• Home Slider01

    INTERNATIONAAL ACTUEEL

Tussen Texas en Louisiana ligt het grootste waterstofnetwerk ter wereld

Texas kaartAchtergronden. In het zuiden van de Verenigde Staten exploiteert gasproducent en gasleverancier AirTexas 2 Products het grootste pijpleidingnetwerk voor waterstof ter wereld. Een netwerk van bijna 1000 km verbindt 22 petrochemische fabrieken met elkaar in de staten Louisiana en Texas. Beide staten hadden al een eigen waterstofnetwerk, maar om de zekerheid van leveringen te vergroten en door de verwachte groei van de vraag naar waterstof zijn de netwerken enkele jaren geleden met een nieuwe leiding van 300 km met elkaar verbonden. Het resultaat: De grootste pijpleiding voor waterstof ter wereld met een transportcapaciteit van 30 miljoen m3 H2 per dag.

Texas 4De enorme vraag naar waterstof in het gebied grenzend aan de Golf van Mexico komt door de veelheid aan oliebedrijven in de regio. Waterstof wordt gebruikt om de vervuiling uit olie, zoals zwavel en aromaten, te verwijderen. Hierdoor worden brandstoffen als diesel en benzine bij verbranding een stuk schoner. Dit is nodig voor de huidige generatie moderne en efficiënte verbrandingsmotoren. De aanleg van het tussenstuk pijpleiding van bijnaTexas 3 300 km heeft 2 jaar geduurd.

Air Products ziet pijpleidingen als een uiterst betrouwbare en robuuste transportmogelijkheid van waterstof naar raffinaderijen en petrochemische industrieën overal ter wereld. Het bedrijf heeft naast de Gulf Coast waterstofleiding in het zuiden van de VS ook pijpleidingnetwerken in Zuid-Californië en in Canada in de provincies Ontario en Alberta. In Nederland exploiteert Air Products een pijpleiding in groot Rotterdam.

Abonneer u nu op de gratis nieuwsbrief van Waterstof Magazine.nl


Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  innovatiegilde pakhuis Noorderhaven  |  7202 DD 49  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl