• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Duitsland: Resato levert H2-station voor een van de grootste busvloten van Europa

Gustrow H2 station waterstofHet Nederlandse bedrijf Resato Hydrogen Technology kondigt met trots de opening aan van het waterstof tankstation van H2APEX voor bussen in Güstrow, Duitsland. Dit is een van de twee H2-stations waar 52 bussen op waterstof in de regio Rostock gaan tanken. Resato heeft het waterstoftankstation speciaal ontworpen voor H2APEX om snel en efficiënt waterstof te leveren aan bussen die worden geëxploiteerd door het regionale openbaarvervoersbedrijf Regionalbus Rostock (Rebus). Het busbedrijf bezit één van de grootste waterstof busvloten van Europa. Met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van waterstof tanktechnologie, zorgt het station voor een snelle, veilige en betrouwbare tankervaring.

Het station, gebouwd volgens de regels van de AFIR (Alternative Fuel Infrastructure Regulation), speelt een belangrijke rol in het bevorderen van Europa’s waterstofinfrastructuur en draagt bij aan de overgang naar emissievrij openbaar vervoer.

Martijn Kruisweg, COO van Resato Hydrogen Technology, stelt: “De opening van dit waterstof tankstation voor bussen in Güstrow is een mijlpaal in onze samenwerking met H2APEX. Het benadrukt onze gezamenlijke inzet om innovatieve infrastructuur op te bouwen die de grootschalige overgang naar waterstof als duurzame alternatieve brandstof mogelijk maakt. We zijn trots op onze bijdrage aan dit project en kijken uit naar verdere samenwerkingen in de toekomst.”

Peter Rößner, CEO van de H2APEX-groep voegt daaraan toe: “We zijn trots om Rebus te ondersteunen in dit groene vlaggenschipproject in Mecklenburg-Vorpommern. We hechten bijzonder veel waarde aan het feit dat onze langdurige, nauwe samenwerking en intensieve inspanningen sinds 2019 nu vruchten afwerpen, en dat we samen met onze betrouwbare partner rebus een landelijk vlaggenschipproject hebben kunnen realiseren. Als toonaangevende ontwikkelaar en exploitant van waterstofelektrolyse-installaties voor industrie, infrastructuur en mobiliteit, is H2APEX verheugd dat Rebus-bussen nu zullen tanken bij onze stations in Güstrow en Bad Doberan, met 100 procent groene waterstof die wordt geproduceerd op onze locatie in Laage.”

Lees ook: nederland-achtste-waterstoftankstation-van-totalenergies-in-nederland-staat-in-deventer

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen