• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Turkije: busfabrikant Karsan presenteert waterstofbus ‘ATA 12 Hydrogen’ in Europa

Turkije Karsan waterstofKarsan, een Turkse fabrikant van elektrische en zelfrijdende bussen, komt met een nieuwe bus voor het openbaar vervoer op waterstof. Het bedrijf, dat al een belangrijk marktaandeel heeft in emissievrije bussen in Frankrijk en Luxemburg, groeit ook snel in andere Europese landen en ziet nog volop groeimogelijkheden in de EU. Karsan is zeer innovatief met emissievrije bussen op batterijen en waterstof en richt zich ook op zelfrijdende voertuigen.

De waterstofbus heeft de naam ‘ATA 12 Hydrogen’ gekregen. Het voertuig is 12 meter lang, biedt ruimte aan maximaal 95 passagiers en heeft een lage vloer. De brandstofcel levert maximaal 70 kW en de fabrikant beweert dat de actieradius meer dan 500 km bedraagt.

Karsan had in 2023 een aandeel van 11,9% in de Franse markt voor elektrisch stedelijk openbaar vervoer en heeft een hoog marktaandeel van 38% in Luxemburg. Het bedrijf groeit momenteel snel in Zwitserland en België. In totaal rijden er inmiddels 341 batterij-elektrische bussen in de vier genoemde landen.

Met de visie om de toekomst van mobiliteit vorm te geven, wil Karsan duurzame en slimme transportoplossingen blijven bieden op de Europese markt.

Lees ook: zwitserland-eth-zuerich-onderzoekt-grootschalige-opslag-van-waterstof-in-ijzeroxide

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen