bussen op waterstof

Frankrijk: Metropool Rouen Normandië koopt elf bussen op waterstof

Rouen TeorDe Franse metropool Rouen, 100 kilometer ten noordwesten van Parijs, heeft elf normale bussen op waterstof aangeschaft. De bussen gaan rijden op lijn 6 die Grand-Couronne met Rouen verbindt over een afstand van 15 kilometer. De Rouen Normandië Metropool met 660-duizend inwoners heeft al enkele jaren ervaring met bussen met een accu in de stadsdiensten, maar schakelt voor de regionale verbindingen over op waterstof. Voor de aankoop is 9,5 miljoen euro uitgetrokken.

De hoofdstad van Normandië, Rouen, heeft te maken met verschillende regels. Het vervoersbedrijf is verplicht de gemiddelde leeftijd van de bussen op 7,5 jaar te houden en er mogen alleen voertuigen worden aangeschaft met een lage uitstoot. Naast de elf waterstofbussen is gekozen voor 17 bussen op een batterij voor stadsvervoer. Uiterlijk in de zomer van 2021 zullen de nieuwe bussen gaan rijden.

Het vervoersbedrijf is momenteel ook aan het onderzoeken hoe de Transport Est-Ouest Rouennais, kortweg TEOR, kan worden verduurzaamd. De TEOR (foto) is een snel vervoerssysteem voor bussen in de stad. De dienst werd in februari 2001 in gebruik genomen en was het tweede BRT-systeem dat in Frankrijk werd geïmplementeerd. De drie TEOR-lijnen rijden op aparte busbanen die zorgen voor een snel en efficiënt openbaar vervoersnetwerk, zonder hinder te ondervinden van overig verkeer. Elk voertuig heeft een GPS-locator aan boord, waarmee verkeerssignalen de TEOR-bussen voorrang kunnen geven op drukke kruispunten, zodat ze zoveel mogelijk in beweging blijven. Vier deuren aan elke kant van het voertuig zorgen voor snel en gemakkelijk in- en uitstappen.

Een soortgelijk vervoersplan met vrij liggende busbanen wordt gebruikt in Pau. Daar rijden de extra lange bussen sinds vorig jaar op waterstof.

Nederland: contract voor nieuwe fabriek van Hyzon Europe in Winschoten

Nederland: contract voor nieuwe fabriek van Hyzon Europe in Winschoten

Winschoten Oldambt HyzonDe nieuwe fabriek voor de productie van vrachtauto’s op waterstof van Hyzon Motors Europe komt in Winschoten. Daarvoor hebben de gemeente Oldambt en waterstofbedrijf Holthausen Clean Technology deze week een overeenkomst gesloten. Op termijn worden er in de fabriek 2000 vrachtauto’s per jaar geproduceerd.

Wethouder Erick Wünker is blij met de komst van het zeer innovatieve bedrijf. “In Hoogezand had Holthausen niet voldoende ruimte en dus moest worden uitgeweken naar een grotere locatie. Die konden wij in de gemeente Oldambt bieden, in het pand waar vroeger Newexco zat. Het is de bedoeling dat er straks tweeduizend vrachtauto’s per jaar worden gemaakt. Daarvoor zijn ongeveer duizend medewerkers nodig. Een mooie impuls voor de werkgelegenheid in onze regio.”

Holthausen Clean Technology werkt nu vanuit Hoogezand en is gespecialiseerd in waterstof. In Hoogezand wordt nu al jaarlijks tientallen voertuigen omgebouwd van batterij-elektriciteit of fossiele brandstof naar waterstof. Holthausen levert personenauto’s, bestelwagens, vrachtauto’s en reinigingsvoertuigen op waterstof. Het Amerikaanse bedrijf Hyzon bouwt wereldwijd vrachtauto’s en bussen op waterstof. De twee partijen werken al langer samen op het gebied van brandstofcellen

Holthausen en Hyzon gaan samen in Nederland aan de slag met het bedrijfsonderdeel Hyzon Motors Europe. De vrachtauto’s zijn bestemd voor het hele continent. Op de nieuwe lokatie van Hyzon Europe was in het verleden transportbedrijf Newexco gevestigd. Deze transporteur was de huisvervoerder van de Duitse papierfabriek Nordland. Newexco belande via een overname door transportbedrijf De Bruin uit Surhuisterveen uiteindelijk bij Vos Logistics. Foto: Facebook gemeente Oldambt

België: twee vuilniswagens op waterstof gaan rijden in Antwerpen

België: twee vuilniswagens op waterstof gaan rijden in Antwerpen

Antwerpen vuilnisautoIn Antwerpen rijden volgend jaar twee vuilniswagen op waterstof. De nieuwe perswagens worden uitgerust met een elektrische motor die van energie wordt voorzien vanuit een brandstofcel en veroorzaken geen CO2-uitstoot. Vuilniswagens op waterstof rijden al in enkele Europese steden, maar zijn een primeur voor België. Het project krijgt financiële steun van het Europese REVIVE-project en de FCH 2 JU (Fuel Cells and Hydrogen 2 Joint Undertaking).

Binnen de stedelijke vloot hebben huisvuilwagens het grootste effect op de uitstoot. Een gemiddelde vuilniswagen verbruikt 65 liter diesel per 100 km. Rijden op batterijen is voor dit type voertuig vaak niet mogelijk door het beperkte batterijvermogen en het hoge gewicht van de batterij zelf. Een oplossing is om deze voertuigen, die veel energie vragen, uit te rusten met een brandstofcel en waterstoftanks. Voertuigen met deze aandrijving stoten geen CO2, fijnstof of andere schadelijke stoffen uit.

In het kader van REVIVE worden minstens 15 huisvuilwagens op waterstof in verschillende Europese steden getest, waarvan dus twee in de grootste Belgische havenstad. Doel is de verdere technologische ontwikkeling van brandstofcellen te ondersteunen, de productieprocessen te standaardiseren om zo de kostprijs op termijn te verlagen. Door het gebruik van waterstof kan het voertuig lange tijd achter elkaar worden ingezet en kan er snel bijgetankt worden.

“We zijn trots dat Antwerpen een van de eerste steden in Europa is waar vuilniswagens op waterstof zullen rijden”, meldt Fons Duchateau, verantwoordelijk voor het stads- en buurtonderhoud. “Antwerpen is hiermee een voorloper wat betreft duurzame mobiliteit. De vuilniswagens zijn beter voor het milieu en zorgen voor gezondere lucht en minder geluidsoverlast.”

De ombouw van twee gewone diesel-vuilniswagens naar voertuigen op waterstof gebeurt op dit ogenblik door E-Trucks Europe in het Belgische Lommel.

Ierland: test met waterstofbus in de hoofdstad Dublin van start

Ierland: test met waterstofbus in de hoofdstad Dublin van start

Dublin Caetano busGebruikers van het openbaar vervoer in Dublin kunnen sinds deze week gebruik maken van een waterstofbus. De stille bus met een brandstofcel rijdt nog tot half december door de Ierse hoofdstad. De proef is een initiatief van Hydrogen Mobility Ireland, waarbij de industrie, academische onderzoekers, aanbieders van openbaar vervoer, energiebedrijven en de publieke sector bij betrokken zijn.

De emissiearme bus rijdt de komende weken op de lijnen van Bus Éireann en Dublin Bus, Dublin City University en Dublin Airport en is geproduceerd door de Portugese busbouwer Caetano. Het voertuig van het type H2.CityGold rijdt op groene waterstof geproduceerd door BOC Gases Ireland uit groene elektriciteit.

De Portugese fabrikant heeft een brandstofcel van 60 kW van Toyota ingebouwd. De elektrische aandrijfkracht wordt verkregen wanneer waterstofmoleculen uit de brandstof in aanraking komen met zuurstofmoleculen uit lucht. Bij dit proces in de brandstofcel komt geen CO2 vrij. Het doel van de proefritten is praktijkinformatie te vergaren over informatie de werking van de technologie bij wisselende weers-, gebruiks- en verkeersomstandigheden.

“Het overstappen van de Ierse vloot van stadsbussen naar schonere en groenere technologieën is essentieel als we de koolstofvoetafdruk van ons openbaar vervoer verder willen verkleinen en de uitstoot van schadelijke stoffen in onze steden willen beperken", aldus minister van Transport Eamon Ryan bij de ingebruikname van de bussen.

Na de proef met de Caetano-bus start begin volgend jaar een proef met dubbeldekkers op waterstof. Vervoersbedrijf Translink heeft een aantal bussen gekocht bij Wrightbus in Engeland.

Hydrogen Mobility Ireland is vorig jaar opgericht door een aantal bedrijven die waterstof op het eiland willen introduceren. De organisatie is van plan om in 2023 de eerste openbare waterstoftankstations te openen en de eerste waterstofauto’s op de weg te hebben. De test met bussen in Dublin is ontstaan uit een samenwerking van Toyota Ierland, Hydrogen Mobility Ireland group, Dublin City University, Department of Transport, Dublin Airport, CIÉ Group busbedrijven (Bus Eireann en Dublin Bus) en BOC Gases Ireland, de groene waterstofproducent in Dublin.

Nederland: waterstof uit restafval voor chemiebedrijven in Limburg

Nederland: waterstof uit restafval voor chemiebedrijven in Limburg

Geleen ChemelotEnergieconcern RWE wil waterstof uit afval gaan produceren voor de chemische fabrieken op bedrijventerrein Chemelot in Sittard-Geleen. Het restafval uit Limburg en op termijn mogelijk ook van buiten de provincie, wordt verzameld op bedrijventerrein Zevenellen in Buggenum, waar een fabriek van het afval pellets maakt. Die gaan vervolgens naar Chemelot waar ze in een installatie worden omgezet in circulaire waterstof. Nu is aardgas nog de grondstof die wordt gebruikt.

Gedeputeerde Ruud Burlet is enthousiast over dit zogeheten FUREC-project. In een mededeling aan het Limburgs Parlement noemt hij het initiatief een belangrijke stap in de overgang naar een circulaire economie in Limburg. Ook ziet de gedeputeerde het als een forse milieubijdrage om van Chemelot de eerste Circular Hub van Europa te maken. Kern daarvan is het hergebruik van grondstoffen.

RWE verwacht dat door het FUREC-project het aardgasverbruik op Chemelot met ruim 200 miljoen kuub per jaar daalt. Dat is vergelijkbaar met het aardgasverbruik van ongeveer 140.000 huishoudens. Ook levert het een grote CO2-besparing op als de CO2 die vrijkomt bij de productie van waterstof kan worden afgevangen en opgeslagen onder de grond. Het industriecluster op Chemelot behoort tot de top-5 aardgasverbruikers in Nederland.

De grootschalige productie van waterstof hangt af van de vraag naar H2 in de directe omgeving. RWE is met OCI Nitrogen in gesprek over een langjarig contract voor de levering van waterstof. Dit chemiebedrijf is producent van ammoniak, kunstmest en melamine. Bovendien verwacht het energieconcern dat op termijn de waterstof ook via pijplijnen naar de industrie in Rotterdam en het Ruhrgebied kan worden getransporteerd. Tot op heden waren er plannen om juist waterstof vanuit de haven van Rotterdam naar Sittard-Geleen te pompen.

RWE wil 2021 gebruiken als voorbereiding voor het FUREC-project. Het gaat dan bijvoorbeeld om het kopen van gronden, het aanvragen van vergunningen, het borgen van de aanvoer van restafval, het verkrijgen van Europese en Rijkssubsidies en het afstemmen met de gemeente Leudal en omwonenden van de verwerkingsfabriek in Buggenum, meldt de regionale omroep in Limburg. Begin 2022 neemt RWE een definitief besluit. Vanaf 2025 moet de fabriek dan in gebruik worden genomen. De bouw van alle installaties kost ongeveer drie jaar.

Frankrijk: grote exportorder voor waterstof-noodstroomsysteem Gennao H2

Frankrijk: grote exportorder voor waterstof-noodstroomsysteem Gennao H2

Biaritz Pragma JapanDe Franse bedrijven Pragma Industries uit Biaritz en Apollon Solar uit Lyon hebben de eerste grote exportorder voor de noodstroomgenerator Gennao H2 bekend gemaakt. Een bedrijf uit Japan heeft voor een miljoen euro Gennao H2 apparaten besteld. Door de generator te vullen met water en een zakje reactief poeder wordt direct stroom gegenereerd om telefoons op te laden, tablets te laten werken, radioverbindingen tot stand te brengen en het laten branden van verlichting.

De afnemer wil de apparaten inzetten bij natuurrampen en crisissituaties. De Gennao H2 draagbaar, compact en robuust en daardoor snel inzetbaar bij rampen. De bedieningsmodus is eenvoudig, de gebruiker giet gewoon water in de GENNAO en voegt een zakje reactief poeder toe. Een chemische reactie zorgt dan onmiddellijk voor de productie van waterstof naar de TREKHY-brandstofcel die een uur lang elektrische energie opwekt. Het apparaat werkt ook op vervuild water. Er kan met de generator 40W voor een periode van 1 uur worden geproduceerd met een maximaal vermogen van 60W. De stroom wordt afgegeven via twee 12 volts sigarettenaansteker-aansluitingen en twee keer USB.

Pierre Forté, president en oprichter van Pragma Industries is zeer enthousiast over de stroomgenerator op waterstof. “Deze oplossing zal worden gebruikt om de burgerbevolking te helpen bij natuurrampen. Het is een geweldig voorbeeld van wat waterstof en brandstofcellen kunnen betekenen voor miljoenen mensen over de hele wereld, ook in crisissituaties.

Verenigd Koninkrijk: twee nieuwe waterstoffabrieken in Schotland

Verenigd Koninkrijk: twee nieuwe waterstoffabrieken in Schotland

Schotland hydrogen hubEr komen definitief twee grote groene waterstoffabrieken centraal in Schotland. Dat hebben de bedrijven achter de initiatieven bekendgemaakt. De eerste fabriek (afbeelding) wordt ontwikkeld door het Schotse energiebedrijf Hy2Go en zal worden gevestigd in Lesmahagow in Lanarkshire. De werkzaamheden zullen naar verwachting begin volgend jaar beginnen nadat Ryse Hydrogen afnamegaranties voor waterstof heeft gegeven. Ryse ontwikkelt een tankinfrastructuur in de regio.

De totale investeringen bedragen 50 miljoen euro. Daarvoor komt in centraal Schotland een 51 hectare groot productieterrein met eigen windturbines en zonnepanelen die een in eerste instantie een 9 MW elektrolyser zullen voeden om waterstof te produceren. Er zal capaciteit zijn om de elektrolyser in de toekomst uit te breiden tot 20 MW in een tweede fase. Hierdoor zal de productie stijgen tot ver boven de een miljoen kilo op jaarbasis. Het project zal naar verwachting 16 banen creëren tijdens de bouw van de faciliteit, met daarna nog eens 16 vaste banen.

Een van de initiatiefnemers van de waterstoffabriek is industrieel Jo Bamford, eveneens eigenaar van Wrightbus, de fabrikant van eerste dubbeldekkers ter wereld op waterstof. Deze dubbeldekkers rijden sinds vorige maand in de straten van Aberdeen. Wrightbus levert ook de waterstofbussen aan de stad Glasgow. Strooiwagens en vuilnisauto’s op waterstof zijn onderweg.

De nieuwe fabriek voor waterstof is niet de enige in de regio, een soortgelijk project gaat in september van start. Hier gaan ScottishPower, BOC en ITM Power de krachten bundelen om een ​​10MW waterstofproductiefaciliteit te bouwen nabij Whitelee Windfarm. De bouwaanvraag voor dit project zal naar verwachting binnen enkele maanden worden ingediend. Over twee jaar moet deze fabriek operationeel zijn.

Duitsland: Wuppertal wint de titel ‘Modelregio voor Waterstofmobiliteit’

Duitsland: Wuppertal wint de titel ‘Modelregio voor Waterstofmobiliteit’

Wuppertal hangbaannnnDe Duitse stad Wuppertal heeft de titel ‘Modelregio voor Waterstofmobiliteit’ gewonnen. Dit dankt de stad, in het oostelijk deel van het Ruhrgebied, aan een geschiedenis van baanbrekende transporttechnologie. Dat begon al een eeuw geleden met een innovatieve en opvallende zweefbaan (foto) die voor een deel boven het riviertje de Wupper hangt en nog steeds volop in gebruik is voor openbaar vervoer. Maar de stad beschikt inmiddels ook over een netwerk van bussen op waterstof, een waterstoffabriek en een waterstoftankstation.

Dat Wuppertaler Stadtwerke, het vervoersbedrijf van de stad, naar waterstofoplossingen kijkt is niet vreemd.  Batterijen bieden in de bergachtige regio geen oplossing met lange stukken in de dienstregeling die bergopwaarts gaan. Bussen op waterstof bieden een oplossing. Sinds vorig jaar rijden er tien waterstofbussen door Wuppertal en dit jaar kwamen er tien bij.

Iedere bus bespaart jaarlijks een uitstoot van 70.000 kilo CO2, koolstof die zou worden uitgestoten als een dieselbus was blijven rijden. De stad investeert meer dan 6 miljoen euro in waterstofbussen.

De waterstof waarop de voertuigen rijden is afkomstig van een 1,25 MW elektrolyser, afkomstig van leverancier Hydrogenics. Deze is gebaseerd op PEM-technologie en zeer geschikt om snel te kunnen schakelen als de lokale stroomvraag groot of juist klein is. Vanuit de elektrolyser wordt de waterstof verplaatst naar een opslagtank onder hoge druk met een capaciteit van 425 kilo. Voldoende om meerdere bussen snel achter elkaar te kunnen aftanken.

De stroom die nodig is voor het productieproces komt uit de plaatselijke verbrandingsoven van huishoudelijk afval. Nadat papier, verpakkingen, biologisch afval en andere bruikbare materialen zijn verwijderd belandt het restafval in een verbrandingsoven. De elektriciteit uit de centrale heeft het label ‘groen’. Jaarlijks wordt in de afvalverbrandingscentrale AWG Wuppertal ongeveer 400.000 ton afval verbrand. Van de stroomopbrengst is slechts een fractie nodig om de elektrolyser te voeden. 

Door creatief om te gaan met verschillende energiestromen wordt de stad gezien als voorbeeldgemeente in Duitsland. De waardering met de titel ‘Modelregio voor Waterstofmobiliteit’ is dan ook op z’n plaats, aldus de jury.

Verenigde Staten: Iwatani bouwt 7 nieuwe H2-tankstations in Californië

Verenigde Staten: Iwatani bouwt 7 nieuwe H2-tankstations in Californië

Santa Clara Californie IwataniDe Iwatani Corporation of America en Toyota Motor North America ontwikkelen samen zeven nieuwe waterstoftankstations in Californië. Daarmee neemt het aantal H2-stations van Iwatani in de VS één keer met 25% toe. Gezamenlijk kunnen de stations 6300 kilogram waterstof per dag leveren. Begin volgend jaar zal worden begonnen met de bouw, eind 2021 zijn de nieuwe tanklocaties operationeel.

Deze uitbreiding is Iwatani's grootste investering tot nu toe in Californië en zal het totale wereldwijde netwerk van waterstoftankstations van het bedrijf op 64 brengen. De zeven nieuwe tankstations zullen worden geleverd door Nel Hydrogen en krijgen de nieuwste techniek. Bijna elke tanklocatie krijgt twee vulpunten die tot 900 kilogram waterstof per dag kunnen leveren.

Joseph S. Cappello, CEO van Iwatani Corporation of America laat weten verheugd te zijn over de samenwerking met twee wereldleiders in de waterstofmarkt voor mobiliteit, Nel Hydrogen op het gebied van tankstations en Toyota met voertuigen op waterstof. Toyota heeft veel belang bij een dekkende tankinfrastructuur, eind dit jaar wordt de geheel nieuwe waterstofauto Mirai op de markt gebracht en de productieaantallen in Japan worden sterk opgevoerd. Het succes van waterstof binnen de mobiliteit hangt in sterke mate samen met de beschikbaarheid van H2-tankstations.

Californië is de meest vooruitstrevende Amerikaanse staat op het gebied van waterstoftoepassingen. In de westelijke staat zijn inmiddels bijna 50 waterstoftankstations operationeel en er wordt gewerkt aan tankstations met grote capaciteit om het zwaar transport van waterstof te kunnen voorzien.

De initiatiefnemer, het Japanse bedrijf Iwatani, is de enige volledig geïntegreerde leverancier van waterstof in Japan in vloeibare en gasvormige vorm. Het bedrijf ontwikkelt in verschillende landen waterstoftankstations met als doel de vraag naar nieuwe waterstof te stimuleren en de wijdverspreide distributie van waterstofvoertuigen te ondersteunen.

Frankrijk: energiespecialist Luc Graré stapt over naar waterstofbedrijf LHyfe

Frankrijk: energiespecialist Luc Graré stapt over naar waterstofbedrijf LHyfe

Antwerpen LucDe Antwerpse specialist op het gebied van hernieuwbare energie Luc Graré, stapt over naar het Franse bedrijf Lhyfe.  Het bedrijf uit Nantes ontwerpt, ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert productiesites van groene waterstof.  De waterstofspecialist bouwt momenteel een eigen productie- en R&D-site nabij Bouin in het westen van Frankrijk en expandeert over de grens, met de opening van een eerste buitenlands filiaal in Duitsland.  

In het westen van Frankrijk, in de ‘Région Pays de la Loire’, bouwt Lhyfe op een terrein van zo’n 4.000m2 een complex bestaande uit een fabriekshal van 700m2 voor de hernieuwbare productie van groene waterstof en een kantoor van 200 m2 als R&D-centrum voor de offshore-productie van waterstof.

Een nieuwe vestiging in Duitsland moet de start vormen van een internationale expansie die in een eerste fase naar zes Europese landen zal leiden (Benelux, Spanje, Italië, Portugal en Noord-Europa). De Belg Luc Graré gaat een belangrijke rol spelen in het buitenlandse netwerk. Hij heeft ervaring als Global Senior Vice President Sales & Marketing bij de Noorse zonnepanelenbouwer REC en de afgelopen jaren was hij global Vice-President Sales & Marketing bij NEL, de Noorse wereldleider binnen de bouw van elektrolyse-installaties. Tot maart 2017 was hij lid van de Raad van Bestuur van de Europese solar-associatie SolarPower Europe. Voor zijn overstap naar de energiewereld bekleedde Graré senior management-posities bij LG Electronics, TomTom, Sony en Agfa.

Om de Lhyfe-ambities in Nederland en Belgie te ondersteunen wil het Franse bedrijf in de nabije toekomst een Benelux-kantoor openen.

Chili: waterstofprijs daalt bij efficiënte productie naar 68 eurocent per kg

Chili: waterstofprijs daalt bij efficiënte productie naar 68 eurocent per kg

chili waterstofproductieChili meldt zich aan het hydrogen-front. Het Chileense Ministerie van Energie heeft een nationale strategie voor groene waterstof gepresenteerd die erop gericht is om de komende 20 jaar van het land een producent en exporteur van wereldniveau te maken. De overheid zorgt voor financiering, actualiseert regelgeving, stimuleert onderzoek en ontwikkeling en daagt zowel publieke als private partijen uit om met groene waterstof aan het werk te gaan. In eerste instantie voor de nationale markt en in een later stadium voor de export. Chili is het eerste land in Latijns-Amerika dat een grote toekomst ziet in de internationale waterstofeconomie.

“Voor ons is het economische aspect erg belangrijk. Niet alleen rechtstreeks in groene waterstof, maar ook omdat verschillende van onze belangrijkste industrieën, waaronder mijnbouw en landbouw, hun ecologische voetafdruk moeten verkleinen,” liet minister van Energie Juan Carlos Jobet bij de presentatie van de plannen weten. “Klanten van onze kopermijnen zijn zich steeds meer bewust van de CO2-voetafdruk. Als we competitief willen blijven, moet de mijnbouw zijn voetafdruk verkleinen,” voegde Jobet toe. Chili zet in op groene waterstof, gemaakt door elektrolyse met behulp van hernieuwbare energie.

Het meer dan 4000 km lange land heeft een potentieel voor meer dan 1.800 GW aan hernieuwbare capaciteit, gelijk aan 70 keer de huidige vraag. Het kabinet verwacht dat de kosten van schone energieopwekking de komende decennia verder zullen dalen. Zonne-energie geproduceerd in de noordelijke regio Antofagasta zal naar verwachting dalen van een huidig ​​gemiddelde van 2,1 eurocent per kWh tot ongeveer 0,85 cent in 2050. De kosten voor windenergie zullen naar verwachting dalen van ongeveer 2 eurocent per kWh naar 1,7 cent halverwege deze eeuw.

De regering verwacht dat Chili in de komende 30 jaar de goedkoopste groene waterstof op aarde zal kunnen produceren, beginnend bij een prijs tussen 1,44 euro per kg. Bij zeer efficiënte grootschalige productie daalt dit naar 68 eurocent per kg in 2050. Daarnaast moet nog wel rekening worden gehouden met compressie-, transport- en distributiekosten om de uiteindelijke prijs te berekenen. Volgens calculaties zou Chili tot 160 megaton per jaar aan groene waterstof kunnen produceren. 

De ontwikkeling van de technologie zou in drie etappes plaatsvinden, waarbij de eerste bestaat uit grootschalige binnenlandse waterstofvraag van bedrijven die nu al grijze waterstof gebruiken. De tweede etappe is het verbruik door de transportsector en waterstof als exportproduct. Als laatste wordt zeer grootschalig ingezet op de exportinfrastructuur.

Het eerste grote waterstofproject is inmiddels aangekondigd de regio Magallanes. In het uiterste zuiden van Chili wordt een 300 megawatt windmolenparkproject gerealiseerd op een plek waar continue zeer veel wind waait. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de productie van groene waterstof voor export. Dit project wordt gefinancierd door private partijen.

3000 kilometer noordelijker, in de Chileense Atacama-woestijn, behoort de zonkracht tot de beste ter wereld. Met deze eigenschappen kan de nieuwe waterstofeconomie in Chili bijna niet mislukken.

Verenigd Koninkrijk: Aberdeen van Europese oliestad naar waterstofstad

Verenigd Koninkrijk: Aberdeen van Europese oliestad naar waterstofstad

Aberdeen H2 projectenDoor de waterstof-initiatieven die in stad Aberdeen worden ontwikkeld neemt de Schotse stad snel afscheid van de term ‘oliehoofdstad’. Aberdeen kreeg deze titel omdat de stad opbloeide door de massale oliewinning op de Noordzee, maar nu fossiele brandstoffen eindig zijn, zet de stad in het noordoosten van Schotland volop in op waterstof.

Het meest zichtbaar op korte termijn is het openbaarvervoer op waterstof. In de straten van Aberdeen, een stad met 220-duizend inwoners, rijden binnenkort de eerste dubbeldekkers op waterstof ter wereld. De 15 bussen worden ingezet op de meest drukke lijnen door de city en kosten 555-duizend euro per stuk. Op dit moment rijden ze al op proef. De stad beschikt al jaren over een eigen waterstoftankstation en een waterstoffabriek. Daar wordt nu dagelijks 500 kilo groene waterstof geproduceerd, maar dat wordt de komende jaren vergroot naar 3500 kilo. De regionale regering, de Scottish Home Rule Government en Europese Unie stoppen ruim 9 miljoen euro in het project. Het Britse bedrijf Wrightbus zal de dubbeldekkers gaan leveren.

In de wijk Bridge of Don in Aberdeen worden momenteel waterstofwoningen ontwikkelt.  Elders in Schotland, bij het eiland Orkney, wordt de eerste veerboot op waterstof getest. De regio kijkt ook naar treinen op waterstof.

En activiteiten met waterstof trekken weer nieuwe initiatieven aan. Aberdeen is geselecteerd als de thuisbasis voor de eerste drijvende offshore-faciliteit ter wereld die groene waterstof produceert. Het baanbrekende Dolphyn-project zal 15 km uit de kust komen te liggen in de buurt van windturbines op de Noordzee. ERM, een in Londen gevestigd multinationaal adviesbureau dat eerder dit jaar 3,3 miljoen euro aan Britse overheidsfinanciering voor het Dolphyn-project ontving, zegt dat de keuze voor Aberdeen aan een aantal factoren is te wijten, waaronder de voortdurende waterstofinspanningen van de stad en de uitbreiding van South Harbor. Dolphyn zal in 2024 starten met waterstofproductie op zee met een 2MW elektrolyser, gevolgd door een 10MW-unit in 2027, die beide bij de Kincardine Offshore Windfarm zullen komen te liggen.

De waterstoffabriek gaat windenergie gebruiken om waterstof uit zeewater te produceren. Een pomp neemt het zeewater op en gebruikt de energie van de turbine om het te ontzouten en in een elektrolyser te splitsen in waterstof en zuurstof. De zuurstof wordt afgevoerd en de groene waterstof wordt per pijpleiding getransporteerd naar de kust voor gebruiksmogelijkheden als bussen, veerboten en mogelijk zelfs een waterstoftrein.

De eerste elektrolyser van 2MW zal ongeveer in een derde van de waterstofbehoefte van Aberdeen voorzien als deze in 2024 in werking wordt gesteld. Daarna zal de waterstof uit de 10MW elektrolyser in 2027 breder worden ingezet, zoals het bijmengen van waterstof in het gasnetwerk, maritieme toepassingen en industrieel gebruik.

Nederland: nieuwe Toyota Mirai 15.000 euro goedkoper en gratis tankservice

Nederland: nieuwe Toyota Mirai 15.000 euro goedkoper en gratis tankservice

Mirai nieuwToyota-importeur Louwman & Parqui heeft zojuist bekend gemaakt dat de nieuwe Mirai vanaf maart 2021 leverbaar is in Nederland. Hoewel de waterstofauto een flinke upgrading krijgt ten opzichte van zijn voorganger daalt de verkoopprijs met maar liefst 15.100 euro. De Mirai gaat in Nederland 65.995 euro kosten, de huidige Mirai staat voor 81.095 in de prijslijst. Daarnaast komt de importeur met een slimme tankservice. Bij kopers van de Toyota Mirai Launch Edition die binnen een straal van 50 kilometer van een waterstoftankstation wonen of werken, wordt de auto thuis of op kantoor opgehaald en volgetankt teruggebracht.

Met de nieuwe Mirai bewijst Toyota dat een Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV) ook een schitterend design en eindeloos rijplezier kan bieden. Behalve dat deze geavanceerde auto een nieuw klassiek uiterlijk meekrijgt met schitterende lijnen, biedt hij ook sportievere eigenschappen en een nóg grotere actieradius van 650 km. Toyota verwacht veel van de zakelijke markt, want het bijtellingstarief van 12% wordt bij een waterstofauto over de volledige cataloguswaarde gerekend en niet tot een maximum van 40.000 euro, zoals bij volledig elektrische auto's het geval is.

Op de Tokyo Motor Show in 2019 liet Toyota voor het eerst de nieuwe Mirai zien die in alle opzichten verder ging dan zijn voorganger. Bijvoorbeeld met een 30 procent grotere actieradius van 650 -geheel emissievrije- kilometers. Dit wordt mogelijk gemaakt door verbeteringen aan de brandstofcel en de toepassing van grotere waterstoftanks.

De nieuwe Mirai is direct te herkennen door zijn onderscheidende uiterlijk met lage lijnen, elegante proporties, gestroomlijnde carrosserie en grote 20-inch wielen. In het ruime, moderne interieur heerst een warme, comfortabele sfeer. Belangrijke features die hieraan bijdragen, zijn het 12,3-inch grote centrale display en het hightech instrumentenpaneel dat zich als volgens kenners om de bestuurder heen vouwt. De nieuwe Mirai biedt ruim plaats aan vijf personen.

Volgens talloze experts is waterstof onmisbaar voor een emissievrije toekomst en een uitstekend alternatief voor fossiele brandstoffen. Daarom krijgt het aantal waterstoftankstations in Nederland de komende jaren een stevige impuls.

Nederland: nieuwe drone op waterstof stijgt verticaal op en vliegt lang

Nederland: nieuwe drone op waterstof stijgt verticaal op en vliegt lang

Delft DroneOnderzoekers van de Technische Universiteit Delft, de Koninklijke Marine en de Nederlandse kustwacht hebben deze week een drone met vleugels gepresenteerd die verticaal kan opstijgen en uren in de lucht kan blijven. Bij de bekendmaking werd direct voor een moeilijke startlokatie gekozen: het achterdek van een schip op open zee. De eerste tests werden positief beoordeeld.

Een drone op waterstof is niet nieuw, daarover heeft Waterstof Magazine de afgelopen jaren meerdere keren geschreven. Maar de nieuwe drone uit Delft heeft meerdere uitdagingen overwonnen. Het vliegtuigje, met een spanwijdte van drie meter, kan lange afstanden over land en water vliegen en bijna overal landen. Daardoor zal het aantal toepassingen snel stijgen. De tot nu toe bestaande drones die op waterstof vliegen, vliegen ofwel langzaam of kunnen niet verticaal landen of opstijgen. Dit laatste proces onttrekt veel stroom aan de accu en dat is nadelig voor de vluchtduur. 

De drone gebruikt een combinatie van waterstof en batterijen als krachtbron. De drone is door de ontwerpers voorzien van vleugels om efficiënt over lange afstanden te kunnen vliegen, maar kan tegelijkertijd toch verticaal landen en opstijgen. Dit schept nieuwe mogelijkheden op plekken met weinig ruimte als een vaartuig of een dichtbebouwde of begroeide omgeving.

In de drone zit een brandstofcel aangevuld met een batterij. De batterij wordt tijdens de horizontale waterstofvlucht weer opgeladen via de brandstofcel, zodat er voldoende energie beschikbaar is voor een verticale landing. Dit is een proces dat meer energie kost dan de brandstofcel op dat moment kan leveren. Door het fixed-wing ontwerp en het gebruik van waterstof kan de drone urenlang horizontaal vliegen.

De volledig elektrische drone weegt 13 kilogram, is drie meterbreed  en wordt aangedreven door 12 motoren. Als er meerdere motoren uitvallen, kan het vliegtuigje nog steeds veilig landen. De brandstof in de vorm van waterstof is opgeslagen in een composiet waterstofcylinder met een inhoud van 6,8 liter onder een druk van 300 bar. Vanuit hier vloeit waterstof onder lage druk naar de 800 watt brandstofcel die hiervan elektriciteit produceert. De enige emissies zijn zuurstof en waterdamp. Dankzij de combinatie van de vleugels, de waterstofcilinder en batterij kan de drone meer dan 3,5 uur stabiel in de lucht blijven. Deze eigenschappen maken het vliegtuigje geschikt om ondersteuning te bieden bij verkennings- en inspectietaken.

De kennis die is opgedaan bij het ontwerpen van de drone kan worden gebruikt om de luchtvaart groener te maken. Wereldwijd wordt waterstof gezien als een van de belangrijkste kanshebbers om tot groene en duurzame vliegtuigbrandstof te komen. De Koninklijke Marine en de Nederlandse Kustwacht zien de ontwikkeling van de maritieme drone op waterstof als een echte technische doorbraak met een enorm toekomstpotentieel.
Beelden van de eerste testvulcht ziet u hier.

 

Nederland: Gratis webinar waterstof voor iedereen: Hoe en Wat?

Nederland: Gratis webinar waterstof voor iedereen: Hoe en Wat?

Groningen New Energy CoalitionWaterstof is doorlopend in het nieuws. Voortdurend worden we geconfronteerd met berichtgeving over hoe overal in de wereld, en in het bijzonder Nederland, de duurzame waterstoftoekomst begint. Er worden miljarden geïnvesteerd in tientallen landen over de hele wereld. We staan aan het begin van een compleet nieuwe en internationale waterstof-economie.

Maar hoe zit dat eigenlijk? Wat is Waterstof? Hoe wordt het gewonnen en waarom speelt het zo’n grote rol in de energietransitie. Voor buitenstaanders zijn al die verhalen soms moeilijk te duiden. Want wat is waar? En wat niet?

Op maandag 16 november van 15.00 tot 16.00 uur organiseert New Energy Coalition een webinar onder de titel: Waterstof, Hoe en wat? Alles wat je moet weten om de waterstofberichtgeving te begrijpen. Gedurende de webinar gaan een aantal experts in op de basisvragen rond waterstof. Geen diepgaande analyses, maar een korte crashcourse om de basis te snappen. Als deelnemer kun je via de chatfunctie vragen stellen aan de experts.

De experts die aan het woord komen zijn:

  • Ir. Jan-Jaap Aué – Directeur EnTranCe, Centre of expertise Energy, Lector Waterstoftoepassingen, Hanzehogeschool Groningen
  • Catrinus Jepma – Wetenschappelijk Adviseur New Energy Coalition
  • Patrick Cnubben – Coördinator Groene Moleculen New Energy Coalition
  • Carl Holthausen – CTO Holthausen Clean Technology BV, Managing Director Hyzon Motors Europe BV

Leon Stille, manager EDI Business School part of New Energy Coalition, is de moderator.

Dit webinar is voor iedereen die meer wil weten over waterstof. Publiek, bestuurders, ambtenaren, professionals uit de energie, MKB, studenten, scholieren, docenten en journalisten. Aanmelden kan via deze link.

 

Verenigd Koninkrijk : INEOS lanceert bedrijfsonderdeel Clean Hydrogen Business

Verenigd Koninkrijk : INEOS lanceert bedrijfsonderdeel Clean Hydrogen Business

Antwerpen IneosHet wereldwijde chemiebedrijf INEOS wil groeien in de markt voor waterstof en lanceert daarom een apart bedrijfsonderdeel. Onder de naam Clean Hydrogen Business wil het bedrijf op verschillende locaties in Europa grootschalige waterstoffabrieken bouwen. De waterstof wordt gebruikt voor de eigen productieprocessen, maar kan ook worden geleverd aan andere bedrijven en sectoren. De Belg Wouter Bleukx is aangetrokken als Business Unit Manager Waterstof en gaat leidinggeven aan het nieuwe bedrijfsonderdeel dat is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Waterstof is geen onbekend product voor INEOS. De chemiegigant produceert momenteel 300.000 ton waterstof per jaar, voornamelijk als bijproduct van chemische productieactiviteiten. Via haar dochteronderneming INOVYN is INEOS op dit moment in Europa de grootste operator van elektrolyse. Het bedrijf gebruikt dit proces bij de productie van chloor, waarin het markleider is. Dezelfde techniek kan worden toegepast bij het produceren van groene waterstof. De grootste elektrolysers die het bedrijf momenteel in gebruik heeft zijn 20 MW.  

INEOS is al betrokken bij verschillende projecten om de vraag naar waterstof verder te ontwikkelen. Daarnaast wil het nieuwe bedrijfsonderdeel Clean Hydrogen Business nieuwe partnerships ontwikkelen met toonaangevende organisaties die betrokken zijn bij de ontwikkeling van nieuwe applicaties en met overheden om te zorgen voor de noodzakelijke waterstofinfrastructuur.

De nieuwe topman, bio-ingenieur Wouter Bleukx, gaat vanuit Londen de nieuwe waterstoftak aansturen. “Onze ambitie is een of meerdere grote waterstoffabrieken te bouwen in Europa”, zegt Bleukx in het Belgische magazine De Tijd. “We mikken op installaties van 50 tot 100 megawatt om waterstof te maken van groene stroom. De kans dat we voor grote waterstofprojecten in Antwerpen belanden, is verschrikkelijk groot. Het is belangrijk dicht bij de clusters te zitten waar veel vraag naar H2 is. Maar ook in Noorwegen, het Duitse Keulen, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk zien we veel mogelijkheden. We denken de komende maanden de eerste partners te kunnen aankondigen.”

INEOS spreekt in het persbericht over ‘schone waterstof’, maar dat hoeft niet noodzakelijk groene waterstof op basis van wind- en zonne-energie te zijn. “De focus zal liggen op elektrolyse met groene stroom, maar we willen vooraf geen andere mogelijkheden uitsluiten”, zegt Bleukx. “Schone waterstof kan ook gemaakt worden van aardgas als we erin slagen de vrijgekomen CO2 goed op te vangen. De financiële resultaten daarvan vallen nog wat tegen, maar als plots de grote doorbraak komt in CO2-afvang, -opslag en -gebruik, willen we die optie openhouden.”

INEOS is een van de grootste chemiebedrijven ter wereld en biedt werk aan ongeveer 22.000 mensen op 183 locaties in 26 landen. Het is een particulier bedrijf met een omzet in 2019 van 51 miljard euro. Het bedrijf is groot geworden door bedrijfsonderdelen over te nemen waar andere chemiebedrijven geen toekomst meer in zien.

Duitsland: BP ontwikkelt grote groene waterstoffabriek in Lingen

Duitsland: BP ontwikkelt grote groene waterstoffabriek in Lingen

Lingen BPEnergiebedrijf BP is plannen aan het ontwikkelen voor een grote waterstoffabriek in Duitsland. Een electrolyser van 50 MW moet binnen enkele jaren geplaatst worden bij de raffinaderij van BP in Lingen, 25 kilometer van de Nederlandse grens bij Oldenzaal. De plannen worden ontwikkeld in samenwerking met de offshore windontwikkelaar Ørsted. De benodigde groene stroom komt van de Ørsted-windparken in de Noordzee.

De 50 MW electrolyser zal voorlopig alleen waterstof gaan produceren voor de eigen raffinaderij van BP en kan in ongeveer een vijfde van de waterstofvraag voorzien. De beslissing van de oliemaatschappij om groene waterstof te gaan produceren, als vervanger van fossiel CO2-rijk gas, is een belangrijke stap in haar streven om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn. BP heeft toegezegd de productie van fossiele brandstoffen de komende 10 jaar met 40% te verminderen en meer te investeren in duurzame energieoplossingen zoals hernieuwbare elektriciteit, groene waterstof en koolstofafvang. Het bedrijf hoopt de komende decennia het waterstofproject in Lingen te kunnen vertienvoudigen om voldoende groene waterstof te produceren om aan de volledige vraag naar waterstof van de raffinaderij te voldoen en een deel te kunnen vermarkten. BP en Ørsted gaan nu een onderzoeksfase in, de definitieve investeringsbeslissing zal in 2022 worden genomen en is afhankelijk van subsidie van de EU.

BP en Ørsted zetten in eerste instantie in op een productiecapaciteit van 9.000 ton per jaar. Het effect daarvan is volgens de partners vergelijkbaar met 45.000 auto’s per jaar minder op de Duitse wegen.

Het is het tweede grote partnerschap van BP dat is bedoeld om de oliemaatschappij te helpen voet aan de grond te krijgen in schone energie. In september maakte het bedrijf een deelname bekend in twee Amerikaanse offshore windprojecten die worden ontwikkeld door de Noorse staatsoliemaatschappij Equinor.

Australië: minister voor waterstof is wereldprimeur voor Queensland

Australië: minister voor waterstof is wereldprimeur voor Queensland

Brisbane ministerDe regering van de deelstaat Queensland heeft een wereldprimeur met de eerste minister voor waterstof. Mick de Brenni (foto) wordt de nieuwe minister voor energie, hernieuwbare energiebronnen en waterstof in de nieuwe regering van premier Annastacia Palaszczuk. Door de benoeming van een minister voor waterstof geeft Queensland aan dat zij voor waterstof een belangrijke rol ziet weggelegd in de lokale energievoorziening en als belangrijke groeimarkt voor export. Australië wil hierin in de toekomst een belangrijke wereldspeler worden. Donderdag wordt het nieuwe kabinet beëdigd nadat Queensland Labour in oktober de verkiezingen heeft gewonnen.

Op de benoeming van de waterstofminister is inmiddels enthousiast gereageerd door de Australian Hydrogen Council. CEO Dr. Fiona Simon liet direct weten dat dit het juiste moment is om waterstof te erkennen met een eigen ministerie. “Door een waterstofportfolio te creëren, onderschrijft de regering van Queensland dat waterstof een belangrijke nieuwe industrie kan worden in een periode van economisch herstel. Het is een geweldige kans voor deze regio."

Voor de noordwestelijke deelstaat Queensland is de visie op waterstof niet nieuw. Er wordt inmiddels gewerkt aan de ontwikkeling van een Queensland Hydrogen Industry Strategy, een ontwikkelingsfonds, een prospectus, een toolkit voor investeerders en richtlijnen voor lokale overheden die te maken krijgen met waterstofontwikkelingen. Ook voor Australische beleidsmakers en initiatiefnemers is dit nog onbekend terrein.

De waterstofminister Brenni kan direct aan de slag met het uitvoeren van de plannen van Labour voor maximaal drie nieuwe 'corridors' voor hernieuwbare energie, met een potentieel om tot 16 GW aan nieuwe wind- en zonne-energie op te wekken en een bijbehorende opslagcapaciteit te creëren. De regering heeft daar inmiddels 86 miljoen euro voor uitgetrokken.

Queensland is een staat in het noordoosten van Australië en is in oppervlakte de op een na de grootste en in bevolking op twee na de grootste deelstaat van Australië. De grootste plaats is Brisbane aan de oostkust.

Nederland: wereldprimeur voor straatveegmachine op waterstof

Nederland: wereldprimeur voor straatveegmachine op waterstof

Leusden veegmachineGreenMachines, wereldwijd leverancier van straatveegmachines, maakt zojuist bekend de eerste machine op waterstof te kunnen leveren. Aan het voertuig van het type GM 500H2 is twee jaar gewerkt. Als basis is de GM 500ZE gebruikt, de straatveegmachine op een accu die tien jaar geleden werd geïntroduceerd. In het voertuig op waterstof is het accupakket verwijderd en is op die plek een brandstofcel en de waterstofopslag geplaatst. Vanaf deze maand worden de eerste machines aan klanten geleverd.

De Nederlandse importeur Marcel van Campen is samenwerking met GreenMachines enkele jaren bezig geweest om de veegmachine op waterstof te ontwikkelen. “De eerste vraag was of er voldoende ruimte in het voertuig beschikbaar zou zijn om de brandstofcel en de waterstofopslag te plaatsen”, laat hij aan Waterstof Magazine weten. “Toen dat het geval bleek moest het systeem ontwikkeld worden door een externe partij met als uiteindelijke doel dat het H2-systeem direct vanaf fabriek in de veegmachine geplaatst moet worden. Het achteraf ombouwen betekent onnodig werk, dat zien we niet als blijvende oplossing.”
Een tweede uitdaging die genomen moest worden is de levering van waterstof. Met een gasleverancier is de wisselfles ‘H2-pod’ ontwikkelt. Deze gasfles heeft een diameter van 30 cm, is 76 cm hoog en bevat 1 kilo waterstof onder 350 bar. De flessen kunnen op een centraal punt in Nederland worden opgehaald of op lokatie worden geleverd.

“De veegmachines van GreenMachines hebben ruimte voor twee flessen. Afhankelijk van de energievraag kan hiermee een halve of een hele dag worden gewerkt. De energievraag is sterk afhankelijk van de inzet van de draaiende borstels, de waterpomp en de ventilator voor de luchtverplaatsing” Volgens van Campen kan de klant met de hoeveelheid waterstof uitstekend uit de voeten. Bij intensieve inzet van het voertuig kunnen tijdens de lunchpauze de flessen worden gewisseld. Het wisselen van de kunststofflessen neemt enkele minuten in beslag. Als de energiebehoefte nog groter is kan een derde fles met waterstof op de veegmachine worden meegenomen. In gebieden waar een waterstoftankstation aanwezig is plaatst de GreenMachines een vaste waterstoftank in het voertuig.
Van Campen heeft inmiddels de eerste schone veegmachines op waterstof verkocht. Welke steden de afnemers zijn wil hij nog niet zeggen. “Onze eerste klanten hebben een absolute wereldprimeur op het gebied van straatreiniging. Als ze eind deze maand de eerste voertuigen hebben ontvangen gaan ze dat zelf wereldkundig maken, zo hebben we dat afgesproken.”

Nederland: provincie Drenthe subsidieert onderzoek naar grote waterstoffabriek

Nederland: provincie Drenthe subsidieert onderzoek naar grote waterstoffabriek

Emmen NZI nextDe Nederlandse provincie Drenthe wil 1,6 miljoen euro uittrekken voor onderzoek naar een grote waterstoffabriek in Emmen. Energiebedrijf Shell wil de fabriek bouwen op het terrein van de Nederlandse Aardolie Maatschappij waar in het verleden de gaszuiveringsinstallatie stond. Zonneparken, die de groene stroom voor de electrolizer moeten leveren, staan er al en de gasinfrastructuur om in de toekomst waterstof te kunnen transporteren ligt al in de grond. Onder de naam ‘GZI-Next’ moet het project van start.

De provincie meldt dat het streven is in 2021 met de bouw van de waterstoffabriek van start te gaan en een jaar later moet de productielokatie oprationeel zijn. De fabriek krijgt een electrolyser van 10 megawatt en behoort daarmee tijdelijk tot een van de grootsten in Europa. Dat zal echter tijdelijk zijn, in verschillende Europese landen zijn inmiddels projecten in ontwikkeling die tien keer zo groot zijn.

Marc Potma, woordvoerder van Shell is positief over de ontwikkeling, maar geeft ook aan dat een definitieve beslissing nog niet is genomen, meldt RTV Drenthe. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van voldoende grote afnemers van waterstof. In de nabijheid van de fabriek bevindt zich het Emmtec-terrein dat behoort tot de Top 10 van grootste aardgasverbruikers van Nederland. Hier kan CO2-vrije waterstof een belangrijke rol gaan vervullen bij de energietransitie, maar daarvoor zullen ook deze bedrijven nog het nodige moeten investeren.

Een andere optie is waterstof te produceren voor de waterstofwijk in Hoogeveen die vanaf eind 2021 wordt gebouwd. Hier wordt waterstof gebruikt in woningen met enorme seizoensinvloeden. In de winter zal de waterstofvraag hoog zijn en in de zomer nagenoeg nihil. Een stabiele klant voor waterstof kunnen de tien bussen van Qbuzz zijn die vanaf eind volgend jaar vanuit Emmen gaan rijden. Hier is de waterstofvraag over het hele jaar constant, maar bedraagt nog geen 10% van wat de 10 MW-fabriek kan produceren.

Voor een goede businesscase is Shell nog opzoek naar meer grote klanten, bij voorkeur in de directe regio. “Alleen bij grootschalige productie kan de prijs zakken naar een voor afnemers acceptabel niveau. Dus zijn we momenteel vooral samen met onze partners op zoek naar meer klanten voor de afname van waterstof in de regio. Pas daarna gaan we een definitief besluit nemen over de H2-fabriek.”

Duitsland: Europese subsidie voor verbrandingsmotor op waterstof

Duitsland: Europese subsidie voor verbrandingsmotor op waterstof

Keyou inside1Een opmerkelijke financiering in München. De Europese Unie wordt partner in KEYOU, een startup die zich bezighoudt met de ontwikkeling van verbrandingsmotoren op waterstof. De EU ziet een brandstofcel niet meer als enige toepassing voor waterstof in de mobiliteit en beschouwt de waterstofverbrandingsmotor ook als ‘zero emission’. De motor stoot minder dan 1 gram CO2 per kWh uit. Europa steekt 7 miljoen euro in het Duitse bedrijf.

De ingenieurs van KEYOU die al sinds 2015 aan de ontwikkeling werken, kunnen tevreden zijn. De kans dat de Europese Unie de subsidieaanvraag zou toewijzen was ongeveer 0,2%. Het is een opmerkelijke bijdrage van de European Innovation Council (EIC), omdat het bestaat uit projectfinanciering en tegelijkertijd een directe deelname in de het bedrijf uit München. KEYOU maakt nu officieel deel uit van het EIC-accelerator financieringsprogramma "Horizon 2020" van de Europese Unie.

European Innovation Council geeft in een toelichting op de subsidietoewijzing aan dat KEYOU zich met de verbrandingsmotoren op waterstof zich op het juiste moment op de juiste plaats begeeft. De mobiliteitsmarkt en transportmarkt hebben nu innovatieve oplossingen nodig om de milieudoelstellingen te halen.

Waterstof Magazine publiceerde eerder een achtergrondverhaal over verbrandingsmotoren op waterstof én deze opmerkelijke startup. Dat verhaal leest u via deze link.

Frankrijk: onderzoek naar grote veerboot op waterstof in regio Bretagne

Frankrijk: onderzoek naar grote veerboot op waterstof in regio Bretagne

Vannes Ferry de Belle IleEen veerboot op waterstof voor tussen de 150 en 200 passagiers en een beperkte hoeveelheid vracht. Dat is het doel van het bedrijf Europe Technologies uit het Franse Nantes. Het schip moet gaan varen in de Golf van Morbihan in het westen van Frankrijk in de regio Bretagne. Een studie naar de haalbaarheid van het project is in volle gang en François Lefebvre, topman van Europe Technologies is zeer enthousiast.  “Voor ons is deze boot geen prototype, maar een absolute primeur op Europese en internationale schaal.”

In totaal zijn er 25 particuliere en openbare instanties bij de ontwikkeling van het Hylias-project betrokken, zoals de stad Vannes, de agglomeratie Golf van Morbihan – Vannes, het energiebedrijf van Morbihan en de regio Bretagne. Alles is erop gericht om in 2023 met een veerboot op waterstof tussen de ongeveer vijftig eilanden in de Golf van Morbihan te gaan varen. De veerboot op waterstof zal voornamelijk worden ingezet op de routes naar de dichtstbevolkte eilanden Arz en Moines. Daarvoor moet een bedrag van 15 miljoen euro worden geïnvesteerd. Het schip wordt ongeveer 24 meter lang en krijgt twee 300 kW elektromotoren en een brandstofcel. Er kan aan boord tussen de 350 tot 400 kilo waterstof worden meegenomen.
 
Het toekomstige waterstoftankstation op de kade in de havenplaats Vannes moet worden gekoppeld aan een 1.5 MW elektrolyser die dagelijks 600 tot 800 kilo waterstof kan produceren. Het tankstation zal ook gaan leveren aan landvoertuigen. Waar de energie voor de elektrolyser vandaan komt wordt nog onderzocht. Dat kunnen windparken voor de kust zijn, zonnepanelen of getijdenturbines die werken op de verandering van eb naar vloed. Het hele project moet in 2023 operationeel zijn.

Zwitserland: truck-project GOH! eind dit jaar van start in Genève

Zwitserland: truck-project GOH! eind dit jaar van start in Genève

Geneve GOH projectEen 40-tons vrachtauto die rijdt op waterstof. Dat is het doel van het project GOH! in het Zwitserse Genève. Eind dit jaar moet de vrachtwagen gaan rijden in de stad op de grens met Frankrijk. De vrachtauto wordt ingezet door retail-organisatie Migros, eigenaar van een landelijke supermarktketen en een netwerk van tankstations.

Het initiatief voor waterstofproject GOH! is genomen door Geneva Foundation Nomad, een stichting die als doel heeft een platform te realiseren voor uitwisseling, opleiding en training van kennis. Met de ontwikkeling van waterstof ontstaat nieuwe werkgelegenheid, Nomad wil dat Zwitserland hier optimaal van profiteert. 

 Het project is een publiek-private samenwerking tussen Migros Genève en zijn benzinedochteronderneming Migrol, autobedrijf LARAG, waterstofspecialist Vaud, het bedrijf GreenGT en Industrial Services uit Genève. Als onderdeel van dit project heeft autobedrijf LARAG een chassis van de Russische fabrikant Kamaz uitgerust met een brandstofcel van het Franse technologiebedrijf GreenGT. Dit laatste bedrijf is gespecialiseerd in waterstofaandrijvingen voor zware voertuigen. De zware vrachtwagen wordt de eerste 40-tonner ooit die op waterstof rijdt, claimen de initiatiefnemers. Supermarktketen Migros zal de dagelijkse testritten uitvoeren, SIG zal als energiebedrijf een elektrolyser op haar terrein bouwen om groene waterstof te produceren. Zwitserland is een land waar door verval van water gemakkelijk duurzame energie kan worden opgewekt. Door deze stroom om te zetten in waterstof denken de partijen een zeer schone manier van vervoer en transport te realiseren.

Nederland: Drents installatiebedrijf schakelt over op waterstof

Nederland: Drents installatiebedrijf schakelt over op waterstof

Coevorden VriendInstallatiebedrijf Vriend B.V. uit de Nederlandse stad Coevorden rijdt sinds deze week op waterstof. Het bedrijf dat zich richt op het installatiewerk van grote complexen heeft zes personenauto’s van het type Hyundai Nexo aangeschaft aangevuld met een eigen waterstoftankstation. 15% van de voertuigen van Vriend rijdt sinds afgelopen woensdag op waterstof.

Het rijden met waterstofauto’s is een droom van directeur Tom van Engelen. Zijn bedrijf bestaat dit jaar 140 jaar. Na een eerste oriënterend gesprek met de gemeente Coevorden bleek dat een waterstoftankstation binnen het bestemmingsplan valt. Aansluitend is van Engelen met tankstation-bouwer Resato uit Assen in overleg gegaan over wat er allemaal komt kijken bij de realisatie van een waterstoftankstation. Zonder subsidie bleek het project kansloos. Om het vulpunt te kunnen realiseren kreeg het bedrijf financiering vanuit de Drentse Energie Organisatie (DEO) en het energiefonds van de provincie.

Vriend B.V. wil de kennis over waterstof graag delen. Het bedrijf gaat samen met het Opleiding en ontwikkelingsfonds Technische Installatie Bedrijven (OTIB) een educatieve ruimte inrichten om leerlingen en andere belangstellenden kennis te laten maken met H2. Bezoekers leren daar wat waterstof is, hoe het wordt gemaakt en hoe het kan worden toegepast. Installatiebedrijf Vriend is in Drenthe koploper op het gebied van duurzaamheid en waterstof. Vriend richt zich met zijn werkzaamheden hoofdzakelijk op grote projecten als de bouw van zorginstellingen, scholen en supermarkten. Bij de realisatie van het eigen vulpunt heeft de installateur zich laten ontzorgen door Twinning Energy uit Maarn. Dit bedrijf heeft het waterstoftankstation geleverd, het vergunningstraject begeleid, de voertuigen geleverd en toezicht gehouden op de civiele werkzaamheden. Twinning Energy zorgt ook voor de levering van waterstof.

Om het rijden op waterstof te stimuleren komen er in 2020 en 2021 in totaal zes waterstoftankstations in Drenthe, schreef Waterstof Magazine in januari. De vijf andere waterstoftankstations zijn openbaar en komen bij bestaande tankstations door de hele provincie. De vulpunten zijn flexibel inzetbaar. Dat wil zeggen dat de tankstations verplaatst kunnen worden naar een andere plek op het moment dat er bij de bestaande tankstations waterstof te verkrijgen is aan de vaste pomp.

Noorwegen: veerboten in Vestfjord binnen vier jaar over op waterstof

Noorwegen: veerboten in Vestfjord binnen vier jaar over op waterstof

Bodø Bodo ferry noorwegenEen doorbraak voor waterstof in Noorwegen. De regering heeft na lang onderzoek besloten dat over vier jaar de veerdiensten op de Vestflord in de regio Nordland alleen nog maar mogen varen op waterstof. In het gebied vaart ook de veerdienst Bodø-Moskenes, een van de langste veerbootverbindingen van Noorwegen. Premier Erna Solberg reageert positief, maar de beslissing levert naast gejuich ook scepsis en frustratie op.

De premier en de ministers blijven ondanks de kritische vragen positief over het uitdagende besluit.  “We willen de nieuwe technologie stimuleren. We weten dat waterstof in de toekomst een van de belangrijkste brandstoffen zal zijn,” zegt minister Ingolf Ropstad. “Om de CO2-vrije ontwikkeling te stimuleren hebben we dit soort projecten nodig in ons land.”

Vier aanloophavens maken deel uit van de veerdiensten op de Vestfjord in het noorden van Noorwegen, ruim boven de poolcirkel. Waterstof is naar voren gekomen als een belangrijke emissievrije oplossing voor varen op zee, waar batterijen onvoldoende bereik hebben. Drie partijleiders zijn het erover met elkaar eens dat het voor de Noorse politiek ontzettend belangrijk om stappen te zetten in de energietransitie. Het waterstofproject in de Vestfjorden wordt als zeer belangrijk beschouwd binnen het milieubeleid. De regering wil dat Noorwegen, net als de rest van Europa, een waterstofindustrie ontwikkelt op basis van blauwe en groene waterstof. Stroom uit hernieuwbare bronnen is in Noorwegen in overvloed aanwezig.

De Vestfjord wordt de eerste grote veerbootverbinding die in Noorwegen op waterstof gaat varen. Maar het is de bedoeling om vanaf volgend jaar al een kleinere eerste veerboot op waterstof te laten varen op de Hjelmelandssambandet in Rogaland, helemaal in het zuiden van het land.

Critici zien het niet zitten met de veerboten op waterstof en hebben nog trauma’s van het debacle van 2013. Toen gingen de veerboten over van olie naar gas. Het resultaat was veel uitval en veel klagende passagiers. “Maar dat gaat met de overschakeling naar waterstof niet gebeuren”, benadrukt de regering. Ook de investering in de waterstofboten, tot mogelijk wel 90 miljoen euro, vindt de regering ook geen probleem. “Als we een nieuwe levensvatbare technologie in Noorwegen willen ontwikkelen, dan moet de publieke sector dit soort aanbestedingen gebruiken om vraag te creëren. De investering zal in ieder geval niet leiden tot duurdere ferrytickets.”

Het plan is om waterstof te produceren uit hernieuwbare energie in het Glomfjord Industrial Park in Meløy in Nordland. In vloeibare vorm wordt de waterstof naar de 100 km verderop gelegen havenplaats Bodø vervoerd. Daar komt een waterstoftankstation speciaal voor boten. Verwacht wordt dat de veerboten op de Vestfjord tot 10 ton waterstof per dag zullen verbruiken. In 2024 worden de H2-veerboten in gebruik genomen.

Korea / Japan: strategisch gevecht om de wereld-waterstofmarkt

Korea / Japan: strategisch gevecht om de wereld-waterstofmarkt

nexo mirai chinaHyundai heeft in twee Chinese regio’s een memorandum of understanding getekend voor de introductie van voertuigen op waterstof op de Chinese markt. De samenwerking wordt gezien al een strategische stap, wie dominant is op de Chinese markt bepaalt de wereldstandaard. In China maakt Hyundai zich op voor een strijd met Toyota, die daar al langer actief is.

Momenteel zijn er geen officiële normen op het gebied van veiligheids- en oplaadmethoden voor waterstof-elektrische voertuigen. Bedrijven die de markt domineren, gaan de norm bepalen. Voldoende reden voor Hyundai om met twee Chinese regio’s afspraken te maken over het bouwen van een nieuwe waterstofeconomie inclusief laadinfrastructuur.

Tot nu toe werkten Hyundai en Toyota gebroederlijk samen op markten waar ze elkaar tegenkomen. Voor Toyota lag de afgelopen jaren de nadruk op Japan en China terwijl Hyundai zich richtte op de wereldmarkt. Maar nu hebben de Koreanen de strategie veranderd. Gezien de plannen van de Chinese regering om de waterstofindustrie op middellange en lange termijn krachtig te stimuleren, is het voor de Koreanen onmogelijk om op afstand te blijven. Om een dominante positie op de wereldmarkt voor waterstofvoertuigen veilig te stellen moet Chinese samenwerking worden gezocht. China wil op de lange termijn 10% van zijn totale energiebehoefte uit waterstof halen en 5 miljoen elektrische waterstofvoertuigen te leveren. Korea's jaarlijkse automarkt is ongeveer 1,7 miljoen auto’s groot.

Marktkenners schatten in dat de Hyundai Nexo wereldwijd een kleine voorsprong heeft op de Toyota Mirai. Om deze reden vormde de Duitse autofabrikant Audi in 2018 een waterstofalliantie met Hyundai Motors in plaats van het Japanse Toyota. Eind dit jaar komt Toyota met de tweede generatie Mirai op de Japanse markt. Begin 2021 is dit voertuig ook elders op de wereld te koop.

Beide bedrijven streven naar wereldwijde marktdominantie. Wie de markt domineert, kan de wereldwijde norm voor waterstof-elektrische voertuigen bepalen op het gebied van productie, veiligheid en oplaadnormen. Het Japanse Toyota is om die reden al langer actief op de Chinese markt en heeft in juni tijdens de 'World Environment Day' een joint venture opgericht voor de ontwikkeling van brandstofcellen in China. Toyota bezit 65% van de aandelen, vijf Chinese bedrijven de andere 35%. Deze lokale joint venture zal het vanaf 2021 beginnen met de massaproductie van waterstof-elektrische bussen en heeft het voornemen waterstof-elektrische bussen te introduceren voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

Voor Hyundai Motors is het op korte termijn belangrijker om wereldmarktleider te zijn dan zich te richten op de hoeveel waterstofvoertuigen er dit jaar worden verkocht. De strijd om de wereldmarkt in China is nog maar net begonnen.

De wereldwijde miljardendans rond waterstof

De wereldwijde miljardendans rond waterstof

MiljadendansOm de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moeten landen over de hele wereld miljarden investeren voor de omschakeling van fossiel naar klimaatneutraal. Alleen al in Europa zijn jaarlijks honderden miljarden euro’s nodig. Groene energie is booming, hernieuwbare energiebronnen zijn de snelst groeiende energiebronnen van dit moment en waterstof lift mee. Want al die groene energie uit windparken en zonnevelden is lang niet altijd beschikbaar op momenten dat de energievraag hoog is. CO2-vrije waterstof heeft de meeste potentie voor het grootschalig en langdurig opslaan van duurzame energie. De miljardenmarkt rond waterstof ontwikkelt zich snel, schrijft Paul Bombeld, hoofdredacteur van Waterstof Magazine.

Lees hier wat er nu op de verschillende continenten gebeurt

Spanje: Nel ASA levert grootste elektrolyser van Europa aan Iberdrola

Spanje: Nel ASA levert grootste elektrolyser van Europa aan Iberdrola

puertollano zon spanjeNel Hydrogen Electrolyser, een onderdeel van het beursgenoteerde van Nel ASA, is door het Iberdrola geselecteerd om een elektrolyser te leveren voor een groene waterstoffabriek in Spanje. Met een 20 MW PEM-elektrolyser wil Iberdrola samen met kunstmestfabrikant Fertiberia een van de grootste waterstoffabrieken bouwen van Europa. De fabriek moet al in 2021 operationeel zijn.

Iberdrola is een van de grootste elektriciteitsbedrijven ter wereld en werkt samen met kunstmestfabrikant Fertiberia aan een waterstofproject in Puertollano, in de binnenlanden van Spanje, zo’n 175 km ten zuiden van Madrid. Daar komt een zonnepark van 100 MW, een batterij-installatie met een opslagcapaciteit van 20 MWh en een elektrolyser van 20 MW. Nel heeft ruime ervaring met de bouw van elektrolysers, maar moet nog flink opschalen om te komen tot 20 MW. De waterstof die wordt geproduceerd, zal voornamelijk worden gebruikt voor de productie van kunstmest. De 20 MW elektrolyser zal volgens de planning in 2021 operationeel zijn.

Het zonnepark in Puertollano (foto) is een geconcentreerde thermische zonne-energiecentrale met een parabolische trog, gelegen in de provincie Ciudad Real. Het enorme zonneveld maakt gebruik van 352 parabolische cilindercollectoren, met 120.000 parabolische spiegels en 13.000 absorberbuizen.

Iberdrola, Fertiberia en Nel Hydrogen hebben over de levering van de elektrolyser een principe-overeenkomst getekend. De definitieve gunning van een contract is nog afhankelijk van wederzijdse overeenstemming over de definitieve commerciële voorwaarden. 

Noorwegen: beperkte tankinfrastructuur zorgt voor stagnatie waterstofauto's

Noorwegen: beperkte tankinfrastructuur zorgt voor stagnatie waterstofauto's

Oslo h2 tankstation 40De ontploffing bij een waterstoftankstation in Sandvika bij Oslo is nog steeds voelbaar bij de verkoop van auto’s op waterstof. Dit jaar heeft Hyundai Noorwegen nog geen enkel exemplaar van de waterstofauto Nexo verkocht. Toyota doet het beter, de fabrikant uit Japan heeft in 2020 15 exemplaren van de Toyota Mirai weten te verkopen.

De ontploffing bij het waterstoftankstation bij Oslo in juni 2019 heeft tot een kettingreactie geleid. Eigenaar Uno-X heeft als reactie daarop al haar waterstoftankstations gesloten en deze zijn nog steeds dicht. De tankinfrastructuur liep daarmee snel terug en de consument begon te twijfelen.

In 2017 werden er in Noorwegen nog 50 waterstofauto’s verkocht waarvan 38 Hyundai Nexo’s. In 2018 verkocht Hyunai er 27 en in 2019 22 voertuigen. In 2020 is het nog niet gelukt om één auto te verkopen. In 2020 werden er wel 16 voertuigen op waterstof op kenteken gezet meldt Norwegian Public Administration. Dat waren 15 Mirai’s en een geïmporteerde wagen uit de Verenigde Staten. In totaal rijden er nu 100 waterstofauto’s in het land.

Een van de belangrijkste belemmeringen is de tankinfrastructuur. Dat merkte het bedrijf Hynio AS in Høvik, tien kilometer te westen van Oslo. Hynion lever momenteel waterstof aan alle auto’s rond de hoofdstad en heeft onlangs het tankstation moeten uitbreiden met een tweede pomp. En dat resulteerde in de drukste week ooit. In de eerste vijf dagen werden 75 auto's bijgetankt en op de meest bezochte dagen kwamen 18 auto's langs. Daarmee behoort het H2-station tot de grootsten in Europa. Op het piekmoment kwamen er vier auto's tegelijk tanken. Met twee dispensers kon deze wachtrij in minder dan tien minuten worden voorzien van waterstof.

Afgelopen zomer lieten de waterstofrijders in Noorwegen al van zich horen bij het tankstation in Høvik (foto). Met een vloot van 40 auto’s op waterstof eisten ze van de regering dat de gesloten waterstoftankstations in Bergen, Hvam en Porsgrunn weer moeten worden heropend en dat er 25 H2-stations komen die tegen 2025 minimaal 80% van het land bestrijken. Pas dan het rijden op waterstof flink gaan groeien.

Frankrijk: Antoine fietst 7000 km door Europa opzoek naar waterstofprojecten

Frankrijk: Antoine fietst 7000 km door Europa opzoek naar waterstofprojecten

Parijs AntoineEen fietstocht van 7000 km door Europa opzoek naar milieuprojecten met de focus op waterstof. Dat is het doel van Antoine Abou uit het Franse Lyon. Eind september begon zijn fietstocht in Parijs en via de Belgische plaatsen Brussel en Antwerpen is hij inmiddels in Nederland gearriveerd. Gisteren was hij in Groningen om te spreken over de waterstofplannen van Stork en voor een gesprek met Willem Hazenberg, projectleider van de waterstofwijk in Hoogeveen.

Op 20 september is de fietstocht van de 22-jarige student Antoine Abou begonnen. Hij beschouwt zichzelf absoluut niet als milieuactivist, maar hij is wel zeer geïnteresseerd in de rol die waterstof gaat spelen binnen de energietransitie. De 7000 km wil hij in een tussenjaar in negen maanden tijd afleggen. Zijn studie rechten heeft hij het afgelopen jaar afgerond en volgend jaar gaat hij van start met een vervolgstudie in Parijs. Zijn opleiding heeft niets te maken met de ‘fascinerende wereld van waterstof’, laat hij onderweg graag door journalisten optekenen. Maar de mogelijkheden van waterstof toont hij graag aan een groot publiek. Inmiddels heeft hij duizenden volgers op verschillende social media-accounts. Tot zijn verbazing is een van zijn video's op TikTok al 550.000 keer bekeken. 

De eerste grote stad die hij aandeed was Brussel, waar hij twee weken verbleef. Al snel nam hij plaats in een waterstofauto van de Europese Commissie, met dank aan een uitvoerend directeur van de brandstofcelindustrie. Een ingenieur van Toyota trok 2,5 uur voor hem uit om van alles te vertellen over de waterstofplannen van de Japanners. Overnachten in Brussel was goedkoop, via de juiste contacten kon hij iedere keer kosteloos een slaapplek vinden.

De sportieve Fransman heeft in negen maanden tijd in totaal 2.500 euro te besteden. Hij leeft van een zelf vastgesteld budget van 7 euro per dag. “Ik heb tot dan toe nog nooit voor accommodatie betaald en ben niet van plan die te betalen. Daar is helaas geen geld voor." Een sterk voordeel is dat hij als fietser overal buitengewoon hartelijk wordt ontvangen.

In Nederland ging zijn reis van Rotterdam naar Amsterdam en vervolgens naar Groningen. De komende week fietst hij Scandinavië binnen voor bezoeken aan de Noorse hoofdstad Oslo en de Zweedse hoofdstad Stockholm. Vervolgens daalt hij weer af in zuidelijke richting naar Kopenhagen en Berlijn. “Maar niets is echt georganiseerd, ik laat me meeslepen door waterstofprojecten en door mijn verlangen om te ontdekken hoe de wereld werkt. Als ik te snel ga, krijg ik daar spijt van omdat ik dan mijn reis dan vroegtijdig moet beëindigen.”

Nederland: verhuur van brandstofcel kan CO2-vrije scheepvaart versnellen

Nederland: verhuur van brandstofcel kan CO2-vrije scheepvaart versnellen

Arnhem Antonie“Om de financiering van elektrisch varen te vergemakkelijken werkt de Arnhemse brandstofcelfabrikant Nedstack aan een leasemodel voor brandstofcellen.” Dat zegt Jogchum Bruinsma, Application Manager Maritime bij Nedstack Fuel Cell Technology in het Nieuwsblad voor Transport. “De schipper huurt hierbij naar eigen behoefte brandstofcelgeneratorsets of accucontainers voor korte vaarroutes.”

Wekelijks kloppen varende ondernemers aan bij bedrijven actief in de waterstofsector, voor meer informatie over de mogelijkheden om emissievrij te kunnen varen. De investeringen hiervoor lopen al snel in de miljoenen euro’s. Niet iedere schipper kan dat opbrengen. Een tweede probleem is de beschikbaarheid van waterstof. Langs rivieren en in havens in nog geen tankvoorziening.  

“Logistiek en technisch gezien zou de binnenvaart de ideale voortrekker kunnen zijn voor de maritieme toepassing van waterstof en brandstofcellen,” aldus Bruinsma. “Vergeleken met zeeschepen varen binnenvaartschepen veel kortere afstanden en vragen ze minder vermogen. Bovendien is geen wereldwijd netwerk van waterstofbunkerstations nodig voor de binnenvaart, een regionaal opgezette bunkerinfrastructuur is al voldoende.”

Een belangrijke ontwikkeling is dat op dit moment wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van een waterstofinfrastructuur langs de rivier de Rijn tussen de haven van Rotterdam en Zwitserland. Overheidsinstanties in Nederland en Duitsland werken hierin samen onder de projectnaam RH2INE. In 2024 moet deze keten operationeel zijn. De initiatiefnemers willen de CO2-uitstoot daarmee flink reduceren en zetten daarom in op uitsluitend groene waterstof.

Om de investeringsdrempel verder te verlagen vindt Nedstack verhuurconcepten een kansrijke optie. Als de brandstofcellen, ook financieel, een stuk aantrekkelijker worden verwacht het bedrijf er meer te verkopen en zal de prijs dalen. Schippers kunnen via een leaseconstructie een brandstofcel huren in plaats van kopen. Er wordt dan alleen betaald voor het gebruik ervan en voor de door de verhuurder geleverde waterstof.

Frankrijk: bouw van de eerste groene waterstoffabriek van start

Frankrijk: bouw van de eerste groene waterstoffabriek van start

VendeeIn Frankrijk is het afgelopen weekend de eerste steen gelegd voor he eerste groene waterstoffabriek van het land. De fabriek die waterstof gaat produceren uit windenergie en zeewater wordt gebouwd in de Vendeé, aan de Atlantische kust. Dit is het eerste concrete project van de waterstof startup Lhyfe. De komende jaren moeten er in de regio meer projecten volgen.

De fabriek voor groene waterstof komt te staan bij de plaats Bouin, 40 km ten zuidwesten van Nantes. Sinds 2003 staan hier acht windturbines met een geïnstalleerd vermogen van 19,5 MW. Drie van deze turbines worden rechtstreeks op de fabriek aangesloten. Het pilotproject omvat bijna 1000m2 aan bedrijfsgebouwen, kantoorruimtes, een R&D-centrum en vijftien parkeerplaatsen en vraagt een investering van 6 miljoen euro. Vanaf het voorjaar 2021 moet de H2-fabriek operationeel zijn en een productiecapaciteit bereiken van 300 kilo waterstof per dag, genoeg voor het verbruik van 700 waterstofauto's. Vanaf de zomer moet de capaciteit zijn verdubbeld en in een volgende stap verdrievoudigd.

De eerste klanten voor groene waterstof zijn de H2-tankstations in de regio, waaronder die van Challans, La Roche-sur-Yon, Le Mans en Les Sables-d'Olonne. Dit laatste tankstation is nog in ontwikkeling en moet in juni 2021 gereed zijn. Diverse gemeenten in het gebied werken samen om een serie vuilnisauto’s op waterstof te kopen. In Le Mans gaan waterstofbussen rijden.

Lhife doet zelf onderzoek naar de meest optimale inzet van de electrolyser, waarmee de waterstof wordt geproduceerd. Daarvoor heeft de startup nu al 20 mensen in dienst, tegen het einde van het jaar moeten dat er 30 zijn.

Nederland: GldH2 werkt aan ondergronds waterstofnetwerk in Zutphen

Nederland: GldH2 werkt aan ondergronds waterstofnetwerk in Zutphen

Zutphen Gasleiding1De eerste waterstofcoöperatie van Nederland, GldH2, wil een ondergronds waterstofnetwerk aan leggen in Zutphen. Dat blijkt uit de Mooi-aanvraag die de afgelopen week is ingediend. Via Mooi kunnen innovatieve projecten subsidie krijgen om proefprojecten te starten die een belangrijke bijdrage leveren aan een CO2-vrije toekomst. GldH2 wil waterstof produceren en gebruiken in de bebouwde omgeving, de industrie, voor een tankstation en voor bussen en treinen.

Uit de Mooi-aanvraag blijkt dat in Zutphen voorbereidingen worden getroffen voor het verwarmen van een deel van de binnenstad op waterstof. “Het historische centrum van Zutphen bestaat uit een aaneenschakeling van gemeentelijke- en rijksmonumenten”, zegt Jan Fikken, bestuurslid van GldH2 tegen Waterstof Magazine. De woningen staan dicht op elkaar, warmtepompen zijn hier geen optie en zonnepanelen op deze woningen zijn niet toegestaan. We beginnen met een test in 50 gerenoveerde en geïsoleerde panden. Voor het Apeldoornse bedrijf Remeha wordt dit een belangrijke testcase voor de eerste serie cv-ketels op waterstof.”

GldH2 wil het hele proces CO2-vrij organiseren. De toekomstige waterstoffabriek op industrieterrein de Mars draait hoofdzakelijk op zonnepanelen en windmolens uit de omgeving en zal het beginpunt zijn van een ringleiding voor waterstof. Halverwege de binnenstad passeert de waterstofleiding het rangeerterrein van Prorail. Hier tanken dagelijks regionale treinen. “Deze treinen op diesel rijden jaarlijks meer dan 3 miljoen kilometer door oost-Nederland met de bijbehorende CO2-uitstoot," zegt Fikken. “Met een simpele aftakking van de waterstofleiding is CO2-vrije waterstof ook hier permanent beschikbaar en het scheelt ook nog eens de nodige tankauto’s op de weg.”

De meest eenvoudige case is een metaalverwerkend bedrijf in Zutphen. In het productieproces wordt al veel waterstof gebruikt. Nu nog grijze waterstof, maar met een aftakking van de waterstofringleiding wordt dat groen. Het metaalbedrijf is de grootste energiegebruiker van de stad. Naast het metaalbedrijf ligt het grootste tankstation van de regio. Ook hier kan waterstof ondergronds geleverd worden, het tankstation hoeft het gas dan alleen nog op druk te brengen.

“Het afgelopen jaar zijn de verschillende projecten met de 13 partners, waaronder overheden en het bedrijfsleven, uitgewerkt, “zegt Fikken. “De bedrijven hebben aangegeven een deel van de kosten te willen financieren, om een waterstofeconomie in oost-Nederland te helpen ontwikkelen. Op innovatief gebied is dit project, mede door de enorme diversiteit, een absolute wereldprimeur.”

Nederland: parkeerverbod voor waterstofauto’s in parkeergarage UT Delft

Nederland: parkeerverbod voor waterstofauto’s in parkeergarage UT Delft

Delft parkeergarage kopieCOMMENTAAR. Een twijfelachtige wereldprimeur in Delft. Daar is enkele maanden geleden een open parkeergarage opgeleverd die verboden is voor elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Waar komt dat verbod plotseling vandaan? En is een parkeerverbod voor waterstofauto’s gerechtvaardigd als voertuigen op andere gassen gewoon naar binnen mogen? De redactie van Waterstof Magazine ging opzoek naar dit bijzondere besluit.

We beginnen bij de plaatselijke brandweer. Deze heeft geen eigen mailadres, maar blijkt te vallen onder de Veiligheidsregio Haaglanden. De eerste mail krijgen we onbestelbaar terug, de tweede ook. Dan maar even bellen met de alarmlijn. Het mailadres op de website blijk al lang niet meer te bestaan, we krijgen de nieuwe. De woordvoerder reageert pas na meerdere dagen: “Ik heb begrepen dat je het beste terecht kunt bij de gemeente Delft met je vragen hierover. Succes!”

Na een ‘hartelijk dank’ nemen contact op met de gemeente. “Dit is geen gemeentelijke parkeergarage. De garage ligt op de campus van de Technische Universiteit (TU). Dit is de pas opgeleverde garage van de TU op de locatie P Sports. Onze contactpersoon is Ingeborg van de TU Delft.”

Inmiddels zijn we tien dagen verder. We sturen het informatieverzoek door naar het opgegeven mailadres, maar dit blijkt niet te kloppen. Na onderzoek proberen we het opnieuw en er komt antwoord: “Allereerst excuses voor de late reactie. We hebben navraag gedaan bij de afdeling die heeft gewerkt aan de realisatie van het parkeergebouw. Dat verloopt in de huidige tijd allemaal per mail en kostte iets meer tijd.

Bij de vergunningverlening bleek dat de brandweer in de regio Haaglanden vanwege recente ervaringen nieuwe/extra vragen en bedenkingen had met betrekking tot de brandveiligheid. Dit heeft geleid tot extra brandveiligheidsmaatregelen in het gebouw en ook tot een parkeerverbod voor elektrische auto’s en waterstofauto’s. Deze auto’s moeten dus buiten het gebouw parkeren. Het levert geen parkeerprobleem voor de eigenaren op omdat er direct rondom het gebouw nog eens ca. 400 parkeerplaatsen liggen en er ook elders op de campus voldoende parkeerruimte beschikbaar is."

Er zo heeft de universiteit in Delft, waar ze toch heel erg druk zijn met waterstofontwikkelingen, de eerste parkeergarage ter wereld die verboden is voor BEV’s en FCEV’s. En hoe zat het ook alweer met de Nexo botsproef in Amerika? “Als het op veiligheid aankomt laten we bij Hyundai niets aan het toeval over. Neem de NEXO, de eerste in serie geproduceerde waterstofauto ter wereld. In Amerika zijn ze hartstikke onder de indruk van het veiligheidsniveau van deze SUV. Daar ontving de NEXO een zogeheten TOP SAFETY PICK+ award. Het Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) kent deze onderscheiding alleen toe als een auto superveilig is.”  

Waarschijnlijk hebben ze in Delft de berichten hierover gemist.

Nederland: waterstof-coöperatie GldH2 wil waterstoffabriek in Zutphen

Nederland: waterstof-coöperatie GldH2 wil waterstoffabriek in Zutphen

Zutphen GldH22De eerste waterstof-coöperatie van Nederland presenteerde de afgelopen week haar plannen in Zutphen. Er moet een waterstoffabriek verrijzen op het industrieterrein De Mars en er worden verschillende proefprojecten opgezet.  De coöperatie GldH2 werkt daarbij samen met de lokale energie-coöperatie Zutphen Energie en dertien partners in de regio.

De afgelopen weken werden er drie informatieavonden georganiseerd om de inwoners van de Hanzestad te informeren over waterstof en de toepassingsmogelijkheden. De eerste twee avonden hebben de initiatiefnemers tientallen geïnteresseerden moeten wegsturen, de zaal zat meer dan stampvol. Maar ook op de extra voorlichtingsavond, afgelopen maandag, was het wederom volle bak. In drie presentaties werden de belangstellenden meegenomen in de rol van waterstof binnen de energietransitie, sprak Arjan de Putter over zijn ervaring met waterstof binnen de mobiliteit en gaf Paul Bombeld, hoofdredacteur van Waterstof Magazine, een serie voorbeelden van waterstoftoepassingen wereldwijd. De honderden belangstellenden konden direct kennis maken met een waterstofauto. Ebby Road uit Eindhoven stelde een Toyota Mirai als showmodel beschikbaar, tweedehands te koop voor 37.000 Euro.

“De eerste kennismakingsavonden waren een schot in de roos,” zegt Wiebe Boer, bestuurslid van GldH2. “Iedereen was zeer enthousiast en wij waren als organisatie zeer verrast over de kennis die al bij veel mensen aanwezig is. In de bijna twee jaar waarin we al intensief met waterstof bezig zijn hebben we veel aandacht besteed aan bedrijven en instellingen die bij de waterstofontwikkeling een rol kunnen spelen. Inmiddels hebben we dertien professionele partners waar we samen mee optrekken. We kunnen met zoveel draagvlak eenvoudiger naar een volgende stap.”

Hoe de plannen daadwerkelijk ingevuld gaan worden moet de komende maanden blijken. New Energy TV was in Zutphen aanwezig en maakte deze reportage.  

Nederland: Zes nieuw waterstof tankstations in de provincie Drenthe

Nederland: Zes nieuw waterstof tankstations in de provincie Drenthe

Assen resato1Om het rijden op waterstof aan te jagen komen in 2020-2021 zes waterstofvulpunten in de provincie Drenthe. Het gaat om vijf openbare tankstations die samen een dekkend netwerk vormen en één vulpunt op het terrein van installatiebedrijf Vriend in Coevorden.

Het nieuws is zojuist officieel bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst bij Resato in Assen. Dit bedrijf is marktleider in de productie van waterstoftankstations. Gedeputeerde Tjisse Stelpstra wil het rijden op waterstof extra stimuleren en draagt financieel bij, mits Provinciale Staten daarmee in kan stemmen.  Provincie Drenthe schaft zelf ook vier waterstofauto’s aan die binnenkort de weg op gaan.

De vijf openbare vulpunten komen bij bestaande tankstations in Drenthe en zijn flexibel inzetbaar. Dat wil zeggen dat de vulpunten verplaatst kunnen worden naar een andere plek op het moment dat er bij de bestaande tankstations waterstof te verkrijgen is aan de pomp. Het initiatief komt van de bedrijven Resato (producent van waterstofvulpunten) uit Assen en Orange Gas uit Heerenveen. Zij willen vanuit Drenthe het netwerk verder uitbouwen naar Groningen en Friesland. Resato en Orange Gas werken hierin samen met Gasunie en Friesland Lease. De initiatiefnemers willen in juli 2020 het eerste waterstofvulpunt in Drenthe in gebruik nemen. Om de vulpunten te kunnen realiseren krijgen de partijen financiering vanuit de Drentse Energie Organisatie (DEO), het energiefonds van de provincie. DEO gaat ook werken met laagdrempelige leningen om de aanschaf van waterstofauto's te stimuleren.

De medewerkers van installatiebedrijf Vriend uit Coevorden kunnen al in mei 2020 waterstof tanken. Het bedrijf krijgt een eigen waterstofvulpunt en zes waterstofauto’s.  Daarnaast gaat het bedrijf samen met het Opleiding en ontwikkelingsfonds Technische Installatie Bedrijven (OTIB) een educatieve ruimte inrichten om leerlingen en andere belangstellenden kennis te laten maken met waterstof.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Ede: 45 auto’s op waterstof bij Noot Personenvervoer in gebruik

Ede: 45 auto’s op waterstof bij Noot Personenvervoer in gebruik

Ede NootNoot Personenvervoer in Ede heeft de afgelopen week opnieuw enkele waterstofauto's aan haar wagenpark toegevoegd. Deze week nam het bedrijf zes nieuwe voertuigen van het type Toyota Mirai in gebruik. De auto's zijn geleverd door Ebby Road in Eindhoven, gespecialiseerd in gebruikte Mirai's.

De uitrol begon in de zomer van 2019 met 35 exemplaren, besteld voor de regio Den Haag. Tussentijds is er een voertuig total loss gereden en zijn er nieuwe Mirai’s toegevoegd. Met de zes nieuwe waterstofauto's staat de teller bij Noot inmiddels op 45 auto's die op waterstof rijden. De voertuigen worden dagelijks ingezet voor WMO-vervoer.

Martijn Kersing, directeur van Noot personenvervoer, zorgt hiermee voor een primeur in Nederland. Met dit project zet Noot de eerste waterstof taxi-vloot van Nederland in. Elders in Europa zijn er ook al dergelijke initiatieven, zoals in Parijs, waar op dit moment al meer dan 100 Toyota Mirais rijden. Dat het bedrijf, gespecialiseerd in personenvervoer, heeft ingezet op waterstof is een logische keuze, de opdrachtgever eist dat de auto’s 24/7 beschikbaar zijn. Door de grote actieradius van de waterstofauto en het snelle tanken kan Noot dit emissieloze transport nu aanbieden.
Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Nederland: Bosch Beton in Barneveld schakelt over op waterstof

Nederland: Bosch Beton in Barneveld schakelt over op waterstof

Barneveld Bosch BetonHet bedrijf Bosch Beton uit Barneveld heeft subsidie ontvangen voor enkele waterstofprojecten die het bedrijf wil ontwikkelen. Het betonbedrijf wil een zware vrachtauto op waterstof laten rijden en een waterstoftankstation realiseren.  De logistieke afdeling van Bosch krijgt steeds vaker te maken met beperkingen rond bouwprojecten binnen milieuzones van grote steden. Het efficiënt afleveren van betonnen keerwanden (foto) wordt daardoor ernstig verstoord. 

Op korte termijn loopt Bosch, met haar bulkvervoer van meer dan 50 ton, tegen steeds meer beperkingen aan in binnensteden. Door gebruik te maken van waterstof denkt het bedrijf een concurrentievoordeel te creëren en kan de werkgelegenheid op termijn veiliggesteld worden. Samen met HyET Hydrogen en de hogeschool Arnhem – Nijmegen wordt er een zware vrachtauto op waterstof ontwikkeld, uitgevoerd met een elektrisch aangedreven plaatsingskraan. Daarnaast komt er een waterstof-tankstation met een eigen productiefaciliteit. Hier kan tot maximaal 400 kg waterstof per dag geproduceerd worden.

De afgelopen jaren heeft Bosch Beton al voorgesorteerd op een milieuvriendelijke toekomst. Het interne transport is al overgeschakeld van fossiele brandstoffen naar elektriciteit en het bedrijf heeft een compleet nieuwe duurzame productielocatie, met 18-duizend zonnepanelen, gebouwd aan de snelweg A1 bij Barneveld. Het enorme bedrijfsterrein ligt ook direct aan de spoorlijn Apeldoorn – Amersfoort zodat in de toekomst transport via de rails in het verschiet ligt.

Bosch Beton is in Nederland marktleider met verkoop, levering en plaatsing van voorgefabriceerde betonnen keerwanden. Klanten komen uit de agrarische sector en de grond-, weg- en waterbouw in Nederland, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk.
Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Prio nieuwe partner voor Portugees/Nederlandse waterstoffabriek

Prio nieuwe partner voor Portugees/Nederlandse waterstoffabriek

Prio PortugalHet Portugese energiebedrijf Prio wil met het ministerie van Energie in overleg om zich aan te sluiten bij het project rond de mega-waterstoffabriek in Sines. Dat heeft Pedro Morais Leitão, president van Prio, in de Portugese pers laten weten. De waterstoffabriek in Sines is een Portugees/Nederlands initiatief om te komen tot grootschalige opwekking van groene waterstof. Prio is eigenaar van honderden benzinetankstations en tevens actief in de markt van gasflessen en laadsystemen voor elektrische auto’s.

Eerder deze maand liet Waterstof Magazine al weten dat de Nederlandse waterstofgezant Noë van Hulst, namens het Nederlandse bedrijfsleven, met de Portugese overheid praat over een grootschalig zonnepark in de buurt van Sines en een daaraan gekoppelde waterstoffabriek. De waterstof moet uiteindelijk per schip naar Nederland vervoerd worden. Verschillende Portugese en Nederlandse bedrijven hebben het initiatief genomen om te komen tot een zonnepark met rond de drie miljoen zonnepanelen. De berichtgeving is de president van energiebedrijf Prio niet ontgaan. Inmiddels heeft hij gesproken met João Galamba, staatssecretaris van Energie in Portugal. De volgende stap, een overleg met de minister van Energie, staat al in de agenda. Pedro Morais Leitão wil daar de verdere bedoelingen van het bedrijf kenbaar te maken. ‘Prio is altijd opzoek naar nieuwe kansen en wil de ontwikkelingen rond waterstof niet missen.’  Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Hyundai vrachtauto’s op waterstof denderen Europa binnen

Hyundai vrachtauto’s op waterstof denderen Europa binnen

Neptune Hyundai Europ2De traditionele Europese vrachtwagenfabrikanten dreigen de aansluiting richting een CO2-vrije toekomst te missen. De HD6-Neptune, de waterstofvrachtauto van Hyundai, dendert Europa binnen. Nadat een jaar geleden 1000 vrachtauto’s op waterstof werden aangekondigd voor Zwitserland, werd in mei bekend dat er ook een vloot voertuigen gaat rijden in Oostenrijk. Nu maakt Nel Hydrogen bekend een joint venture te hebben gesloten met H2 Energy en Hyundai voor een vloot vrachtauto’s in Noorwegen. De uitrol van waterstoftrucks ligt daarmee strak op schema. De partners H2 Energy en Hyundai lieten dit voorjaar aan Waterstof Magazine weten dat er vier nieuwe landen op de nominatie staan voor de uitrol van waterstoftrucks. Naast het inmiddels gerealiseerde landen Oostenrijk en Noorwegen, zijn dat Nederland en Duitsland. Lees het hele verhaal hier.

Gesprekken in Brussel over Portugees-Nederlandse waterstoffabriek

Gesprekken in Brussel over Portugees-Nederlandse waterstoffabriek

sines foto initiatiefnemersIn Brussel hebben politieke leiders en hoge ambtenaren uit Portugal en Nederland verder gesproken over de realisatie van een enorme waterstoffabriek in Sines. Nabij deze Portugese havenplaats moeten grote zonnevelden komen met miljoenen zonnepanelen voor de productie van groene waterstof. Onder andere de Nederlandse Waterstofgezant Noé van Hulst en Bart Biebuyck, executive director van Fuel Cells and Hydrogen joint undertaking, zitten aan de overlegtafel. ‘We doen echter geen mededelingen over welke bedrijven bij dit initiatief betrokken zijn, dat laten we aan de bedrijven zelf over,’ meldt Van Hulst aan Waterstof Magazine

‘Het doel van de gesprekken in Brussel was om te praten over de vervolgstappen en de wijze waarop dit plan zou kunnen passen binnen de regels van de Europese Unie. Maar het is op dit moment te vroeg om daarover meer te zeggen,' aldus Van Hulst, die daar nog wel aan toevoegt dat een groep bedrijven in Portugal en Nederland al geruime tijd samengewerkt aan het creëren van een waardeketen en handelsroute. De beide regeringen hebben het initiatief verwelkomd.

‘Nederland beschouwt groene waterstof als een noodzakelijke aanvulling op elektrificatie en energie-efficiëntie met het oog op het bereiken van de afgesproken klimaatdoelen voor 2050,’ zegt van Hulst. ‘Onze berekeningen tonen echter aan dat we enorme hoeveelheden waterstof nodig hebben om te verduurzamen. En dan hebben we het over hoeveelheden die onze eigen binnenlandse productiecapaciteit de komende 10 jaar zullen overtreffen, vandaar onze belangstelling voor import,’ laat Van Hulst aan onze redactie weten. De Portugese Minister van Milieu João Matos Fernandes zegt in de media in Portugal dat het plan voor de waterstoffabriek in Sines in april zal worden ingediend. Hij garandeert dat het Portugese bedrijven het project zullen ontwerpen en bouwen.

Na afloop van de gesprekken in Brussel plaatste de Portugese staatssecretaris van Energie João Galamba de bovenstaande foto op social media. Hij staat voor de banier, met rechts naast hem Noé van Hulst en links Bart Biebuyck.

 

Portugal en Nederland onderzoeken bouw enorme waterstoffabriek

Portugal en Nederland onderzoeken bouw enorme waterstoffabriek

Sines Portugal havenPortugal en Nederland werken samen aan de realisatie van een enorme waterstoffabriek in de provincie Alentejo. De productielocatie moet komen bij de havenplaats Sines in het zuidwesten van Portugal, 100 km ten zuiden van de hoofdstad Lissabon. Het project vraagt een investering van 600 miljoen Euro en wordt gefinancierd door Europese fondsen. Het nieuws werd gisteren naar buiten gebracht door João Galamba, staatssecretaris voor energie in Portugal, in een debat met de Portugese Vereniging voor de Promotie van Waterstof op de radiozender TSF. 

De Portugese overheid heeft in de provincie Alentejo veel grond in eigendom dat alleen mag worden gebruikt voor industriële projecten. Het realiseren van enorme zonneparken past binnen de bestemmingsplannen, de regio heeft ruim twee keer zoveel zonuren als in Nederland. Met de opbrengst van stroom wordt ter plaatse waterstof gemaakt dat via de nabije haven van Sines (foto) naar noord Europa kan worden getransporteerd. De waterstofinstallatie zou volgens de staatssecretaris 160 miljoen kg groene waterstof per jaar kunnen produceren, voldoende om bussen en vrachtauto’s 800 miljoen kilometer te kunnen laten rijden. ‘We kunnen in Portugal grote hoeveelheden elektriciteit produceren tegen een zeer lage prijs van 14,70 euro per megawattuur. Op deze wijze denken wij dat de productie van groene waterstof levensvatbaar zal worden’, aldus de staatssecretaris. ‘Wij zijn klaar voor waterstofexport naar het noorden van Europa.’

 

UPDATE: Nederlands/Portugese waterstoffabriek in Portugal

UPDATE: Nederlands/Portugese waterstoffabriek in Portugal

Alentjo portugal1De redactie van Waterstof Magazine heeft nader onderzoek gedaan naar de omvang van de waterstoffabriek in de provincie Alentejo in Portugal. Daar moet een enorme fabriek voor groene waterstof verrijzen. De Portugese staatsecretaris van Energie, João Galamba, meldde dat in een debat op het radiostation TSF. Onze redactie doet nader onderzoek naar deze Nederlands/Portugese fabriek, omdat de cijfers die daar terloops gegeven werden niet correct zijn.

De basis van de groene waterstof is bij dit project zonne-energie, opgevangen door een van de grootste zonneparken in Europa. De straatsecretaris spreekt over een vermogen van 1 Gigawatt, omgerekend 1000 Megawatt. Om dit op te wekken zijn in deze regio zijn ongeveer 2,9 miljoen zonnepanelen nodig op een terrein van ongeveer 2200 hectare, omgerekend 22 km2. De zon schijnt in de provincie Alentejo iets meer dan twee keer zolang dan in Nederland. Een zonnepaneel levert in Portugal dus aanzienlijk meer vermogen op dan in Nederland, daarnaast is de grond en de menselijke arbeid goedkoper.

Over enkele jaren wordt verwacht dat de prijs van zonne- en windenergie in Nederland zal dalen naar tussen de 50 en 80 Euro per megawattuur. In het zonrijke Portugal bedraagt de prijs nu al 14,70 Euro per megawattuur. Een zeer scherpe prijs. Bloomberg New Energy Finance berekende dit voorjaar dat de prijs voor zonne-energie in Europa het laagst is in Spanje. Eén megawatt aan zonne-energie kost volgens het onderzoeksbureau € 49. In deze prijs zijn ook de aanleg- en beheerkosten van het zonnepark meegenomen. De meest actuele prijs in Portugal zit hier flink onder. 

                                              Weet u meer? Tip de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Feestelijke opening van de eerste waterstofwoning van Nederland

Feestelijke opening van de eerste waterstofwoning van Nederland

Stad 6Onder grote belangstelling is woensdagmorgen in Stad aan ’t Haringvliet de eerste waterstofwoning van Nederland officieel geopend. Het hart van het waterstofsysteem is een Solenco Powerbox met een Italiaans design die is opgesteld in de garage. In de Powerbox zit een brandstofcel gecombineerd met een elektrolyser. Deze wordt gebruikt om van stroom -uit de 30 zonnepanelen op het dak- waterstof te maken en op een later tijdstip van dit waterstof weer stroom. De waterstofopslag bevindt zich in de tuin. In een grijze metalen kast ligt in 24 cilinders onder 30 bar maximaal 1200 liter waterstof opgeslagen. Waterstof Magazine was ter plaatse. Meer informatie over dit innovatieve project vindt u hier.

Wereldprimeur: Deux Chevaux op waterstof rijdt in Noord-Nederland

Wereldprimeur: Deux Chevaux op waterstof rijdt in Noord-Nederland

Eendjenr2Wereldnieuws uit Groningen. Kunstenaar Rob Mulder rijdt in een 2CV op waterstof. Voor zijn YouTubekanaal ‘In mijn Eendje’ bezoekt hij samen met zijn hond Wim bijzondere mensen of bijzondere gebeurtenissen in de regio. De filmpjes die ongeveer 15 minuten duren worden door duizenden fans bekeken. In het noorden van Nederland is Mulder razend populair.

Tijdens een bezoek aan waterstofbedrijf Holthausen Clean Technologie kreeg de Groningse kunstenaar van Carl Holthausen het aanbod om zijn Deux Chevaux om te bouwen naar een voertuig waterstof. Er was echter een probleem, de lelijke eend waarmee Mulder door de regio toert is een gehuurd exemplaar. Vorig jaar geleden plaatse het duo Mulder en Holthausen een oproep op internet voor een tweedehands 2CV. ‘Desgewenst krijgt de gulle gever de motor terug, deze hebben we na de ombouw toch niet meer nodig.’

Het afgelopen weekend werd het voertuig voor het eerst afgetankt bij het waterstoftankstation van Holthausen (foto). De komende week moet de auto voor een tweede keuring naar het RDW, het Nederlandse instituut dat voertuigen onderzoekt voordat ze de weg opmogen. Als deze keuring positief verloopt rijdt de eerste Deux Chevaux op waterstof ter wereld over de Groningse wegen. De eerste beelden van deze 2CV is hier te zien vanaf 11 minuut 40.  

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Feestelijke opening in Rozenburg, waterstofketels officieel in gebruik

Feestelijke opening in Rozenburg, waterstofketels officieel in gebruik

In RotterRozenburgxx1dam neemt netbeheerder Stedin vanmiddag de eerste verwarmingsinstallatie op waterstof officieel in gebruik. In een bescheiden waterstoffabriek aan de Laan van Nieuw Blankenburg in de wijk Rozenburg wordt waterstof gemaakt van hernieuwbare energie en naar een appartementencomplex in de directe nabijheid gepompt. Daar hangen in de kelderruimte drie waterstofketels van Remeha, Bekaert  en DNV GL / GasTerra die de aangesloten woningen moeten verwarmen. Aan het demonstratieproject werken daarnaast de gemeente Rotterdam en woningstichting Ressort Wonen mee. Dit is het eerste Nederlandse project waarbij woningen met waterstof worden verwarmd. ook is het voor het eerst dat een bestaande aardgasleiding wordt gebruikt voor 100% waterstof. In de testfase is de leiding eerst met stikstof ‘gespoeld’ en op druk gezet. Daarna is de leiding gevuld met 100% waterstof. Na een test van 24 uur was de druk in de leiding ongewijzigd en is de gasleiding akkoord bevonden voor het transport van waterstof. De officiële opening gaat gepaard met een klein feestje voor genodigden.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

35 waterstofauto’s met dank aan de gemeente Den Haag

35 waterstofauto’s met dank aan de gemeente Den Haag

Den Haag MiraisDe gemeente Den Haag heeft een belangrijke rol gespeeld bij de uitrol van het eerste Nederlandse taxibedrijf dat massaal gaat rijden op waterstof. Door in de aanbestedingsregels voor een nieuw contract voor WMO-vervoer expliciet te vermelden dat het vervoer CO2-neutraal moet worden uitgevoerd, wordt het voor tankstationhouders interessant om in een waterstofinfrastructuur te investeren. Daarmee is het kip/ei-probleem, zonder tankstations geen auto’s en zonder auto’s geen tankstations, doorbroken. Den Haag is met deze opstelling voorloper in Nederland.

Jan-Christiaan Koenders, Managing Director van Toyota importeur Louwman & Parqui: ‘We zijn trots dat Den Haag de allereerste Nederlandse gemeente is met een taxivloot op waterstof met de inzet van 35 Toyota’s Mirai. We prijzen Noot Personenvervoer voor hun drive om het WMO-vervoer met onze waterstoftechnologie te realiseren. Dit is een belangrijke mijlpaal in de energietransitie.’

Martijn Kersing, directeur Noot Personenvervoer: ‘Met dit project zetten wij de eerste waterstof taxivloot in Nederland in. Elders in Europa zijn er ook al dergelijke initiatieven, zoals in Parijs waar op dit moment al 100 Toyota’s Mirai rijden. Dat wij hebben ingezet op waterstof is een logische keuze omdat onze opdrachtgever eist dat wij 24/7 beschikbaar zijn met onze vloot. Door de grote actieradius van de waterstofauto en het snelle tanken kunnen we dit nu aanbieden.’ Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl