• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Japan: leerzaam waterstoffeestje in de proeftuin Auto Resort Tomakomai Alten

Tomakomai hydrogen waterstofEen waterstoffeestje in Auto Resort Tomakomai Alten in Tomakomai City, met als doel bezoekers te laten ervaren wat allemaal mogelijk is met waterstof. Tomakomai City is een van de proefgebieden in Japan waar volop wordt gewerkt aan waterstofontwikkelingen. Groene waterstof wordt er geproduceerd uit zon en wind, opgeslagen, vervoerd in hogedruktrailers naar tankstations, woningen voor verwarming en bedrijven.

Allemaal erg interessant voor deze twee kinderen, maar het allerliefst gaan ze genieten van een sappig gegrild stukje vlees en gegrilde groenten. Uiteraard van een 100% fossielvrije barbecue die waterstofgas verbrand.

Waterstoffeestjes zijn niet heel bijzonder in Japan waar de bevolking al vroeg kennis kan maken met de vele mogelijkheden van het emissievrije gas van de toekomst. Hotdogs, ijs en drankjes die gekoeld worden met H2 zijn inmiddels heel gewoon, maar ook het waterstof minitheater, een waterstof-guiz en een mobiele tankinstallatie voor personenauto’s, geplaatst op een vrachtauto, zijn Japanners niet vreemd.

Lees ook: nederland-green-planet-in-pesse-breidt-waterstoftankstation-uit-met-pomp-voor-350-bar

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen