• Home Slider01

Frankrijk lidl waterstofDe van oorsprong Duitse discounter Lidl blijft voorop lopen bij het vergroenen en verduurzamen van de hele organisatie. In Frankrijk heeft het Lidl sinds begin dit jaar een primeur, daar laat het bedrijf supermarkten bevoorraden met een truck op waterstof. Het voertuig tankt 100% groene waterstof bij het H2-tankstation in La Roche-sur-Yon. Waterstof is voor de Franse afdeling van Lidl niet nieuw. In het distributiecentrum van de supermarktketen bij de stad Cerquefou, in de regio Loire-Atlantique, rijden inmiddels tientallen heftrucks op H2 en zijn op die manier 24 uur per dag inzetbaar.

Deze eerste nieuwe generatie 26-tons vrachtwagen van truckfabrikant Hyundai is uitgerust met een 100 kW brandstofcel en heeft een bereik van 400 kilometer. Xavier Pierre, hoofd transport en milieu bij Lidl, is blij met de nieuwste aanwinst: “We zijn er trots op dat we dit eerste groene waterstofvoertuig op de weg hebben gebracht. Dit is een belangrijke stap voorwaarts bij onze inzet voor de energietransitie. Deze samenwerking met waterstofproducent Lhyfe en transportbedrijf Jacky Perrenot Group is een concreet voorbeeld van onze wens om samen te werken met partners die onze waarden en ambities delen.”

Lidl en de Jacky Perrenot Group zijn vier jaar geleden hun samenwerking begonnen met de ondertekening van een langdurig samenwerkingsverband. Dat geeft het transportbedrijf de ruimte om ieder jaar een deel van de vloot die rijdt voor Lidl te verduurzamen. De eerste volledig elektrische leveringen begonnen in 2021. De inzet van de eerste truck op waterstof markeert een nieuwe fase in de samenwerking.

Lidl heeft in Frankrijk 1600 supermarkten en 46.000 mensen in dienst.

Lees ook: aannemerscombinatie-beens-hakkers-haalt-energie-voor-kraan-en-schip-uit-waterstof

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen