• Home Slider01

Icheon Hyverse waterstofSK Plug Hyverse heeft een zeer modern waterstoftankstation voor vloeibare waterstof geopend in Zuid-Korea. In de beginfase zijn er twee dispensers die 120 kilo vloeibare waterstof per uur kunnen afgeven. Het H2-station os gebouwd voor een serie retrofit waterstofbussen die gaan rijden in de stad Icheon. SK Plus Hyverse is een  joint venture tussen SK E&S en het Amerikaanse waterstofbedrijf Plug Power. De ontwikkeling van de nieuwe tanklokatie wordt gezien als een belangrijke stap in de richting van de ombouw van ruim 2.000 bussen op fossiele brandstoffen naar waterstof rond 2026.

De bouw van het station begon in augustus 2023 met de steun van de Zuid-Koreaanse overheid en voltooide de testrun eerder dit jaar. Waterstof voor het station wordt geleverd door de onlangs geopende vloeibare waterstoffabriek van SK E&S met een capaciteit van 30.000 ton per jaar. De vice-president van SK E&S benadrukte bij de officiële opening de geschiktheid van vloeibare waterstoftankstations voor zware voertuigen en voorspelde een snelle uitbreiding van het aantal bussen en vrachtauto’s op waterstof.

Het blijft niet bij één tankstation. SK Plug Hyverse heeft een contract met de Nikkiso Clean Energy & Industrial Gas Group voor de bouw en het onderhoud van 24 extra tankstations voor vloeibare waterstof, waarmee de waterstofinfrastructuur van tankstations in heel Zuid-Korea verder wordt geoptimaliseerd.

Een opmerkelijk ontwikkeling is het realtime waterstoftankstation-veiligheidscontrolesysteem dat is gelanceerd door het ministerie van Handel, Industrie en Energie in samenwerking met de Korea Gas Safety Corporation (KOGAS). Dit systeem maakt gebruik van sensoren en realtime monitoring om afwijkingen in de bedrijfsvoering direct te detecteren. Daardoor wordt het risico op ongelukken aanzienlijk verminderd en de algehele veiligheid van het tanken van waterstof verbeterd.

Lees ook: oostenrijk-liebherr-presenteert-eerste-emissievrije-wiellader-met-h2-verbrandingsmotor

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen