• Home Slider01

Hilversum Mediapark waterstofHet Media Park in Hilversum wordt het decor van de start van de 24 uur Waterstof Challenge 2024. De deelnemers verzamelen zich op vrijdag 11 oktober vanaf 11 uur in het gebouw van De Radiofabriek. Daar ontmoeten ze ook de gasten van het radioprogramma Future Friday. Om 13:45 vertrekken de deelnemers van het Media Park voor hun 24 uur durend waterstofavontuur. 

“Rijden op waterstof is niet nieuw', zegt Arjan de Putter namens de organisatie. Rijden op H2 is al ongeveer 10 jaar mogelijk. Bij de start van de eerste editie van de 24 uur Waterstof Challenge telde Nederland nog maar drie waterstoftankstations, dat zijn er inmiddels bijna 30. En er zijn initiatieven voor nog veel meer tankstations.” 

Met de groei van het aantal tanklokaties neemt ook het aanbod van auto’s toe. BMW heeft aangekondigd om in 2028 in samenwerking met Toyota een nieuw model op de marktte brengen. De echte doorbraak gaat komen van de bestelwagens. Nederland telt ongeveer één miljoen bestelwagens. Ook die moeten over naar zero emission. Onder andere Renault en Stellantis brengen nu betaalbare bestelwagens op waterstof op de markt met een flinke actieradius. 

Met de 24 uur Waterstof Challenge wordt zichtbaar gemaakt wat er mogelijk en onmogelijk is met waterstof binnen de mobiliteit. Naast de jaarlijkse Nederlandse editie is er inmiddels ook gereden in Duitsland en Denemarken. 

De deelnemers hebben 24 uur de tijd om zo veel mogelijk punten te verdienen. Die krijgen ze voor afgelegde kilometers, tankbeurten, bezochte landen en voor het inchecken op ‘hot spots’. Ook wordt hun kennis getoetst met vragen en een online ‘pubquiz’. De teams kiezen zelf hun route. Hun avonturen zijn live te volgen via de website. 

Op zaterdagmiddag 12 oktober om 13.45 uur finishen de voertuigen gezamenlijk bij Toyotadealer gebroeders van Gent aan de Copernicuslaan 7-9 in Ede. Om 14.30 uur is daar ook de prijsuitreiking. 

Meer informatie op www.waterstofchallenge.nl 

Lees ook: nederland-deze-week-waterstof-inspirience-van-missie-h2-op-de-grote-markt-in-groningen

Het actuele waterstofnieuws gratis in uw mailbox? Schrijf u in voor de  wekelijkse nieuwsbrief.

logo2

Amsterdam  |  The Netherlands  |  KvK-nummer 08160445  |  7231 DB  |  Zutphen  |  redactie@waterstofmagazine.nl

Website door Buro Zutphen